• SabbatMittLiv

    Hur är det på anstalten Skogome?

    Anonym (skapa) skrev 2018-11-30 22:18:12 följande:
    Sök annan hjälp än sjukvården. Det finns alternativa metoder att använda sig av. Hypnos, havening, tapping mm. Googla så får du fram information. 

    Jag förstår både dig och de som tar avstånd från dig. Du har avtjänat ditt straff, du tyckte det var onödigt hårt, jag tycker det var lågt. Men det är våra personliga åsikter. 
    Sexualförbrytare... För mig går det liksom inte att sjunka lägre. Jag tror många tänker som jag. De som känner dig känner sig säkert även väldigt svikna, hur KAN någon de känner göra något sådant? Det är nog svårt att tänka på. 

    Det går inte att gå tillbaka till hur det var förut, det kan bli svårt att veta hur man ska bete sig, kommer grannar och vänner ta avstånd för att man väljer att fortsätta umgås med en dömd sexualbrottsling? Även om han har avtjänat sitt straff? Osv. 

    Reparera dig själv, kanske byt namn om du är lätt att hitta? Skaffa dig en hobby, du måste inte tala om vad du har gjort för någon, och har du ett annat namn måste de aktivt söka på ditt namn och personnummer för att se att du har bytt namn, och hur många gör det? 
    Detta kräver ju förstås att du flyttar och byter jobb och det kanske du inte är villig till, iaf inte just nu. 
    Jag försökte olika saker. Vissa kostar mycket pengar som jag inte har längre och jag har ingen möjlighet att tjäna för att det bästa jobb jag kan få är städare.

    Jag tycker att straffet var rätt och kanske lite för mjukt men "straffet" efter fängelse är för hårt men jag kan inte påverka det utan bara acceptera som jag har gjort. Jag kämpar med att leva i lung och ro som inte funkar.

    Jag har det svårt att veta hur andra människor ska bete sig. Varje femte person har kriminella attityder som syns inte på raka arm. Jag är övertygad att de som gick ROS har mycket mindre risk att skada någon igen.

    Jag kommer inte att gömma mig bakom en annan personlighet. Jag är jag. Tycker ni att det inte går att lita på mig då så. Däremot finns det aktivister som är redo att uppdatera mina uppgifter. De fortsätter skriva. Nej, jag ska inte leka katt och råtta lek. Jag har flyttat typ 10 gånger och det enda jobb som jag lyckades skaffa kan jag inte förlora åtminstone nu. Jag vill inte leva på gata.
  • SabbatMittLiv
    smulpaj01 skrev 2018-12-01 18:17:35 följande:

    Du har ju VÅLDTAGIT en kvinna, finns inget straff som gör det bättre för ditt offer. Vill inte ta det så långt som att det borde bättre om du sedan dödat henne. Nej moderatorer här på fl jag tycker INTE att han borde dödat henne och uppmanar inte till brott. Säger bara hur illa hans brott i hans ögon verkar vara gentemot hur offret känner. Jag menar inget illa mot ts och tror faktiskt att han let sig och inte gör om det men han kommer ALDRIG NÅGONSIN vara offret i detta.


    Tyvärr har du inte läst vad jag skrev men reagerar rakt av bara att du såg 'våldtäkt'. Och det är det som jag skriver om.
  • SabbatMittLiv
    Anonym (pippilotta) skrev 2018-12-01 18:29:18 följande:
    Vadå "inte kunnat sluta"? Menar du att män inte är kapabla att styra sina handlingar i en sexuell situation? Varför skulle män ha sämre självkontroll än kvinnor?

    Som förälder till tre vuxna söner finner jag din kommentar väldigt oförskämd!
    Jag ska låta mig hoppa in hit. Hur skulle du förklara att det är 100 (om inte mer) gånger fler våldtäkter som behås av män jämfört med kvinnor?
  • SabbatMittLiv
    Anonym (Sara) skrev 2018-12-01 21:17:40 följande:

    Jag vet att många våldtäktsmän inte blir dömda, tråkigt nog. Det kanske kan bero på den enorma bevisbörda som krävs för att fälla någon i domstol för sådana brott. Räcker med att läsa en tidning så inser man det. 


