• jessi84

    Påbörja bebisbakandet hösten 2014

    Hej.
    Hoppar in här =)

    Jag slutade med piller 15/4 och väntar på att mens och ÄL ska komma igång så hoppas det blir en bebis snart =)

    Vi kör redan nu, det blir när det blir. Dröjer det till hösten så gör det men vill ju gärna ha nu, har väntat tillräckligt =)

  • jessi84
    Maliin1990 skrev 2014-05-13 20:45:35 följande:
    Låter som en bra plan Glad

    Kan vi inte ta med hur gamla vi är, hur länge vi har varit tillsammans o lite så, ungefär vart vi bor? 
    Vad vi har använt för skydd och hur länge? 

    Bara lite förslag. säg till vad ni tycker Glad


    Jag är 30 år och min sambo 32. Vi har varit tillsammans i 11,5 år (träffades på nätet =)
    Vi bor i Örebro.
    Jag har under dessa år använt 3 olika piller tror jag men nu senast zoely som jag slutade med 15/4 (alltså ätit i 11,5 år).
  • jessi84

    Fick mens igår efter pillerstoppet 15/4, cykel på 28 dagar så ÄL 28/5 och BIM 11/6 =)

  • jessi84
    stjärnasomärdin skrev 2014-05-15 07:18:29 följande:
    Ååhh vad spännande :)
    Tack.
    Ja, äntligen kom mensen efter pillerstoppet. Väntat på att den ska komma så jag vet att kroppen (än så länge) fungerar som den ska efter pillerstoppet. Nu hoppas jag bara att man ÄL då de datumet.
  • jessi84
    stjärnasomärdin skrev 2014-05-16 18:50:38 följande:
    Idag kände jag att "Fasen, det är ju inte så långt till hösten ändå.....:)" Så himla skönt! Tidigare har det känts så hopplöst långt till September men nu hoppas jag på att kunna hålla fast vid den här känslan :)

    Det är inte långt till september, det kommer gå fort =) Ska ni börja då? Vi prata väl lite mer om detta med pillerstopp och barn senare delen av förra året och prata vi om att sluta med piller och börja försöka i april/maj (det kändes jättelångt dit). Men nu när man väl är där så känner man lite "är vi redo"? Varför vi valde att vänta var för att sambon fick jobb i november och ville komma in i det hela lite innan sen har vi en resa planerad i början av oktober som vi gärna vill åka på så det var lite av orsakerna.
  • jessi84
    stjärnasomärdin skrev 2014-05-17 10:17:12 följande:
    Ja, i september tar vi nya tag! Vi har som ni en resa inbokad som vi måste åka på i februari så kan inte vara för långt gången. Så september blir perfekt tidsmässigt och jag kan knappt bärga mig till september... :) i och med att det gick som det gick förra gången så VET vi att vi är så redo man bara kan bli! Can't wait!

    Lycka till =) Och jag förstår dig med resa, har själv en resa planerad i oktober så vill kunna åka på den och inte vara för långt gången.
  • jessi84
    stjärnasomärdin skrev 2014-05-17 10:49:28 följande:
    Man vill inte utsätta vare sig själv eller bebis för risker. Vi har därför tagit ett beslut att inte vara så långt gångna vid resans tidpunkt att det finns en chans för bebis att överleva med rätt sjukvård om den kommer för tidigt!

    Blir jag gravid vid ÄL eller nästa mens så kommer jag vara runt v.15-17 kanske då vi reser i oktober. Nej, man vill inte ta risker.
  • jessi84
    stjärnasomärdin skrev 2014-05-17 16:46:56 följande:
    Det är ju absolut ingen fara :) Håller tummarna för er! Du får uppdatera oss om hur det går :)

    Tack detsamma =) Ja, nu är det kul att ha ÄL (förhoppningsvis det datumet jag räknat ut) och sedan BIm, men jag tror inte det kommer ta sig på första försöket *men hoppas*. Jag ska nog testa med ÄL stickor när ÄL datumet närma sig för att se, se om det stämmer =) Jag ska hålla er uppdaterad =)
  • jessi84

    =( inte glad just nu.
    Hur ska jag tyda detta?
    Har varit ute och sprungit och nu när jag gick på toan hade det kommit en liten blödning (vet ej om detta är början på mens) mår illa idag som jag gjorde första dagen då jag sist fick mens men min mens avslutades i fredags så kan ju inte få mens igen så tätt inpå??
    Ska jag skriva in detta i womanlog som ny mens och räkna ÄL efter detta eller klassas detta inte som mens då det bara blir lite under en dag? Får se hur det går resten av dagen.
    Så besviken. Samma symtom med illamåendet =(

  • jessi84
    SJLN skrev 2014-05-18 15:25:33 följande:



    Det är säkert bara en mellanblödning. Om jag var du skulle jag fortsätta räkna efter att mensen redan varit. :)
    MM, ska göra det och hoppas på att detta bara är en mellanblödning =)
  • jessi84
    SJLN skrev 2014-05-30 18:10:10 följande:



    Det är väl en sak när nära och kära frågar tycker jag, för de pratar jag gärna med om det. Men när bekanta slänger ur sig såna kommentarer reagerar jag faktiskt. Som du säger så vet man aldrig vad andra går igenom..
    Vill inte att min familj eller släkt ska veta för mycket nu när vi försöker så det inte blir för mycket pressande på oss. Vet att pappa förr fråga mycket om barn och så och jag sa "det kommer". Vill gärna ha glädjen att berätta att vi väntar barn när man väl har barn i magen.
  • jessi84
    Kesella skrev 2014-05-30 21:49:37 följande:
    Får man hoppa in här? För jag är jätteglad att jag hittade hit!
    Jag längtar som en galning efter oktober då vi börja försöka med första barnet. Mina P-pillerna tar slut om två månader och sen blir det kondom fram till oktober ( om mitt tålamod fixar det). Jag längtar som en galning min sambo stöttar men är mer behärskad ;) Vi "måste" vänta då eftersom jag inte har någon fast tjänst just nu men jag kommer med 75% säkerhet få det i vinter.

    Idag har jag planerat hur badrummet ska göras om med skötbord och skåp :D
    Förstår att längtan är jobbig men snart är du där =) Kommer gå fort =)
    Lycka till när det väl är dags =)
Svar på tråden Påbörja bebisbakandet hösten 2014