• Anonym (tveksam)

    Förälskad i en annan än min fru.

    Jag är väldigt lyckligt lottad och har en fru som jag älskar är lycklig med och har barn ihop med. Men jag har tyvärr blivit riktigt förälskad i en annan tjej, en kollega. Jag har aldrig varit otrogen någonsin, men jag kanske är det nu, mentalt.

    Den här yngre tjejen jag är kär i uppvaktar mig ofta men jag har sagt att jag inte är intresserad av att inleda något med henne. Men jag ljög, för det är jag. Jag är jättekär i henne, drömmer om henne på nätterna och vill bara kyssa henne, lukta på hennes hår, hålla om henne, och ta henne bakifrån. Jag kan tom. se mig själv gifta mig med henne, såpass kär är jag.

    Fast samtidigt avstår jag ju för jag älskar min fru, men varje dag är en kamp då jag slits mellan två olika viljor. Hur löser man det här? Är jag ett svin? Skall jag berätta för min fru? 

  • Svar på tråden Förälskad i en annan än min fru.
  • Långbenopluto

    äh, sånt där händer en del.... MEN du ska givetvis INTE göra nåt åt det eftersom du älskar din fru.

    Du får börja uppvakta din fru så ni hittar dessa heta känslor igen så glömmer du din arbetskamrat snabbt.

  • Tezziz81

    Hej! Det kommer att gå över med tiden. Är ju mänskligt att kunna känna som du och det är rätt vanligt. Bara att hänga i, och håller med ovan mig, uppvakta din fru :)

  • pelleludd

    Varje gång du tänker på den andra gör något fint för din fru. Försök vända känslorna från din kollega till din fru istället. Vill du ta kollegan bakifrån, gör det med frugan istället. Gör allt du vill göra med din kollega med din fru. Försök få alla känslor du har för den nya att gå över till att riktas mot din fru istället. 


    Väldigt starkt av dig att inte handla på dina känslor. Jag kan lova att dom går över. Det är bara att jobba sig igenom. 

  • nyans

    Jag hör till dem som tror att man kan vara kär i flera samtidigt. Du älskar inte din fru mindre för att du känner stark attraktion (och eventuell kärlek) till den andra kvinnan.

    Men efter tusen år av monogama äktenskap och motsvarande relationer som det enda "rätta", är de flesta (på gott och ont) inte öppna för att dela sin partner med någon. Poly-relationer blir visserligen allt vanligare, men många skulle bli alltför svartsjuka osv. Detta får man försöka förstå och respektera.

    Hur tror du att din fru skulle reagera om du berättade för henne? Skulle det komma något gott utav det? Hur skulle den andra tjejen se på att ni träffades? Osv.

    Svåra frågor att ta ställning till - och mycket står på spel.

    Förr var det ju också oftast så - precis som i vissa kulturer än idag - att männen tilläts ha flera fruar eller älskarinnor, men kvinnor fick bara ha en man. Idag skulle de flesta av naturliga skäl inte acceptera ett sådant förhållningssätt. Dvs män som vill ha mer än en kvinna i sitt liv, måste vara beredda på att även kvinnor kan vilja ha mer än man, även kvinnor kan bli attraherade av eller förälskade i andra osv. En bra öppning kan därför vara att ställa dig själv frågan: Hur skulle du reagera om din fru plötsligt föll för en annan man, men fortfarande älskade dig och ville leva med dig?

  • FixarFrasse

    Svårt att ge några råd. 
    Utan att ha några andra åsikter om Johnny Depp, sa han en sak som är tänkvärd. Och nu citerar jag säkert inte exakt rätt, men ungefär:

    Blir du kär i två ska du alltid välja den sista, hade du varit riktigt kär i den första hade du aldrig blivit kär i den sista. 

  • Anonym (c)

    Ofta är det nog "nyhetens behag" som lockar lite extra. Men tänk att skulle du lämna din fru för den andra är sannolikheten stor att hela karusellen vill upprepa sig igen. Du kommer nämligen att hitta brister och problem med din nu arbetskamrat. Och när du gör det är chansen stor att du ångrar att du lämnade din fru. Gräset är inte alltid grönare...

    Bygg du på relationen med din fru istället. :) Se till att få lite egen tid med varandra, uppvakta henne och se att det efter en tid nog hettar till igen mellan er. På ett positivt sätt alltså. :)

    Känslor är sånt som lär komma och gå, och relationer bör man alltid arbeta på.

  • Anonym (tveksam)
    nyans skrev 2014-04-04 16:36:50 följande:
    . En bra öppning kan därför vara att ställa dig själv frågan: Hur skulle du reagera om din fru plötsligt föll för en annan man, men fortfarande älskade dig och ville leva med dig?
    Jag skulle inte acceptera det, ifrågasätta mig själv, henne och hela vårt förhållande och bli väldigt ledsen. Precis som jag antar att min fru blir om jag berättar om min andra kärlek.
    FixarFrasse skrev 2014-04-04 16:42:01 följande:
    Blir du kär i två ska du alltid välja den sista, hade du varit riktigt kär i den första hade du aldrig blivit kär i den sista. 

     tänkvärt!
  • Nyfiken gul

    Man blir aldrig kär i en annan utan anledning. När du tagit reda på varför du föll för din kollega så vet du också vad du behöver göra för att lösa problemet.


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Anonym (tveksam)
    Nitor skrev 2014-04-04 17:17:48 följande:
    Saknar du något i din nuvarande relation?
    Sex lite för sällan, men utom det ingenting jag kan komma på. Min fru är fantastisk och vi har gått igenom väldigt mycket ihop.
Svar på tråden Förälskad i en annan än min fru.