Inlägg från: Tillaan |Visa alla inlägg
  • Tillaan

    Första barnet, december 2014

    Liv13 skrev 2014-04-17 07:38:59 följande:

    BF-LISTA:


    24 december
    Liv13, 32 år, Stockholm (första barnet).


     


    Kopiera listan och skriv in ditt namn och ålder samt datum för beräknad födsel. 


    23 år, första barnet. Bf; 6/12 :D
  • Tillaan
    Liv13 skrev 2014-04-17 13:02:21 följande:
    Absolut. :) Vill du att jag lägger till dig? 
    Eftersom jag inte är så långt gången än och inte vill att alla ska veta så skriver jag inte det än ^^
  • Tillaan
    lilsis skrev 2014-04-18 11:58:59 följande:
    Har ni andra en massa symptom?

    Jag känner egentligen ingenting mer än mensvärk som igår ändrade karaktär så just nu är jag jätteorolig.

    Det är konstigt egentligen, jag är fortfarande inte helt övertygad om att jag verkligen vill ha barn men när jag väl har plussat så är jag livrädd för att det ska gå fel igen. Hjärnan är en underlig tingest.
    Skojar du, allting blir ju en omställning. En hel del känslor, upplevelser och man måste ju ändra sitt liv.
    Men det är helt vanligt att även de som vill ha barn, börjar tveka när de väl blivit gravida och börjar tveka på sig själva som föräldrar. Vilket är helt normalt, vad jag förstått.

    Jag har ömma bröst utav bara h-vete, kan knappt röra dem, sömnen rubbas för att jag är kissnödig hela tiden och trött. Deppig och glad om vart annat. Sugen på salt, skulle kunna äta flingsalt rakt från skålen om jag fick..
  • Tillaan
    Liv13 skrev 2014-04-18 12:16:12 följande:
    Jag är extremt trött, har humörsvängningar, superuppsvälld mage (främst om kvällarna), trög mage, förbättrat luktsinne, vaknar tidigt om mornarna, mer kissnödig än vanligt, ständigt sugen på saker, vill äta makrillmackor hela dagarna typ, huvudvärk, molvärk, snurrig och lätt åksjuk från och till. Känner inte så jättemycket i brösten ännu. Igår var jag väldigt snurrig och yr, idag känns det dock bättre. Brukar era symptom se olika ut per dag eller har ni exakt samma varje dag?
    I början var jag mer trött, fast idag är det extremt. Ont i brösten och kissar gör jag hela tiden, har uppsvälld mage så får gå i yogabrallor förjämnan.. Ständig molvärk. Finnarna har dock minskat - Hallelujah!
  • Tillaan
    Liv13 skrev 2014-04-18 13:19:55 följande:
    Jag har också VUL inbokat 28/4. Glad Känns som extremt lång tid. Kommer då vara i vecka 7 (6+6) så det är ju lite tidigt, men ska se att det sitter rätt pga tidigare utomkvedshavandeskap (10 år sedan). Hoppas på att få se hjärtslag också. 
    MEn gud, bara tio dagar kvar. Så spännande! Ååååh bli sååå avvis på att få se.
    Jag var också inne och kollade, allt låg rätt :)
  • Tillaan
    michimichi skrev 2014-04-18 14:04:21 följande:
    Kanske ska presentera mig. Är en 23 årig tjej som är sambo och varit tillsammans med honom i 6 år. Första bebisen pch det är nervöst! Ska nog boka vul till vecka 8! Vill se den lill* så man kan slappna av lite. Har mest molvärk runt ljumskar och livmodern, en galen värk i ryggen, kissar mycket, får lätt huvudvärk och blir snurrig. Känsliga bröstvårtor (inte rösten av brösten dock) bf 18 dec men hoppas lite på att gå över sisådär 14 dar så hen kan få bli januaribebis = slipper vara sist på allt ;) men det gör inget om hen kmr i december :)
    Välkomna hit alla nya!

