• Mumin80

    Fick ditt barn adhd/autism/asperger som du vaccinerat?

    Jag har två barn, en med autism, en utan. BÅDA vaccinerade. 

    Jag har autistiska drag, makens morbror hade antagligen nåt sånt, min pappa skulle nog lätt få en aspergerdiagnos om han var barn idag och överlag så har vi inga större tvivel om att dottern har ärvt sina svårigheter. 

    Autism är ett genomgripande biologiskt tillstånd där hjärnan är annorlunda konstruerad och fungerar på ett annat sätt än hos neurotypiska individer. Tanken att människans kropp är en så simpel mekanism att ett litet vaccin kan omprogrammera den från grunden är befängd. 

    Eftersom autism är en medfödd funktionsnedsättning, INTE en sjukdom, så är tanken att man skulle kunna "smittas" eller "botas" inte realistisk. Därempt kan ju funktionshindret lindras, genom habilitering. 

    Angående diagnoser historiskt: det är ganska sannolikt att Einstein hade någon form av neuropsykiatriskt funktionshinder. Det finns också gott om beskrivningar i litteraturen från 1700- och 1800-talet, av sudda och egna personligheter som idag på basen av hur deras beteemde beskrivs, skulle få diagnosen autism. 

Svar på tråden Fick ditt barn adhd/autism/asperger som du vaccinerat?