• julii

    Vi som börjar med pergotime mars 2014

    Hej, hoppar gärna in här om det är okej. Jag börjar med pergotime på måndag. Enkel kur o de är första barnet, även första gången jag provar pergo. 3 dagar efter avslutad kur ska jag på vul.

  • julii

    Jag läste nånstans att man inte få ha sex mellan avslutad pergotime kur och vul? Stämmer det?

  • julii
    hellohello84 skrev 2014-04-12 14:06:45 följande:
    Min gyn sa att hon aldrig brukar ge sexförbud mellan pergo och VUL. Men att hon däremot kunde ge oss förbud efter VUL om det var fler än 2 äggblåsor som växt sig stora, då det finns risk för flerbörd.



    Okej, de låter vettigare :)

    2 dagar kvar sen börjar jag med pergo på måndag. Så himla spännande, vill att tiden ska gå fortare :p

    Hur går de för er andra? Några +än?:)
  • julii

    Tycker oxå att strecket ser tydligt positivt ut. Lycka till!! Idag började jag med första tabletten. Hoppas hoppas :)

  • julii
    hellohello84 skrev 2014-04-17 21:54:20 följande:
    Cykeldag. Det är ju en hel djungel det här med nya ord :)

    Tack :) Jag tog min sista tablett idag och på tisdag ska jag göra ul :)
  • julii

    Jag var på vul idag o där sågs 2 st 16mm o bm trodde äl skulle ske om ca 2 -3 dagar. Så skönt att se att tabletterna fungerar. Nu är de bara vänta. Bim kommer vara ca 9-10/5 :)

  • julii
    Minlycka0 skrev 2014-04-23 11:43:25 följande:
    Hej, 

    Tänkte hoppa in i tråden om det är okej. 

    Min bakgrund: 

    24 år

    Inga barn

    Försökt skaffa barn sen juli 2013

    Besökte läkare efter 6 månader, problem med bruna flytningar innan mens samt lite oregelbunden mens (mellan 30-38 dagar). Läkaren konstaterade efter VUL att äggstockarna såg ut som det gör hos någon som äter p-piller, så antagligen ingen egen äl efter att jag slutade med p-piller (dvs 6 månader av försök tan att veta att jag troligtvis inte hade äl). 

    Första pergotimekuren jan 2014, hoppade över feb, 2:a pergotime mars men fick inte till det vid äl (bortresta) så mensen kom nyss, IDAG start på 3:e kuren pergotime!

    Hoppas så att det tar sig nu innan sommaren :)



    Precis som för mig med. Åt p piller i närmare 7år. Vi började försöka i början på juli o inte förrens nu mars fick vi hjälp.
  • julii
    KnytetsMamma skrev 2014-04-23 20:09:50 följande:
    Har ni nån gång problem med att killen inte får till det när det "måste" sexas? Jag upplever att min man har svårt att få till det när det är ett måste, han har svårt att få upp den och har han väl fått upp den kan han ha svårt att få utlösning sen....någon som känner igen sig?! Jag känner mig ju lite stressad av det nu inför pergotime-starten nästa vecka, för om VUL visar på att det förhoppningsvis blir ÄL så måste vi ju få till det...man äter ju liksom inte massa hormoner för skojs skull...



    jag känner verkligen igen det. Min man säger att han känner sig stressad och pressad. Att han måste prestera. Det är verkligen fruktansvärt frustrerande på sätt och vis, man vet så väl att det handlar om bara nån dag man har chans att bli gravid så man vill verkligen inte missa det, speciellt inte när man vart på undersökningen, fått ätit tabletter o gått igenom en hel del för att komma dit vi är idag när man äntligen fått hjälp genom pergotime o fått upp hoppat. Min man har inte så svårt att få upp den däremot så kan han backa lite för att han känner sån press.. jätte tråkigt.
Svar på tråden Vi som börjar med pergotime mars 2014