• Liv82

    Första barnet, november 2014

    Hej alla! 
    Har funnit ett par trådar för oss som väntar barn i november men kände lite spontant att en egen tråd för oss förstföderskor också vore fint. Är ni fler som vill följas åt?

    Gick precis in i vecka 5 (4+0) och plussade i torsdags. MAGISKT. Hade då haft en mängd olika symptom i 10 dagar men då är jag också en person som känner min kropp rätt väl och rätt så känslig med. 


    Jag har har haft ilningar i tänder, haft orolig mage, har gulaktiga flytningar, är och har varit extremt trött hela tiden, känt mig yr och lätt illamående, som åksjuka (inte lika illamående längre) har väldigt svullen mage, kissar oftare än vanligt, har huvudvärk då och då, känner mig tung i huvudet, hård i magen, har metallsmak i munnen, haft ont i svanken, har större bröstvårtor som också är lite mörkare och känner mig hungrig ofta och sugen på saker jag annars inte känner sug efter. Det var nog det. Ser fram emot att höra hur ni andra mår, känner och drömmer. :)

    BF - November:
    Liv13, 32 år, Hägersten (Stockholm), 22 november. 


     

  • Svar på tråden Första barnet, november 2014
  • 1a skatten

    Haha sorry för alla frågetecken som uppstår efter mina texter! Har förstått nu att det är mina smilegubbar som visar sig så! :p

  • sessan885

    Nu har lilla vidar kommit till världen . Kom den 29 oktober med kejsarsnitt.
    Ryggmärgsbedövningen var det värsta jag har varit med om och tiden efter operationen. Har fortfarande besvärligt efter snittet men det är bara sju dar sen jag opererades. Det blir bättre med tiden , äter fortfarande smärtstillande och igår fick jag ta sista sprutan för att inte få blodproppar och stödstrumporna måste jag ha nu i några veckor.

  • Kaye
    sessan885 skrev 2014-11-05 15:11:33 följande:

    Nu har lilla vidar kommit till världen . Kom den 29 oktober med kejsarsnitt.

    Ryggmärgsbedövningen var det värsta jag har varit med om och tiden efter operationen. Har fortfarande besvärligt efter snittet men det är bara sju dar sen jag opererades. Det blir bättre med tiden , äter fortfarande smärtstillande och igår fick jag ta sista sprutan för att inte få blodproppar och stödstrumporna måste jag ha nu i några veckor.


    Grattis!! Hoppas du mår bättre snart :)
  • 1a skatten

    vår lilla prinsessa har också kommit till världen nu, snabbt som bara den!

    En dag efter beräknad!

    Önskar att ni alla får en lätt och felfri förlossning, det var en häftig känsla!

    Nu är man lite mörbultad här på BB bara!

    Kram på er alla!

  • Petite87

    Här kom det en liten Loke den 10/11 kl 03.23! Allt gick toppenbra men nästa gång struntar jag i min nålrädsla och tar eda i tid!

    Efter två dygn med täta förvärkar och tre sovdoser så satte äntligen förlossningen igång. De blev lustgas och kvaddlar för att komma förbi den där envisa "4 cm spärren" sedan öppnade jag mig till 9 cm på 45min, varpå de blev en akut eda för att smärtan blev för hög. Sedan tog det 5 krystningar så var han ute, helt otroligt vad kroppen kan!!

    Han var 49cm lång och vägde 3295g. Vi for hem samma dag och allt har flytit på bra sedan dess.

  • EnPetra

    Hur gick det för er, och hur går det nu ? :)

    Vår tjej kom på bf+12, 4195 g och 51 cm.. En rejäl tjej. 


    Hon är nu två månader, och det flyter på bra. Är ju en stor omställning. Sömnen är inte vad den varit. Men oj så värt det är att sova mindre för den här sakens skull. :) 

  • kristin10

    Fick också på bf+12 och min mans födelsedag. Lätt att komma ihåg nu när båda killarna i huset fyller samma dag. :)

    Tycker förlossningen gick helg okej, fastän det slutade med sugkopp och att jag sen förlorade en massa blod. Sonen var frisk och hade inga problem och det är ju huvudsaken.

    Var på 2-månaders kontroll igår och då var han 61 cm och 5,5 kg, så lång och smal. Tog rotavaccin också, än så länge inga biverkningar.

    Angående sömn tycker jag det går helt okej. Sonen sover hela natten, ska bara ha mat 2-3 gånger. Så det blir ju ingen sammanhängande sömn, men jag tycker timmarna räcker till än så länge.

  • Kaye

    Våran Nova kom dagen innan BF (23.45, så en kvart innan mer exakt;) ).

    Förlossningen gick bra nu när jag tänker tillbaka, men just då var det vidrigt. Inte alls den sortens smärta jag hade föreställt mig. Var mest avtuppad och vaknade till när det var dags att krysta. :P Lustgasen var mig bästa vän, inte för att den hjälpte direkt men jag fick något att fokusera på iallafall. De fick stänga av den tillslut, men det kunde jag leva med sålänge jag fick ha kvar masken haha. Tog ca 22 timmar från första värk tills hon var ute så var ganska slut efteråt. :P

Svar på tråden Första barnet, november 2014