• Zoja

    Är alla människor lika mycket värda?

    Alla människor har ett människovärde, det är samma för alla. 

    Mördare, våldtäktsmän och liknande har fortfarande det här människovärdet, men i mina ögon har de tappat respekten. De har också tappat rätten att vistas bland oss andra människor som om inget hade hänt. Men ingen kan ta ifrån någon ett människovärde. 

    Så jag röstade på att alla människor har samma värde. Men att ha ett värde som människa och att till exempel bli respekterad är inte samma sak för mig. Har man gjort något dåligt är det inte en rättighet att bli respekterad och omtyckt, men jag tycker att det är en rättighet att fortfarande bli behandlad som en människa.

    Dödsstraff till exempel är ett lysande exempel på när människovärdet tas bort från en person. Hen kan få sitta i flera år och vänta på sin död, och när den dagen kommer, tas hens liv av en annan människa. Jag tycker inte att det går att rättfärdiga. Fångläger är ett annat exempel på när människovärdet tas bort från folk. Jag ser inget fel med att människor som begått ett brott får ta sitt straff, men personen är fortfarande en människa och bör behandlas som en.


  • Zoja
    Ingram skrev 2014-02-18 18:30:34 följande:
    Kungen kan inte straffas för någonting han gör, man får inte gripa kungen och han kan vägra förhör om han vill däremot så skulle det bli ramaskri om kungen begick ett brott och det skulle få följder.
    De följderna skulle dock inte vara ett fängelsestraff vid brott...
    Det är så jävla bullshit att han inte kan åtalas för brott. 
  • Zoja
    Anonym (Shanna) skrev 2014-02-18 19:14:52 följande:
    Det kan man såklart tycka men det är sanningen...han kan inte åtalas!

    Dvs. han är troligen ingen sådan eftersom de flesta människor trots allt inte begår dessa brott..
    Ja, jag vet att det är sanningen. Och det är fortfarande bullshit och helt sjukt att han inte kan åklagas. Här sitter vi i Sverige och säger att vi lever i en demokrati, fast så har vi personer som inte kan åtalas för brott. Väldigt demokratiskt där Sverige!
  • Zoja
    Anonym (Nej) skrev 2014-02-19 06:51:51 följande:
    Jag valde nej för att jag kan inte tycka att pedofiler, mördare, krigstartare och alla andra såna människor har lika värde som människor som gör bra saker, mina barn eller de som blir utsatta för alla dessa våldsamheter som försigår i världen. Jag kan inte förstå hur någon kan tycka att alla är lika värda. Dessa hemska människor är inte vatten värda för mig.
    De har fortfarande sitt människovärde. Däremot har de tappat all respekt och tillit och blivit dåliga människor på grund av sina handlingar. Men de är fortfarande människor och bör ha mänskliga rättigheter, det kan ingen ta ifrån dem.
Svar på tråden Är alla människor lika mycket värda?