    Någon säger att du tycker synd om dig, det är inte riktigt sant, du vill att andra ska tycka synd om dig för annars hade du inte suttit här och gnällt. För det är exakt vad du gör, gnäller på att du inte kan få ett normalt liv efter ha varit inlåst ett tag, men grina mer din gnällspik. Tror du offren sover bra? Tror du deras mardrömmar försvinner efter ett par år? Nej det gör dom inte. 


    Det må vara mer humant med dödsstraff, det är lite det som är grejen, såna som du ska inte ha det humant, ni ska påminnas om vad ni gjort resten av era patetiska liv. Offren lider, så varför ska du komma undan?


    SabbatMittLiv skrev 2018-11-30 19:35:23 följande:

    Tänkte bara att lägga till vad jag menar "hur det känns nu".
    Regelbundna panikattacker. Har jag tur sover jag 5 timmar i rad. Vården hjälper inte. Pillar gör mig en zombi (slutade efter första gången). Dagliga rutiner: jobb - hem - mataffär - jobb - hem...och inget mer. Inga vänner, bekanta eller någon som jag kan prata med. Undviker kvinnor - jag är rädd för dem. I princip bara en känsla som dominerar är rädslan.
    Mitt fall är kanske lite för extremt men inte ovanligt.
    Det handlar inte om att samhället inte vill lita på mig utan att det handlar om att samhället avskyr mig och tycker att jag är fortfarande skyldigt och ska vara skyldigt och förtjänar att behandlas som odömd kriminell.


    Men oj, snutteliten då. Har du panikattacker, rätt åt dig. Det har nämligen säkert ditt offer också. Att samhället inte litar på dig kanske beror på att du gjorde bort dig, som jag sa tidigare. Du gjorde bort dig! Lev med det, det får offret göra. 

    Det finns inget du kan säga som kommer få mig ha minsta sympati med dig, för det du gör är att försöka manipulera andra till att tycka synd om dig, så du kan komma in i någons liv och förstöra ytterligare ett liv. Men glöm det lilla gubben, så lätt ska du inte komma undan.

    Nej, jag behöver inte och vill inte att någon tycker synd om mig. Det är utopisk men jag skulle vilja att folk slutade med sina fördomar. Jag har inte kommit undan och försöker inte göra det. Jag skrev det tydligt. Du vägrar erkänna att du har fördomar och hittar på löjliga argument som har ingenting att göra med verkligheten. Förlåt mig men allt annat du skrev är bara skit.
  • SabbatMittLiv
    Anonym (??) skrev 2018-12-01 22:49:06 följande:
    Det krävs ingen stark bevisbörda för att kunna dömma någon till våldtäkt
    I mitt fall var allt ord mot ord. Det var inget direkt bevis på något alls.
  • SabbatMittLiv

    Hittills är det samma som i verkliga livet. Om offret kanske lider då måste förövare 'lida'. Men bara de som blev dömda och bara vissa. Varför jag och inte någon pedofil eller mördare vems namn, personnummer osv ligger på nätet? Jag vet inte, jag bara accepterar det som det är. Blir det lättare för offret? Jag kan bara hoppas men tror inte att det är så. Vem vinner på det här?

  • SabbatMittLiv
    Anonym (Sara) skrev 2018-12-01 23:38:51 följande:

    Det är inte fördomar. Det är åsikter. Våldtäktsmän är vedervärdiga kräk som inte förtjänar att gå fria i samhället. Du är en våldtäktsman, alltså ingår du i den kategorin. Det är inte en fördom, det är fakta. 


    Jag hittar på löjliga argument, du är så jävla lik mitt ex att jag faktiskt blir full i skratt. Du har aldrig fel, det finns alltid ursäkter till att det blev som det blev, alla andra ska ändra på sig, du säger en sak men menar uppenbart en annan. Det kännetecknar ett manipulativt arsle med klara narcissistiska drag. Så nej, du kommer aldrig erkänna någonting som inte får folk att smeka dig medhårs och gulla med dig. 


