Inlägg från: Antiteist |Visa alla inlägg
  • Antiteist

    Shiamuslimer se hit, en seriös fråga!

    I Sverige gäller svensk lagstiftning. Lägg ditt fokus på den.

  • Antiteist
    mariamia00 skrev 2014-04-14 00:04:50 följande:
    Önskar att det var så lätt men när det handlar om heder så är det inget att leka med. Visst kan jag trotsa honom men jag vet hur han kommer ge igen. Han är en jättebra pappa till barnen annars hade jag verkligen satt mig på tvären och betett mig som jag önskat att jag kunde bete mig. Jag vill bara hitta en enda människa som kan säga mig ifall äktenskapet är haram för att jag ej längre är muslim. Observera, jag är svensk och är född svensk. Vart kristen från början men för att få gifta mig vart jag tvungen att konvertera till islam.

    I Sverige gäller svensk lagstiftning. Skaffa en advokat och om han gör något som strider mot svensk lagstiftning så får du ta hjälp av polisen. Ta ingen skit helt enkelt!

    Här är en som har koll på läget när det gäller hedersbrott;
    http://www.advokatfritz.com/?page_id=38

  • Antiteist
    mariamia00 skrev 2014-04-14 11:11:55 följande:
    Det är precis så jag känner det. Att dra in polisen i det hela skulle bara göra saken värre. Mina tjejer har inte en aning om vad deras far har gjort mot mig och jag vill absolut inte förstöra det bra som dom har tillsammans med honom. Han har varit en jättebra pappa och jättebra mot alla i sin omgivning, men INTE mot mig. Det enda jag vill är att bli fri från honom på ett smidigt och snabbt sätt.
    Varför skulle du skilja dig ifrån honom om du inte är beredd att löpa linan ut? Du är ju fortfarande under hans kontroll. Även om det är som du skriver att dina tjejer inte förstår något nu, så kommer de ganska snart att göra det. Kontakta en advokat för de har mycket bättre koll på svensk lagstiftning än en imam. Det är inte säkert att det behöver bli så allvarligt. Vad ditt ex behöver är någon som synar honom.

    Jag har ett exempel från en tidigare arbetskamrat. Hon var tillsammans med en kille som jag tyckte var lite obehaglig redan medan deras förhållande pågick. När hon gjorde slut började han hota och förfölja henne och kollade också upp mig och några till. Han såg till att hon visste att han hade koll på henne och hon blev helt knäckt.Jag övertygade henne om att gå till polisen och följde med henne dit. Vi fick prata med en kvinnlig polis och hon ringde upp killen och förklarade läget. Försvinn ur hennes liv eller det upprättas en polisanmälan. Vad tror ni hände? Han försvann givetvis med svansen mellan benen och hördes aldrig av igen.
  • Antiteist
    Nyfikeeen skrev 2014-04-14 18:48:50 följande:
    Vad jag vet, jag är svensk tjej som konverterat till islam. Så är det väldigt STORT haram att först konvertera till islam och sedan "hoppa ur" för att man inte kände sig muslim...det är som att svika Gud. (Då har du en garanterad plats i helvetet) . Känn efter helt innan du konverterar!!!!! Förlåt men det där störde jag mig REJÄLT på!
    Men nu till frågan. NEJ ni är inte gifta hos Gud om du inte är muslim.

    "Dubbelmoral?" Han äter väl inte grisen, och dricker inte spriten? Han tjänar in sitt levebröd på det där.

    "-att han är så himla religiös" snälla han är muslim Mashallah!

    Inget hat eller så och jag försvarar inte honom som person eller hans handlingar, jag försvarar endast religionen islam.
    Åh nej! Du blir hotad med helvetet. Jag tror jag skrattar mig harmynt...


Svar på tråden Shiamuslimer se hit, en seriös fråga!