• marory

    Vi födda -92 och som vill ha barn

    Sandravanilj skrev 2014-08-12 20:44:03 följande:
    Usch vad hemskt!!! :'(

    Jodå bim på torsdag/fredag så ska testa i helgen om inte tanten kommer :) brösten gör inte lika ont längre men bröstvårtorna är så ömma! Sen så är humöret som en berg o dalbana och ändras på en nanosekund xD sen så hugger det till vid livmodern några sekunder/gånger per dag :) så hoppas på + men vågar inte hoppas för mycket!
    det låter ju onekligen som gravidsymptom, bara ett par dagar kvar till BIM hoppas hoppas :)
  • marory
    Sandravanilj skrev 2014-08-13 17:08:07 följande:
    Ser inte alls ut som min mens brukar och det verkar mer vattnigt/rinnigt än vanligt... ursäkta infon xD
    haha ;) det enda man kan göra är ju att vänta typ och se vad som händer även om det är frustrerande, som sagt kan det ju vara en tidig blödning, har hört att det är ganska vanligt att man första och andra månaden kan få en blödning fast man är gravid eftersom kroppen inte riktigt ställt in sig innan ifrån 1177
     

    Att blöda under tidig graviditet betyder att blödningen kommer någon gång före graviditetsvecka 16. Att få en mindre blödning är ganska vanligt och behöver inte betyda att något är fel. Cirka 30 procent av alla gravida kvinnor har tidiga blödningar. Det kan vara ett tecken på missfall, men ofta beror blödningen på något annat.


    Vad beror det på?

    En blödning från underlivet när man är gravid väcker ofta oro och frågor. Kanske är man orolig över att få ett missfall och tolkar blödningen som ett tecken på detta. Man kan alltid ringa till sin barnmorska och prata om sin oro och få råd.


    En blödning kan utan förvarning inträffa när som helst i tidiggraviditet. Den kan vara sparsam till måttlig. Ofta upptäcker man att man blöder när man torkar sig i samband med toalettbesök eller ser en fläck i trosan. Färgen på blödningen kan vara rosa-röd eller brunaktig. Om färgen är rosa-röd är det en färsk blödning och om den är brunaktig är det en blödning som inträffat tidigare och som består av gammalt blod


    Det kan vara bra att veta att många gravida i början av graviditeten känner en molande mensvärk i magen. Detta är vanligt och beror på att livmodern växer och att det då drar i de muskelfästen och ligament som den sitter fast i.


    Om man blöder under tidig graviditet beror det inte på att man själv har gjort något som startar blödningen. Man kan till exempel inte framkalla blödning genom tunga lyft eller motion.


    Det finns flera olika anledningar till att man blöder men ibland hittar man ingen orsak och blödningen upphör av sig själv.


    Implantationsblödning

    När det befruktade ägget sjunker in och fäster i livmoderslemhinnan kan det uppstå en liten blödning. Detta kallas implantationsblödning eller vidhäftningsblödning och sker någon gång mellan graviditetsvecka två och tre. Eftersom blödningen kommer så tidigt i graviditeten har man ännu inte hunnit få veta säkert att man är gravid.


    Genombrottsblödning

    Ibland kan det komma en mindre blödning vid samma tid som man skulle haft mens, fast man är gravid. Det är vanligast under de första 14 veckorna även om det kan ske ända till graviditetsvecka 16 och beror på att kroppen inte fullt ut anpassat sig till graviditeten. När moderkakan är färdigutvecklad och hinnorna fyller ut hela livmodern brukar man inte få sådana blödningar.


  • marory

    Själv så börjar jag närma mig vecka 18(17)! kan knappt fatta det tiden går så sjukt fort! Äntligen står vågen stilla och har varken gått upp eller ner de senaste 4-5 dagarna. aptiten har kommit också och nu vill jag äta jämt även om det inte får plats så mycket ;)
    Börjar verkligen känna mig som en människa igen, tror tillochmed att magen börjat växa lite :) är dock orolig som vanligt att något ska vara fel och nojjar som vanligt, längtar till UL om  19 dagar så vi får veta att allt är okej och om det blir en pojke eller flicka, det ska bli spännande hoppas dessa 19 dagar går fort fort fort så jag kan njuta och sluta nojja :)

    jag har inte alls lika ont på dagarna längre framförallt inte i ligamenten och min foglossning blev bättre när jag blev sjukskriven så nu har jag nästan inga besvär alls, har verkligen känt mig risig innan, däremot har jag märkt att jag får ganska ont på natten i övre delen av magen skumt, kanske växtvärk? har iof haft lite tröga tarmar så kan ju vara något sådant oxå.

