Inlägg från: Anonym (jobb) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jobb)

    Hur ska man kunna få ett jobb?!

    Det är lättare att få jobb  om man redan har ett jobb, därför bör du söka vitt och brett. Du får nog bli mindre och mindre kräsen ju närmare examen det är.

    Varför söker du enbart(?) ekonomiassistentjobb efter en högskoleutbildning, går inte såna jobb till gymnasieekonomer?

  • Anonym (jobb)

    Tror ni det ligger TS i fatet att han/hon läst på distans?

  • Anonym (jobb)
    Anonym (hur?!) skrev 2014-04-14 19:30:06 följande:
    Kollat på högre tjänster, men då ska man ha typ 5 års erfarenhet vilket jag inte har =( som ekonomiassistent finns det en del sommarjobb som inte kräver erfarenhet, men inte ens dem får jag....suck
    En platsannons är ofta en önskelista, därför ska man söka även om det inte stämmer precis, men om du känner dig lämplig för jobbet.

    Det kan även hända att såna "modiga" ansökningar skickas vidare i organisationen till andra chefer som söker personal till andra tjänster som du då kanske kan passa till.

    Största problemet här är kanske ditt dåliga(?) självförtroende i denna fråga. Om du inte tror på dig själv och det du klarar av, så är det svårt att övertyga en arbetsgivare att tro på dig.


  • Anonym (jobb)
    Anonym (hur?!) skrev 2014-04-14 19:40:34 följande:
    Har sökt några tjänster där de krävt erfarenhet, men inte fått svar på ett enda sånt. Söker absolut inte sådana jobb där man bör kunna prata flytande engelska, eller kunna bra engelska, många jobb faller tyvärr bort då
    Fast ni måste väl ha haft massor med engelsk kurslitteratur? Du kan nog mer engelska än du tror.  Glad

    Bor du i storstad? Söker du jobb över hela landet?


  • Anonym (jobb)
    Anonym (hur?!) skrev 2014-04-14 20:01:41 följande:
    Eh hur menar du? Man får ju inte lön från första dagen på sitt jobb? Eller ska jag pendla 4-5 timmar per dag? Och hur ska jag ha råd med det innan jag får min första lön? Inte direkt billigt att åka med SJ tur och retur 5 dar i veckan.
    Om man långpendlar med SJ så finns det ofta månadskort att köpa för några tusen. (Sen får man oftast dra av en del av detta i efterhand när man kommit över ett visst belopp)
  • Anonym (jobb)
    Anonym (hur?!) skrev 2014-04-14 19:59:36 följande:
    Civilingenjör eller civilekonom. Har inte någon sådan examen. Såg inget om kandidatexamen i ekonomi bland de länkarna?
    Är ganska säker på att civilekonomexamen är att jämföra med kandidatexamen i ekonomi på ett ungefär. Läs på om detta så att du vågar söka jobben.

    Är du med i några fackförbund, som studerandemedlem(billigt/gratis) kan du få mycket hjälp, peppning, lönestatistik mm.
  • Anonym (jobb)

    Det har alltså inte diskuterats under utbildningen från högskolans håll om skillnader i olika examina. Vilka arbeten som ni är lämpliga att söka mm. Sen som socker på moset så undviker de engelsk litteratur för att vara snälla mot er, så att ni inte vågar söka arbeten sen som kräver normalkunskaper i engelska(du har ju ändå förmodligen läst det i gymnasiet i flera år, du kan engelska!). Förlåt, men jag tycker högskolan verkar tänka kortsiktigt och gör er en björntjänst.

    Vad har du läst för inriktning?

  • Anonym (jobb)

    Vad är dina högsta mål på lite längre sikt(5-10 år)i yrkeslivet? Vill du bli revisor? Vilka kurser har du gillat bäst under utbildningen? Trivs du med redovisning/revision?

  • Anonym (jobb)
    Anonym (hur?!) skrev 2014-04-14 19:16:47 följande:
    Har vikariat, haft sommarjobb, man har liksom aldrig haft en fast anställning eller tillsvidareanställning. Typ bara varit anställd per månad. Sen har jag pluggat när jag inte jobbat.
    Varför kan du inte extrajobba på nått av dina gamla jobb för att få in lite kosing? Har du möjlighet att arbeta på något av dem heltid(?) när du pluggat klart samtidigt som du söker andra jobb?
  • Anonym (jobb)
    Grande Rock skrev 2014-04-14 22:27:27 följande:
    Ring runt till potentiella arbetsgivare i din närhet och fråga efter lämpliga projekt för din uppsats och om de kan erbjuda handledning, det är ett utmärkt sätt att skapa kontanker.
    whitestar skrev 2014-04-14 22:30:42 följande:
    Tips:Ta telefonkontakt med företaget,skriv en bra ansökan där du verkligen får fram hur mycket du skulle passa för jobbet.

