• KnytetsMamma

    Vi som börjar med pergotime mars 2014

    Kommer förhoppningsvis få börja med pergotime i slutet av mars, har telefon tid med läkaren på fredag nästa vecka då jag får svar på blodprover jag lämnat och sen hoppas jag att jag får starta med pergotime. Min ägglossning har inte kommit igång sen jag slutade amma min dotter i somras (hon blir 2 år i sommar) så nu vill vi snart försöka få ett syskon till henne. Hoppas det är okej att jag hänger här i tråden även om jag ännu inte börjat med pergotime.

  • KnytetsMamma
    På fredag morgon har jag telefontid med läkaren på privata gynmottagningen, ska få resultat på proverna jag lämnade samt diskutera fortsättningen. Hon vill nog träffa min man innan vi börjar med någon form av behandling så vi får se hur länge det dröjer. Sen vet jag inte om det blir pergotime direkt eller ytterligare en kur provera för att se om jag får blödning denna gång....jag hoppar gärna på pergotime direkt eftersom jag inte fick nån blödning av provera i januari men vi får se vad hon säger....

    Någon här som börjat med pergotime utan att varken ha mens eller framkallad blödning innan?
  • KnytetsMamma

    Så kul och spännande att läsa om allas tillvaro. Själv inväntar jag besöket på gyn den 1/4 då det med all sannolikhet blir pergotime-start för mig. Men är lite osäker hur det kommer att bli då jag ju inte har någon mens så vet inte hur man gör med starten då, finns ju liksom inte någon "dag 5" då. När jag testade provera i januari fick jag ingen blödning efteråt....får väl se ifall denna gyn tycker att vi ska testa med provera igen eller sätta igång med pergo direkt. 

    Någon här som startat direkt med pergo utan att ha haft varken mens eller framkallad blödning innan? I Fass står att man kan börja när som helst om man inte har någon mens men sen när jag har googlat runt lite så har jag läst (visserligen i forum av denna typ) att det bästa är om slemhinnan är fräsch innan man börjar med pergotime och det är den ju oftast inte om man inte har haft mens innan...men jag vet inte, får väl anta att gynekologen ser och vet vad som är bäst.

  • KnytetsMamma
    {#emotions_dlg.flower}Pergotime mars/april{#emotions_dlg.flower}

    28/2 Elmi, 32 år, 1:a kuren, 2:a barnet

    3/3 Magdalena 88, 25 år, 1:a kuren, 1:a barnet
    3/3 Ashurst Klara, 28 år, 2:a kuren, 1:a barnet
    10/3 Ccilla, 40år, 1a kuren, 1:a barnet
    14/3 hellohello84, 30 år
    20/3 Moasmostermia,  1:a kuren 1:a barnet
    23/3 Sourpussy, 1:a kuren, 
    1/4, Knytetsmamma, förmodligen start med 1:a kuren i börja av april, 2:a barnet
  • KnytetsMamma

    Åh, jag vill att det ska vara 1/4 nu så jag får träffa gynekologen igen och förhoppningsvis börja med pergotime....

  • KnytetsMamma

    Kul med fler i tråden, själv räknar jag ner till mitt besök på gyn på tisdag då jag förhoppningsvis får pergotime utskrivet, blir i så fall första kuren med försök till syskon till vår lilla dotter...vågar inte utgå ifrån att det kommer att lyckas även om jag såklart hoppas....försöker ändå tänka att vi är lyckligt lottade med en frisk dotter men skulle så gärna vilja ge henne ett syskon. Hon blir 2 år i juni så än så länge känner jag väl ingen panik om det dröjer lite till men helst innan hon är 4 år.

  • KnytetsMamma

    Magdalena88, vår dotter blev till utan hjälp och egentligen på första försöket sen jag insett att min menstruationssykel var 45 dagar och inte 28 så prickade vi in ägglossningen direkt och det tog sig :) Helt ofattbart egentligen.

  • KnytetsMamma

    Hej, imorgon väntar besök hos gyn.och förmodligen pergotime utskrivet. Vet inte om jag startar redan imorgon, får räkna lite på dagarna eftersom min.man åker bort i slutet av april och proppar ju inte i mig massa hormoner i onödan. Får prata med gynekologen om det imorgon. Spännande är det i alla fall.

  • KnytetsMamma

    Var hos gyn idag, blir inte start med pergotime direkt utan hon ville att jag skulle testa med provera en gång till för att se om jag får någon blödning denna gången och sen starta med pergotime. Så 14/4 börjar jag med provera, hoppas jag får en blödning och då börjar jag med pergotime dag 5, blir det ingen blödning börjar jag med pergotime den 1/5, och hoppas att det ger effekt. Behövde skjuta lite på det eftersom min man åker bort i slutet av april och inte ville riskera att få ägglossning när han är borta.

  • KnytetsMamma
    {#emotions_dlg.flower}Pergotime mars/april/maj{#emotions_dlg.flower}

    28/2 Elmi, 32 år, 1:a kuren, 2:a barnet
     
    3/3 Ashurst Klara, 28 år, 2:a kuren, 1:a barnet 
    10/3 Ccilla, 40år, 1a kuren, 1:a barnet 
    14/3 hellohello84, 30 år, 1:a kuren, 1 barnet 
    17/3 Galenidejj, 1:a kuren, 1:a barnet, BIM 9/4
    18/3 Sourpussy, 1:a kuren, 

    20/3 Moasmostermia, 27 år, 1:a kuren 1:a barnet 
    27/3 Magnolia10, 31 år, 1:a kuren, 1:a barnet 
    31/3 Tiana, 33år, 2:a kuren (denna omgång), 1:a barnet 
    1/4 Magdalena 88, 25 år, 2:a kuren, 1:a barnet, BIM 28/4 
    5/4 Kossann, 42 år, flera kurer, 4:e barnet, BIM 29/4
     
    6/4 Lillalängtan, 28 år, 3e kuren, 1:a barnet,
    8/4 Malinostrom, 26 år, 1:a kuren, 1:a barnet 
    18/4 Erika86, andra barnet 
    Blinta 076 
    1/5, Knytetsmamma,1:a kuren,2:a barnet 

    Eftersom jag ju inte ska börja med pergotime förrän i maj ändrade jag i rubriken till mars/april/maj, hoppas att det är okej...kanske kommer att bli fler som börjar i maj framöver (hoppas såklart att det blir många plus men det kanske kommer in några nya )
Svar på tråden Vi som börjar med pergotime mars 2014