• Ashurst Klara

    Vi som börjar med pergotime mars 2014

    Jag är inne på min andra kur med Pergotime eftersom den första inte gav någon effekt, så nu är det dubbel dos som gäller! Tar sista tabletten imorgon, så ägglossningen borde komma i början av nästa vecka...

    Har inte haft några som helst biverkningar. Men det verkar som att många får åka och kolla äggblåsor efter de tagit Pergo. Min läkare sa bara att jag skulle höra av mig om jag inte blir gravid, så jag blir lite fundersam. Vilka av er ska göra äggblåsekontroller efter kuren?

  • Ashurst Klara

    Min läkare har verkat väldigt oengagerad. Han sa ingenting om ägglossningstest heller, bara att ägglossningen ska komma 4 - 10 dagar efter sista tabletten och att jag ska höra av mig om jag inte blir gravid. Fick samma instruktioner på min första Pergo-kur.

    Någon mer som inte fått någon äggblåsekontroll efter Pergo-kur?

  • Ashurst Klara

    {#emotions_dlg.flower}Pergotime-mars{#emotions_dlg.flower} 28/2 Elmi, 32 år, 1:a kuren, 2:a barnet 3/3 Magdalena 88, 25 år, 1:a kuren, 1:a barnet 3/3 Ashurst Klara, 28 år, 2:a kuren, 1:a barnet 4/3 Moasmostermaria. 1:a kuren 1:a barnet 15/3 Malinbarre, 26år, 1:a kuren, 1:a barnet Verkar som att vi är minst fyra som får göra ÄL -test de närmaste dagarna

  • Ashurst Klara
    Magdalena88 skrev 2014-03-12 19:29:57 följande:
    Hur länge har ni alla försökt att få barn? Nyfiken!
    Jag började i augusti 2013, så det verkar som att du och jag har lite samma situation. Både att vi har försökt sen i somras, att vi började med Pergon samtidigt och att det är första barnet  =)

    Lite nyfiken på hur det går för Elmi som började sin kur den 28/2. Blev det någon ÄL?
  • Ashurst Klara

    Grattis Magdalena88! Härligt att veta att det funkar Mina ÄL-test har inte gett något utslag än, men jag har inte helt gett upp hoppet än. Eftersom jag tog dubbel dos borde det ju hända nåt...

  • Ashurst Klara

    Idag tog jag mitt sista ÄL-test, men fortfarande inget utslag. Så tråkigt, jag hade verkligen hoppas på att dubbel dos skulle hjälpa. Får ringa gyn nästa vecka och höra hur vi går vidare, om det blir en nya omgång med primolut + dubbel pergo eller om dom har någon annan idé.


    KnytetsMamma skrev 2014-03-19 07:29:16 följande:
    Någon här som startat direkt med pergo utan att ha haft varken mens eller framkallad blödning innan? 
    Jag har också reagerat på att det står så i FASS. Men min läkare har varit väldigt bestämd om att jag måste ta primolut så att det blir en blödning innan jag sätter igång med pergo. Så det kanske kan ha med slemhinnan att göra. Det jobbiga är att jag blir väldigt nedstämd och lättirriterad av primolut, så hade mer än gärna sluppit ta den... 
  • Ashurst Klara

    Inga utslag på stickorna, men missade att testa mig två dagar. Var och tog blodprov idag men det dröjer ju två veckor innan svaren kommer. Men jag är typ 90% säker på att det inte blev någon ägglossning, så misstänker att det blir en ny kur med primolut + dubbel dos pergotime. Bara att ladda om och hoppas på april istället. Hur känns det för dig då Magdalena88? En vecka kvar innan det börjar bli dags för gravtest, väl? Spännande!

  • Ashurst Klara
    Magdalena88 skrev 2014-03-28 10:18:41 följande:
    Inne på min 5:e dag med mensvärk, men ännu ingen mens (ÄL+12 idag så lite tidigt är det ändå) men jag fattar inte??? Har aldrig haft mensvärk såhär länge. Är det en biverkning av pergotime? Någon som känner igen sig?

    Brukar absolut MAX ha 1 dag med mensvärk innan själva mensen kommer... :/
    Jag åt ju Pergotime precis samtidigt som dej, men har inte fått någon mensverk eller andra biverkningar.

    Kanske har du ett plus på gång, trots allt? Flört
  • Ashurst Klara
    Magdalena88 skrev 2014-03-29 09:14:35 följande:
    Jaha, väldigt sorliga nyheter för min del då mensen kom inatt. Är otroligt besviken men antar att det bara är att ladda om inför nästa kur, usch. Blir mååååånga drinkar ikväll :/ håller verkligen tummarna för er andra så man får lite hopp i denna tråd...
    Förstår din besvikelse. Men det som är positivt är ju att Pergotime gav effekt, så att du fick en ägglossning iaf. Då är du ju halvvägs i mål, bara att ta nya tag nu i April. Och en annan positiv grej är att om vi lyckas plussa i April, så blir det Januari-bäbisar =) Man får göra så gott man kan för att se saker från den ljusa sidan. Hoppas att drinkarna smakade fint Flört

    Jag går fortfarande och väntar på mina provsvar, de ska komma under den här veckan. Och sedan får jag nog en ny omgång primolut + dubbel pergotime utskrivet.
  • Ashurst Klara
    Magdalena88 skrev 2014-04-07 08:32:22 följande:
    Godmorgon alla! Ny vecka nya möjligheter eller vad säger ni?
    Hur går det för er som närmar sig BIM? Några symptom? Vi behöver verkligen lite positiva nyheter i denna tråd känner jag!

    Jag har just fått bekräftat med blodprov att min senaste kur inte gav något resultat, ingen ÄL. Så idag skrev doktorn ut en ny omgång: Först 10 dagar med primolut och sedan dubbel dos pergotime.

    Men den här gången ska jag börja med Pergotime på mensens andra dag, så där sparar jag ju lite tid. Fick även veta att det blir trippel dos nästa gång om det inte funkar... Lite motigt när äggen vägrar lossna, men känns positivt att det finns en plan iaf =)

    Återkommer när jag har ett nytt datum för pergo-start. Men förmodligen blir det runt den 22/4.
    lillalängtan skrev 2014-04-07 08:43:40 följande:

    Jag kan tycka att det är lite jobbigt att det blivit sådant fokus på just de dagarna. Att "då måste vi ligga" oavsett om vi är sugna eller inte. Hur gör ni andra för att fortfarande känna att det är lustfyllt? (Att "inte tänka på det" känns inte som ett alternativ..).


    Jag håller med om att det är svårt. Mitt sätt att lösa det är att hålla honom lite utanför mina behandlingar, så han har inte så bra koll på när jag beräknas få ÄL och sånt. Då blir det inte lika påtvingat, även om jag såklart har stenkoll på vilka dagar det är viktigt att hålla igång =)
Svar på tråden Vi som börjar med pergotime mars 2014