    Blir nog svårt. Tyvärr har hon telefonskräck.


  • Anonym (jobb)
    Grande Rock skrev 2014-04-14 22:46:51 följande:
    Onödigt
    Menade absolut inget illa med mitt inlägg, jag ville belysa att hon har telefonskräck och då svårt att ringa upp personer på företag.
  • Anonym (jobb)
    Anonym (Abc) skrev 2014-04-15 06:03:24 följande:
    Finns det något universitet i den stad du bor eller i närheten.
    TS bor i stockholm.
  • Anonym (jobb)

    Jag tror att du parallellt med att du söker arbete bör arbeta en del med dig själv. Här är några länkar om telefonskräck som du gärna får läsa. Hoppas de kan hjälpa dig. (På en arbetsplats måste du kunna hantera telefonsamtal, så hoppas du får ordning på denna fobi).

    blogg.dn.se/fragainsidan/2010/10/19/jag-har-telefonskrack-8319/

    www.familjeliv.se/Forum-4-50/m69113780.html

    Du kanske kan ringa ett samtal om dagen till tex SL kundtjänst(lokaltrafiken) och liknande och fråga om att åka från plats A till B vid den tiden. Det är helt kravlöst. Sen kanske gå vidare därifrån när du gjort detta några gånger.

  • Anonym (jobb)
    sigill skrev 2014-04-15 17:55:32 följande:
    Läs färdigt ett fjärde år så du får en magister. Eftersom du läser på distans pluggar du på kvällarna, och dagtid praktiserar du gratis för att få erfarenhet och kontakter.

    Egentligen ska det ju inte behöva gå till så, men så ser ju verkligheten ut eftersom det utbildas mycket fler samhällsvetare än det finns behov av.

    För dig är det nog enda chansen eftersom du inte har så mycket annat att komma med.
    Om det skall läsas ännu mer så tycker jag TS absolut ska göra det på plats med kursare runt sig i ett klassrum, absolut inte mer distans. Absolut dock jobb i första hand, men i nödfall en master/magister vid stockholms universitet. (TS bor i Stockholm).

    Angående eventuella problem med intervjuer har många fackförbund där du kan bli studerandemedlem nästan gratis "testintervjuer" där man få gå på påhittad intervjuer så får man respons efter. (du väljer vilket jobb du skall söka till vid detta test, tror man tar med en platsannons)
  • Anonym (jobb)
    1978 skrev 2014-04-15 22:17:21 följande:
    Jag säger väldigt sällan så här, men: Du har fel.
    Visst, det finns jobb där utbildning inte är viktigt, men många jobb kan du över huvudet taget inte klara att utföra utan adekvat utbildning. Du kan ju söka några jobb som biolog, bibliotekarie eller ingenjör och se vad arbetsgivarna säger om din charmoffensiv... Aldrig i livet att jag skulle anställa någon till min avdelning utan rätt utbildning, hur charmiga de än är.
    Du och jag verkar inte leva i riktigt samma värld...
    Håller med dig till 100%

    Kom att tänka på denna:

    "Nätverkssamhället hotar yrkesrollen

    Forskaren Ylva Hasselberg förespråkar en professionell yrkesroll baserad på kompetens och utan tvång att le och bygga nätverk. Dessvärre tycks utvecklingen gå åt motsatt håll. "Jag kallar det för refeodalisering", säger Ylva Hasselberg.

    Hon har beskrivit den moderna arbetsplatsen som ett cocktailparty som kräver ”socialitet och ett ständigt leende på läpparna” – men där det inte uppstår djupare relationer."


    computersweden.idg.se/2.2683/1.298906/natverkssamhallet-hotar-yrkesrollen
  • Anonym (jobb)

    Hej TS,

    Hur går det för dig? Tycker du att du har fått några bra råd i tråden som du ska använda dig av?

Svar på tråden Hur ska man kunna få ett jobb?!