Inlägg från: Anonym (tufft offer) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tufft offer)

    Fler som valt kärleken framför barn?

    Du är beredd att välja bort barn till förmån för din stora kärlek som inte vill ha några. Han är inte beredd att göra samma "offer" för dig, som har en sån barnlängtan. Ni kan säkert leva lyckliga utan barn om du kan komma över din längtan.

    Din klocka tickar som du säger. Det gör inte hans. Det betyder att en vacker dag har det tåget gått för dig. Han däremot har möjlighet att bli far långt upp i åren, om han det skulle vilja. Så bittert för dig, om er relation skulle ta slut. Du som valde bort barn trots din längtan får leva utan, och han som inga ville ha kan i framtiden ändra sig och bli pappa.

  • Anonym (tufft offer)
    Anonym (Tant) skrev 2014-04-21 11:20:45 följande:
    Jag är gammal nu, men i min ungdom bestämde jag mig för att aldrig skaffa barn. Mötte mitt livs kärlek och trots att han hade blivit en underbar far, så valde han mig framför att skaffa barn. Det är kärlek det.

    Vi har varit ett par i 37 år.
    Om jag tillåter mig att generalisera så tror jag att det är lättare för män att avstå från barn än kvinnor.

    Jag är övertygad om att också min man hade avstått från barn om jag inte hade önskat att bli mamma. Han hade kunnat nöja sig med att jag var den enda stora kärleken i hans liv.

    Jag tror heller inte att män lider av ofrivillig barnlöshet lika mycket som kvinnor, utan har lättare att acceptera det. För en kvinna kan det förmörka hela livet. Nu för tiden säger man ju att båda är gravida, men trots det så är det ju i kvinnans kropp barnet växer. Det är ju också det man längtar efter som kvinna.

    Så rent generellt tror jag det är ett tuffare offer för en kvinna att avstå från barn, än det är för en man. Undantag finns alltid är det bäst att tillägga.
  • Anonym (tufft offer)
    Anonym (Vc) skrev 2014-04-21 12:02:59 följande:

    Nu generaliserar du utifrån egna erfarenheter: Alla kvinnor längtar inte efter barn och det finns män som längtar efter barn. Varken min man eller jag längtar efter barn, vi är helt överens om att vi inte ska ha några barn. Vi är frivilligt barnfria tillsammans.
    Visst finns det de par som väljer bort barn. Min syster och hennes man tillhör dem. De liksom du och din man har varit överens om detta, och då är det naturligtvis inga problem. Så jag vet att inte alla kvinnor längtar efter barn, och jag vet också att det finns män som gör det.


  • Anonym (tufft offer)
    Anonym (Frida) skrev 2014-04-21 12:56:59 följande:
    Hur skulle du känna TS om du väljer bort barn för att vara med honom, och sen när du inte längre kan få barn så gör ni slut, han träffar en ny och skaffar barn med henne? Skulle du inte känna dig bra snopen då om du valde bort barn för någon annans skull, men i slutändan står du där själv, ensam och för gammal för att skaffa barn?
  • Anonym (tufft offer)
    Anonym (Valde min man) skrev 2014-04-21 14:18:37 följande:
    Min man kan inte bli pappa, visste det från dag 1. Jag valde honom utan att blinka. 20 år nu och vi är fortfarande lika kära. Livet utan barn ger otroligt mycket om man bara vågar tänka annorlunda
    Min syster och hennes man valde själva att inte skaffa barn. De var helt överens. De lever ett helt fantastiskt liv, och är mycket lyckliga, och har nu firat silverbröllop. Han är amerikan, och hans arbete har gjort det möjligt för dem att bo på olika platser runt om i världen, och leva ett liv som hade varit väldigt svårt, för att inte säga omöjligt, om de haft barn. Man kan leva ett väldigt rikt liv utan barn, och barn i sig är ju ingen garanti för att kärlekslyckan med partnern varar för evigt.

    Problemet blir ju när man inte är överens i barnfrågan. När en längtar, och den andre inte vill.
Svar på tråden Fler som valt kärleken framför barn?