• ninjabebbe

    Amortera eller spara?

    Jag hade betalt av lånen med hög ränta, asap, inte sparat ett dugg om du har fast arbete dvs? Tänk på att räntan är ren förlust för dig och att så länge du vet hur mycket du får ut varje månad så kan du planera dina (relativt) exakta inkomster/utgifter. Lycka till! :)

  • ninjabebbe
    sand85 skrev 2014-03-24 11:42:24 följande:
    Inte ens ha ett buffertsparande eller spara till resor/grejer?
    Nja, om du har ett väldigt stort behov av resor inom den närmsta framtiden, så visst, men personligen hade jag bara velat göra mig kvitt mina skulder. De är så meningslösa utgifter, som sagt. Då hade jag hellre rest efteråt. Men där är vi kanske olika! Man ska ju inte sluta leva för att man är skuldsatt, man måste ju kunna göra annat, fast inom rimliga gränser, så man blir av med skiten någon gång. :)
  • ninjabebbe
    sand85 skrev 2014-03-24 13:23:15 följande:
    Ja det är ju sant....ska nog inte buffertspara mer, såvida det inte händer nåt som gör att jag måste ta av reserverna.
    Vill alltid ha drygt två månadslöner tillgängliga, annars är risken att jag "tvingas" låna mer. Så bort med 500 kr på buffertspar och lägger 500 kr+ 2 775 kr extra på amortering. Totalt amorterar jag då 5 275 kr/ månad vilket gör att jag borde bli skuldfri augusti 2015 (förhoppningsvis tidigare om jag räknar med lite lönehöjningar, skatteåterbäring och ev. extrajobbande som också kan gå till extra amorteringar...)Drömmer

    Däremot vill jag nog fortsätta spara 1000 kr/månaden på inredning och resor. Som du säger så kan ju inte livet stå still för att man är skuldsatt, tror snarare att det kan motivera mig att ha lite vardagslyx. Och kanske motverkar fullkomlig "spendingspree" den dagen jag blir helt skuldfri (aaa har ju kvar csn men det räknar jag inte med här...)
    Jag tycker att du verkar ha bra koll på läget, kör på det! :) Huvudsaken är ju som du säger, att du åtminstone inte drar på dig mer skulder och att du har en fungerande plan. Heja!
Svar på tråden Amortera eller spara?