• Gunnel1979

    7 månader och han går

    Hej..

    Jag är mamma till Gabriel som synts till på Expressen.se i veckan och Borås tidining som kommer imorgon söndag 16/2, han är 7 månader.

    Jag har vart så oroligt med tanke på hans ben, rygg, höft osv, men BVC sa att jag inte behöver va det?

    Visst var det kul i början, de första veckorna men själv så önskar jag att det kunnat vänta i vartfall 2 månader till innan han gick.

    vad jag menar med GICK är att han verkligen gååååååår.

    9 månader är tidigt, men mer vanligt, men 7 månader??

    när han var 4 månader så gjorde han typ "plankan" men kom inget vart så klart.

    nä detta är inget tävling o som sagt så önskar jag att han kunde vänta lite till, för vi kommer ju dit för eller senare ändå.

    han har redan klättrat upp på tappor heeeeeela vägen upp och helt själv med stora systern bakom, de ville bara visa mig att han kunde. Men det är inget han får göra så klart.

    Han är väldigt tidigt, och ngt han är inte så tidigt med det är; tänderna

    han är bara än så länge 65 cm så det fattar hur roligt det ser ut med en liten som går o går o går....kryper gör han inte lika mkt som han går....

    Tror ni att jag borde vara oroligt??för hans kroppsliga utveckling??

  • Svar på tråden 7 månader och han går
  • Mmmmmmh

    Hej!
    Min lilla tös gick när hon va 9 månader. Nu är hon snart 8 år och har världens bästa balans. Cyklade utan stödhjul när hon va 3 år, lärde sig åka slalom efter bara några få försök i backen. Skridskor åker hon hur bra som helst och rida utan sadel funkar super bra.  Det är nog bara så, en del får tänder tidigt, andra går tidigt. Min mellan dotter som var senast med att gå av våra tre barn har absolut sämst balans men hon är super klurig och duktigt på så mycket annat.

    Det där med att det skulle vara farligt för kroppen tror jag absolut inte. Det enda som är farligt (som så många andra skriver) är ju att de inte har förstånd till att vara försiktiga. Men det kommer de på efterhand.

    Det är nog alltid så med barn... man blir stressad när de inte lär sig gå lika tidigt som sina jämåriga och man blir stressad när de lär sig gå tidigt. 

  • Gunnel1979

    Hej. Vad roligt för er andra som har barn som gick tidigt. Tyckte ni om det eller hade ni velat vänta lite med sånt? Har inte hört ngt speciellt om skador på barn som gått tidigt.

  • Flickan och kråkan

    Jag har inte tidiga barn, men jag har väldigt svårt att tro att det skulle vara fysiskt skadligt. Varför tror du det TS? Så länge de får sköta det själva så gör de ju först saker när de just är redo för det kroppsligt. När ett barn t.ex. kan sätta sig upp själv så är kroppen tillräckligt stark och utvecklad för att just sitta upp och alltså ok fysiskt att sitta. Åldern har ju ingen betydelse.

  • Gunnel1979
    Flickan och kråkan skrev 2014-02-18 21:35:26 följande:
    Jag har inte tidiga barn, men jag har väldigt svårt att tro att det skulle vara fysiskt skadligt. Varför tror du det TS? Så länge de får sköta det själva så gör de ju först saker när de just är redo för det kroppsligt. När ett barn t.ex. kan sätta sig upp själv så är kroppen tillräckligt stark och utvecklad för att just sitta upp och alltså ok fysiskt att sitta. Åldern har ju ingen betydelse.



    Nä jag har vart otroligt då vissa tycker o säger v att det inte är bra. Men enligt BVC så var det ingen fara
  • Flickan och kråkan
    Gunnel1979 skrev 2014-02-18 21:38:23 följande:



    Nä jag har vart otroligt då vissa tycker o säger v att det inte är bra. Men enligt BVC så var det ingen fara
    Det är inte bra att forcera. Det är inte någon höjdare att palla upp liten sladdrig bebis i matstol med kuddar och annat t.ex. utan man bör vänta tills barnet själv kan sätta sig upp. Men när barnet kan sätta sig upp själv så är det fysiskt redo att sitta. Sedan om barnet är 3 månader eller 8 har ingen betydelse. Samma sak gäller ju annan grovmotorik.
  • Gunnel1979

    Skönt att höra. Detta har vi inte påskyndat honom med. Hade hellre velat vänta 2 månader till. Då är han fysisk redo

  • Alexx

    Min dotter gick vid åtta månader; helt av egen övertygelse. Då läste vi på ordentligt och kom fram till:
    1/ Studier visar på att det inte finns någon korrelation mellan att gå tidigt och framtida motoriska färdigheter.
    2/ Ryktena om höftproblem verkar inte ha något stöd
    3/ Barn går när de vill gå, så att försöka hindra dem är inte produktivt.

    Vi kom fram till att vi nog gärna hade väntat. Visst är det kul med uppmärksamheten hon får från främlingar som tycker det är häftigt, men det är jobbigt att jaga efter henne hela tiden. Alla andra mammor sitter och fikar i lugn och ro; vi är på språng efter vår alldeles för mobila dotter. Dessutom är så små barn inte så smarta... =)

  • Dr Mupp

    Största problemet med så tidigare gångare är att de saknar fallreflexen. De förösker alltså inte ta emot sig om de faller utan faller helt enkelt och slår ofta i huvudet. Vi blev rekommenderade tyghjälm. De två som gick senare 10 resp 12 månader behövde aldrig hjälm eftersom de hann utveckla fallreflexen innan de började gå.


    Rational arguments don?t usually work on religious people. Otherwise there would be no religious people.? - Gregory House, M.D
  • JTo
    Queenie70 skrev 2014-02-15 20:21:03 följande:

    Ja det är tidigt, men som du är inne på inte så mycket att eftersträva. Mycket vaktande när kroppen utvecklas före förnuftet. 7 månaders är ju rätt korkade och har ingen som helst förmåga att göra riskbedömningar eller ha självbevarelsedrift.


    Ha äldsta barnet gick när han var 9månader (två yngre var 1år) och jag håller verkligen med om vad du säger, ingen självbevarelsedrift över huvud taget!
  • Vmam

    Min lillasyster gick vid 7-8månader och mamma var inte glad då hon inte hade huvet med sig. Kan dock glädja dig med att hon är den av oss 3 systrar som blivit elitidrottare och helt klart den som har bäst kroppsliga förutsättningar för styrka.

  • Hampe

    tja.

    Sent svar i den här tråden men ändå.

    Jag gick när ja var tidiga 7 månader åkte skidor vid 9 månader.

    Är idag 26 år utan besvär i några höfter eller leder. Så att vara tidig att gå tror inte jag är någon fara.

  • gbgumman

    Min son var 8 månader när han gick. Fantastisk fysik idag. Snabbast i klassen. Dock tyckte jag att det var jobbigt med att han gick så tidigt. Han kunde inte parera alls när han föll. Han hade en hjälm på sig på dagarna. Glad att dottern vänta tills 10 mån. Det var perfekt.

  • Dasha

    min svärfar gick när han var 6 månader!

    det gick jättebra för honom, han sportade professionellt hela sitt liv, förutom att han jobbade,
    nu är han en pigg och kry pensionär, aldrig haft problem med benen, fortfarande sportar mycket.

Svar på tråden 7 månader och han går