• nyans

    Förälskad i en annan än min fru.

    Jag hör till dem som tror att man kan vara kär i flera samtidigt. Du älskar inte din fru mindre för att du känner stark attraktion (och eventuell kärlek) till den andra kvinnan.

    Men efter tusen år av monogama äktenskap och motsvarande relationer som det enda "rätta", är de flesta (på gott och ont) inte öppna för att dela sin partner med någon. Poly-relationer blir visserligen allt vanligare, men många skulle bli alltför svartsjuka osv. Detta får man försöka förstå och respektera.

    Hur tror du att din fru skulle reagera om du berättade för henne? Skulle det komma något gott utav det? Hur skulle den andra tjejen se på att ni träffades? Osv.

    Svåra frågor att ta ställning till - och mycket står på spel.

    Förr var det ju också oftast så - precis som i vissa kulturer än idag - att männen tilläts ha flera fruar eller älskarinnor, men kvinnor fick bara ha en man. Idag skulle de flesta av naturliga skäl inte acceptera ett sådant förhållningssätt. Dvs män som vill ha mer än en kvinna i sitt liv, måste vara beredda på att även kvinnor kan vilja ha mer än man, även kvinnor kan bli attraherade av eller förälskade i andra osv. En bra öppning kan därför vara att ställa dig själv frågan: Hur skulle du reagera om din fru plötsligt föll för en annan man, men fortfarande älskade dig och ville leva med dig?

  • nyans
    Anonym (tveksam) skrev 2014-04-04 17:09:20 följande:
    Jag skulle inte acceptera det, ifrågasätta mig själv, henne och hela vårt förhållande och bli väldigt ledsen. Precis som jag antar att min fru blir om jag berättar om min andra kärlek.

     tänkvärt!
    Tja, där har du svaret, eller i alla fall början till svaret. Du skulle inte gilla det, alltså är icke-monogama relationer inget för dig. Följaktligen måste du göra ett val här, du kan inte få båda.

    Jag tycker inte att det låter som att du bör kasta bort ett lyckligt äktenskap för en tillfällig "passion". Någon skrev "välj den sista", men är du lycklig med din fru, är risken större att du skulle ångra dig om du lämnade henne, än det omvända - att du skulle ångra om du gav upp den nya. Särskilt om det skulle skita sig med den nya. Då står du där...
Svar på tråden Förälskad i en annan än min fru.