    Har ni andra funderat på namn? Vi har och det har blivit lite blandade reaktioner när vi sagt våra, men det struntar vi i :) 

  • marory
    AgnesEmilia skrev 2014-08-13 17:33:51 följande:
    Åh vad roligt att du mår bättre!! Det ser säkert fint ut!! :) man kommer nog alltid att oroa sig! :)

    Det är säkert lugnt med magen, är nog som du tror! :)

    Ja vi har bestämt, flicknamnet iaf! Och ganska säkra på pojknamnet :)
    tror det med innan var det ju efter vecka 12, sen kommer det bli typ till vecka 26 sen kommer det bli förlossningen och sen kommer det bli hela livet haha ;)
  • marory
    Sandravanilj skrev 2014-08-13 17:47:21 följande:
    Jädrar vad fort det går!

    känns som det var 2 veckor sedan du sa att du fått +!
    Skönt att det onda börjar ge med sig! nu får du bara njuta av att vara gravid och den sista tiden ensam tillsammans med din sambo :D
    Du ska se att magen kommer växa över en natt :D

    Och du väntar inte missfall, du väntar barn!!!

    Ja vi har både flick- och pojknamn klara :D
    eller hur det känns som det var typ 2 veckor sedan!
    ja verkligen jätteskönt ska passa på att njuta nu när jag känner mig som en människa igen :)
  • marory

    Jag har ändrat åsikt under graviditeten vad gäller namn hehe, det jag tyckte var jättefint innan är inte det jag föredrar nu hehe,

    Vi har i alla fall som alternativ:
    1. Saga
    2.Iris
    3. Freja

    Saga har alla tyckt om det är snarare killnamnen de haft åsikter om framförallt ettan
    1. Cornelius
    2. Vallentin
    3. Maximilian

    men jag tycker de är lagom vanliga fast inte för vanliga :)

  • marory
    AgnesEmilia skrev 2014-08-13 20:00:18 följande:
    Fina :) jag säger också att ni ska ta det NI tycker känns bäst :)

    Om jag skulle välja av alternativen skulle jag valt Freja och Maximilian! :)

    Jag har också ändrat mig lite över pojknamnen! Vi tänkte på Julius eller Elliot först men tror att det blir en Elis om vi får en pojke :) annars blir det Olivia Isabelle men vet inte vilket vi vill ha som förnamn/mellannamn :) haha får se om namnen håller i sig hela vägen bara! Men tror det :) Mina är vanliga men kan inte tänka mig några andra! :)

    Hur tänker ni om att ta reda på kön? :)
    haha! jag har försökt få med min sambo på Elis tåget, det är så himla fint! nog det finaste av de alla, men min sambo tycker det låter som ett tjejnamn så jag har fått ge mig ;)
    Julius är också superfint om vi inte visste en som hette det hade vi också övervägt det :)

    vi tänkte kolla kön, mer för att man ska vänja sig och tänker att det blir lite mer verkligt då :)
  • marory
    Tycker att alla har valt superfina namn, inget sådär som jag tycker verkar konstigt eller skulle reagera på om jag träffade en människa som hette det, å andra sidan verkar ingen heller tycka om att lägga in extra h eller y vilket jag alltid tycker verkar lite konstigt ;) typ såg någon som stavat phlip piliph det var lite konstigt ;) 
  • marory
    Sandravanilj skrev 2014-08-13 20:53:11 följande:

    Ronja och Lucas är våra namn än så länge :) Sen så gillar jag Isabelle och Lowe också :) men sambon tycker inte om Lowe ;)
    men Ronja och Lucas är vi helt överens om :)


    Love heter min lillebror med enkel v, men det går ju vilket som, tycker det är jättefint och Ronja eller Isabelle också :) 
  • marory
    banan123 skrev 2014-08-14 00:01:35 följande:

    Tänk på att dom flesta sjukhus/Bm inte berättar kön eftersom folk tar bort barnet om det visar sig vara fel kön.


    Fast det där stämmer inte,  i Sverige begås inte selektiva aborter (kanske något stolpskott vad vet jag?),  men däremot fler selektiva avbrytanden eftersom flickor ofta bär på vissa fler kromosonsyndrom, ex turners syndrom. så statistiken som finns är missvisanden då den inkliderar avbrytanden som kromosonavikelser eller missbildningar.

    desutom när man gör RUL så har tidsfristen för abort i princip gått ut om du inte ber om dispans hos socialstyrelsen som knappast skulle godta kön som ursäkt.

    Däremot ingår det inte i en BMs uppgift att könsbestämma vid RUL så det beror helt enkelt ifrån BM till BM. Men det finns inget sjukhus som har som policy att dölja könet på grund av selektiv abort. Däremot är det förbjudet att enbart kolla kön vid UL, det är snarare en bonus vid en missbildningsundersökning som RUL är.  
Svar på tråden Vi födda -92 och som vill ha barn