    Jag bodde med den idioten alldeles för länge, men det är klart, enligt dig har jag bara fördomar. Du är ju bara en stackars våldtäktsman som avtjänat ditt straff och nu vill återgå till att vara vem som helst och fy på det elaka samhället som inte accepterar det. Det spelar ingen roll vad du säger eller vad du gör, den skada du har orsakat kommer alltid finnas kvar. Det är inte en fördom, det är fakta! 


    Jag skriver precis vad jag menar. Ser du nåt annat och drar slutsatser utan att ta reda på frågan är det snarare ditt personliga problem. Jag skrev rakt av att jag erkände att jag gjorde fel. Jag försökte inte komma undan. Jag manipulerar inte och har aldrig gjort så. Jag skyller inte på någon. Inte då och inte nu. Jag beskriver saker och ting som de är. Det är sorgligt att ditt trauma gör dig stå fast på din åsikt. Ilskan som finns i dina inlägg talar för att djupt inne vet du att jag har rätt men traumat och rädslan tillåter inte dig att hålla med mig.
  • SabbatMittLiv
    Anonym (Offret som mår bra igen) skrev 2018-12-01 23:42:21 följande:
    Hade du ett förhållande med kvinnan?

    Lovar att inte ställa följdfrågor om du inte vill.
    Nej, eller ja om en kväll räknas som ett förhållande.
  • SabbatMittLiv
    Anonym (??) skrev 2018-12-01 23:44:27 följande:
    Men blev du oskyldigt dömd eller begick du brottet med uppsåt? En bekant till mig satte dit sin expojkvän oskyldigt för att få pengar. Han blev oskyldigt dömd. Nu skriver jag absolut inte detta för att mörka våldtäkter för dom sker jättemånga varje dag och många kanske läggs ner men det händer även att män blir oskyldigt dömda för våldtäkt och det har nog blivit vanligare sen samtyckeslagen trädde i kraft eftersom det nu räcker med att skriva sexuella saker till någon i social media eller på sms för att kunna dömmas för våldtäkt
    Nej, tyvärr gjorde jag fel mot en kvinna men inte på uppsåt. Men historien som hon berättade på förhör och i rättegången var mer elak än det verkligen var. Fast hon kanske upplevde det så. Hur som helst var det mitt fel och mitt ansvar.
  • SabbatMittLiv
    Anonym (Sara) skrev 2018-12-01 23:48:35 följande:
    Du är ju bara så jävla bitter för att just du åkte fast för ditt brott och inte kom undan. Det är så jävla mycket lättare att leka ångerfull efter man åkt fast med fingrarna i syltburken. Lägg ner gnället nu.
    Nej, jag är inte bitter. Jag är tacksam. Ja, tacksam. Jag har ingen skuld känsla och det underlättar mycket. Jag tror inte att du kan förstå.
  • SabbatMittLiv
    Anonym (Offret som mår bra igen) skrev 2018-12-01 23:57:44 följande:
    Tack för svar, nej en kväll räknas inte som ett förhållande.
    Vill bara försöka förstå hur det hänger ihop.

    Svara bara om du vill, säg till om jag ska sluta fråga.
    Hur långt straff fick du?
    Var skadeståndet stort?
    3,5 år. Drygt 100kkr.
  • SabbatMittLiv
    Anonym (Offret som mår bra igen) skrev 2018-12-02 00:12:53 följande:
    Då kom du lindrigare undan än mitt ex.
    Men samtidigt så är det är hårt straff och ett högt skadestånd. Så mycket brukar det inte utdömas och det får mig att undra om det var en särskilt grym våldtäkt du utsatte henne för.

    Normalt får man inte över 100 000 i skadestånd för en våldtäkt av vad som kallas för "normalgraden".
    Förmodligen gjorde jag mindre. Det finns massor av faktorer som spelar roll som man inte tänker på. Allt kan hända utan våld alls och ändå ska betraktas som grov eller nära till det. Tid, plats, tillstånd osv.
    Det kanske låter skumt men min advokat sa att åklagaren kan "köpslå" med domaren när det gäller straff och skadestånd. Jag fortfarande vet inte vad det betyder.
Svar på tråden Hur är det på anstalten Skogome?