    Hoppas också på att få gå över, så jag inte blir så sen. Var inte meningen att vi skulle få nu, fast det gör såklart ingenting. Är så lycklig ändå!
  • Tillaan
    lilsis skrev 2014-04-18 15:55:01 följande:
    Jag tror min knodd får börja skolan "ett år senare" i stället, beroende på hur det ser ut här.
    Vi bor på en pytteliten ort med bara en handfull barn på dagis.

    Från början ville jag ABSOLUT inte ha barn i november eller december men när det sen inte tog sig, blev utomkveds och sen inte tog sig igen så kom jag fram till att jag skiter fullständigt i NÄR den kommer, bara den kommer.

    Är så gräsligt orolig just nu, har haft lite mer ont i magen i natt och idag på dagen och inte helt ofärgade flytningar. Ett missfall skulle vara värre än ett nytt utomkveds. Är det ett nytt utomkveds så blir det borttagning av även den vänstra äggledaren och sen finns det inget annat val än IVF men först måste jag gå igenom en överviktsoperation.

    Är det ett missfall så finns det ju fortfarande chans/möjlighet att bli gravida själva. Fast jag har remiss till IVF som "slår in" så fort jag gått ner tillräckligt i vikt.
    Jag tycker att du ska höra av dig till rådgivningen på akutmottagningen på sjukhuset, bara för att få råd. Kanske komma in tidigare och göra vul, så de kan se att allt är som det ska. Berätta hur du känner dig och vad du gått igenom.

     Vad är det för smärta? Försök att beskriva, vet att det kan vara jätte svårt.

    Vi var på resa i usa i två veckor, jag har längtat efter barn länge, men min sambo har inte riktigt känt sig färdig med sitt liv, så när vi landat i usa så berättade han att han var redo. Och när vi var där lyckades vi tydligen, för när jag kom hem så kände jag mig konstig och plussade. Tyvärr blir det i December och det är synd om ungen som får göra allting sist, men som du säger. Jag är glad när det än blir <3
  • Tillaan
    lilsis skrev 2014-04-18 16:16:19 följande:

    Det är som mensvärk. Fast det är lite skarpare än vad det har varit innan.

    Jag har tid för VUL 28 och jag har inget jätteförtroende för Gynakuten på min ort.
    De ville inte ha in mig förra gången trots upprepade samtal över flera dagar och en smärta som var så gräslig att jag var tvungen att gå hem från jobbet och sista morgonen innan det privata VULet så hade jag så ont att jag kräktes och kallsvettades. Ensidigt på den sida jag hade haft ägglossning på...

    Det jag känner i magen nu är inte utomkvedssmärta, den känns på ett helt annat sätt och inte smärta utan snarare värk.

    Jag VET ju att man kan blöda osv utan att det är någon fara men när det gick så tokigt sist så är det ändå svårt att koppla bort. Blir bättre resten av helgen när jag ska jobba, mindre tid att älta då!


    Okey, men ring ett annat sjukhus för rådgivning. Då kan du ju alltid bolla tillbaka till det du hör hemma och du varit i kontakt med ett annat och ifrågasätt de som du ringer om sjukhuset du hör hemma på ganska begår något misstag när de nekar en hjälp.

    Det är nog molvärk du har, det känns konstigt och jag har väldigt ont.

    Men försök att tänka på annat, även om det är jätte jätte svårt.

    Den 28 är snart här!
  • Tillaan
    kossan skrev 2014-04-18 22:50:19 följande:

    Jag hoppar in här oxå! :)

    Är 22 år, väntar första barnet. Gjorde testet 14 april och det var då starkt positivt!

    Vet inte när jag har BF då jag aldrig hann få tillbaka mensen efter avslutet med cerazette i december. Men jag är nog mellan V. 4-7. Så december blir det nog allt! ;)

    Vi bor norr om Stockholm och har varit tillsammans i snart 6 år. Sambon är lika gammal förresten! :p

    Jag har lite värk i magen, kissar oftare, och är sååå HUNGRIG! ;)


    Välkommen hit :)
Svar på tråden Första barnet, december 2014