• Anonym (TS)

    Det värsta du varit med om vad gäller barnkalas?

    Sett en del trådar där barn drabbats på olika sätt av barnkalas, inte blivit bjuden eller att ingen kommit. 

    Jag vill nu höra era värsta historier om barnkalas! Det värsta som inträffat på själva kalaset, blev du aldrig bjuden som barn eller har ditt barn drabbats? 

    Som TS börjar jag! Som 10-åring var jag rätt utsatt av tjejerna i klassen, jag tyckte inte om fotboll och alla tjejer spelade i samma lag. När en av mina få tjejkompisar i klassen fyllde år så bjöd hon in alla fotbollstjejer utom mig till ett pyjamasparty med övernattning. Jag var inte bjuden och kalaset hölls i ett hus på vår gata... Var hemskt att från sitt eget sovrumsfönster se alla elaka tjejer och min såkallade "Kompis" ligga på luftmadrasser och skratta och äta godis. Detta var på 90-talet och jag bytte skola kort därefter.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-03-24 17:31
    Följdfråga: Ni föräldrar som "inte låter"/struntar i att låta era barn gå på alla kalas de är bjudna till. Hur resonerar ni? Är ni alltid duktiga på att OSA i god tid? Låter ni barnet själva bestämma vilket kalas hen vill gå på?

  • Svar på tråden Det värsta du varit med om vad gäller barnkalas?
  • Anonym (Inte bjuden)

    Är en tjej. Blev som barn inte bjuden mer än på 2 st kalas som liten i lågstadiet. Var blyg och utstött som barn. Nu är det min 10 åriga som aldrig blir bjuden. Medan sonen lite yngre blir bjuden. Är roligt för honom. Men jobbigt för dottern. Tycker barn och föräldrar är så elaka. Vi bor i en liten ort och är inflyttade.

  • nevermind
    Anonym (xyz) skrev 2014-03-25 07:31:13 följande:

    Sedan sonens klass delades från 3:an har han knappt varit på något kalas, trots att han bjudit själv. Jag vet inte om det är kalas och han inte blir bjuden, som tur är bryr han sig inte.
    För flera år sedan såg jag att en flicka (10-11 år) bjöd ett antal tjejer på McD. Två av de inbjudna försökte få de andra tjejerna att inte sitta vid hon som bjöd, som tur var hakade de tjejerna inte på. Men de två tjejerna satt för sig själva och tisslade och tasslade. De satt alldeles intill mig så jag sa faktiskt att det inte var schysst att bete sig så, men fick ingen reaktion. 


    Du märkte det kanske inte, men de sket nog på sig av skräck. Hoppas jag.
  • eMund

    Varför bjuder man alla barnen i en klass? Känns som på tok för stort ansvar. Är väl mer rimligt med två komisar plus kusiner i rätt ålder. Inget barn kan väl känna alla barn?

  • Mosen

    Man blir ju bedrövad! Vill bara göra ett inlägg och säga att vi har tvärtom, bara positiva upplevelser kring detta. I klassen har vi bestämt att antingen bjuder man alla tjejer (eller killar), alternativt bjuder man bara närmaste. Det är inte ok att bjuda alla utom 1 eller 2 personer. Jag är tydlig med att det ska osa:s, om någon itne hör av sig så ringer jag och frågar, kommer ni? Jag tror att det är bra om man är tydlig och är lite på. Vi har alltid haft lyckade kalas.

    Får ont i magen när jag tänker på dessa små kottar som står förväntansfulla och så kommer ingen. Jävla svinfasoner.

  • Anonym (F)
    Madmoiselle skrev 2014-03-25 00:15:42 följande:



    Men Gud vad hemskt! smile4.gif Det måste nästan ha varit något fel på henne...
    Jag vet bara att hon senare började på särskola. Tycker det var taskigt av föräldrarna att inte vara med, mot henne också- hon fick ju ingen vidare start i klassen sen när alla var rädda för henne.
  • Wira
    eMund skrev 2014-03-25 09:37:29 följande:
    Varför bjuder man alla barnen i en klass? Känns som på tok för stort ansvar. Är väl mer rimligt med två komisar plus kusiner i rätt ålder. Inget barn kan väl känna alla barn?
    nej jag skulle heller aldrig bjuda så många ungar. tycker regeln "en gäst per år man fyller" är rätt lagom. Så slipper man hysterin som blir med ett tjog ungar som går apeshit vid fiskdammen...
  • nevermind
    eMund skrev 2014-03-25 09:37:29 följande:
    Varför bjuder man alla barnen i en klass? Känns som på tok för stort ansvar. Är väl mer rimligt med två komisar plus kusiner i rätt ålder. Inget barn kan väl känna alla barn?
    Jo, men alla utom 2-3 stycken är inte sjysst!
  • Anonym (V)
    Rödaskor skrev 2014-03-24 21:14:42 följande:
    Detta med barnkalas, jag hoppas nästan min unge inte vill ha det när han blir stor utan nöjer sig med släkten.  Jag var väl med om det vanliga att inte bli bjuden. Jag brukade bjuda hela klassen och många av barnen kom på kalaset utom några flickor som jag tror aldrig kom. Sen när det var dags för en av flickorna kalas så gick de runt på skolgården och delade ut inbjudningar och de gav en till min bästa kompis och sedan gick vidare. Det var bara jag och min bästa kompis som umgicks med varandra och lekte efter skolan, så det var inte att de stod varandra närmare eller brukade umgås. Men jag undrar hur föräldrarna tänkte, att bjuda nästan hela klassen med utesluta några av barnen och sedan låta ungen dela ut kalasinbjudningar mitt framför näsan på alla andra barn.  

    Kul för er att ni endast har trevliga släktingar. Rent allmänt är " endast släktingar " ingen garanti för en lyckad kalas.
  • Anonym (Ensam)

    Självklart tycker jag det är hemskt om några inte blir bjudna, speciellt om de verkar vara de "ensamma" i skolan med, eller blyga eller så. Men om det är värsta mobbaren eller mobbargänget på 2-4 personer man absolut inte vill ha på sitt kalas kan jag ha full förståelse för det.

  • Bonzan

    Det värsta jag har varit med om var mitt kalas när jag fyllde 8 år....
    Jag hade bjudit min bästa kompis Johan och en handfull andra kompisar, alla kom förbi innan kalaset och undrade om jag skulle med ut.
    Jag stannade hemma och fixade glatt för kalaset istället, gjorde tårta osv...
    När klockan slog kalasdags kom ingen alls men efter en halvtimme knackade en kollega till Johans pappa på dörren för att berätta för oss att det hade hänt en olycka i lekparken och att Johan hade blivit hngd i sin cykelhjälm och avlidit direkt på platsen. 
    De andra som skulle ha kommit var vittnen och på sjukhus för att få hjälp med chocken....
    Jag hatade födelsedagar i många år efter det och ville inte fira den alls då det bara påminde mig om den dag jag förlorade min bästa vän och saknade efter honom.

Svar på tråden Det värsta du varit med om vad gäller barnkalas?