• FridaPe

    26 år och försökt bli gravid i 7 månader (första barnet)!

    Hejsan! :)

    Finns det någon där ute som vill följas åt, som också gett sig på denna spännande grej att försöka bli gravid? :) Kanske någon som är ungefär på samma nivå som vi, som i alla fall har några månader av försök bakom sig! I Maj blir det vårt 8:e försök :)

    Fram tills för någon månad sedan har det varit mest spännande detta med att försöka bli gravid, men det var någonting speciellt med att passera 6 månader av försök, och nu har det börjat kännas liiite stressigt (ni känner säkert igen att man kan få någon katastroftanke då och då), men jag försöker att inte oroa mig för mycket då det trots allt inte gått så lång tid. Hur är det för er, har ni några tankar att dela med er? 

    Startar tråden för att vi ska kunna peppa varandra, för att kunna lyfta upp funderingar man har och kanske ett och annat graviditetssymptom!! 

  • Svar på tråden 26 år och försökt bli gravid i 7 månader (första barnet)!
  • FridaPe

    Precis så kan det vara BELLAm2, brukar ta ÄL-test de flesta månader och allting verkar fungera bra! ÄL runt dag 15-17 efter första mensdag! 

  • FridaPe
    Plasmid skrev 2014-05-02 19:45:45 följande:
    Hej.
    Får jag vara med här? Är också 26 år, slutade med p-piller för ett år sedan. Vi försökte aktivt maj-dec 2013 utan framgång men pga stress, jobb och dyl. tog vi en paus i försökandet och har nu börjat igen och hoppas på det bästa :)
    Hej! Ja så klart! Okej vad spännande, hur känns det :)? Själva är vi från och med idag på den så kallade ägglossningsveckan!
  • FridaPe
    eagle87 skrev 2014-05-06 21:03:19 följande:
    Hej är också 26. Fyller 27. Vi har haft oskyddat sen oktober. Har kört med ägglossningstest denna månad o har bim på fredag. Hoppas verkligen. Blir så besviken varje månad. Min man e 34. Många av hans äldre vänner säger till mig att jag är ung o har massa år o försök på mig men jag vill ju nu o man får så mkt förhoppningar varje månad även fast man försöker o inte tänka på de.



    Då började ni ganska samtidigt som oss! Visade ÄL-testet att du hade ägglossning ungefär när du hade väntat dig? Jo jag vet jag känner ju precis som du! Det är otroligt svårt att inte tänka på det, omöjligt för i alla fall mig. Problemet för mig har varit att jag haft vissa symptom mellan ÄL och mens, såsom otroligt ömma bröst. Detta har återkommit de senaste månaderna och varje gång väcks ju ett hopp! För mig blir det då helt omöjligt att inte tänka på det som alla säger för jag blir ständigt påmind! Fattar inte hur folk orkar hålla sig så lugna!
  • FridaPe
    lucylight skrev 2014-05-06 22:21:34 följande:
    Hej, 

    Hakar också på i tråden! 

    Är 25 år och har i Juni försökt i ett år. Börjar väl bli dags för utredning, men det tar emot.. skulle så gärna vilja lyckas på egen hand men det tar på krafterna och börjar bli frustrerande :( 



    Hej! Att det tar emot förstår jag, samtidigt som i alla fall jag hade tyckt det va skönt att få hjälp om det behövs. Sen behöver det inte vara några problem än de flesta blir ju gravida inom 2 år, men jag förstår att det inte känns speciellt kul att höra när man vill ha barn nu. Det finns ju saker man kan göra på egen hand för att öka chanserna, tex det vi pratat om i tråden dvs. ägglossningstest. Har ni testat det? Min gynekolog sa att om det ger utslag så kan man också med största sannolikhet räkna med att man har ägglossning. För mig är det skönt att veta att ägglossning i alla fall verkar fungera som det ska.
  • FridaPe
    eagle87 skrev 2014-05-07 11:03:15 följande:
    Hej aa fick utslag på testet en dag innan appen visade. Så ungefär samma. Många säger att så fort man inte tänker på de o slutar stressa så händer de men vet inte vad jag ska tro. Men som sagt man kan ju inte styra sina tankar. Jag får oxå massa symptom molvärk flytningar ömma bröst illamående kissnödig ökad minskad hunger u name it. Vet inte om jag inbillar mig, har bim nu på fredag så hoppas så mkt. När har du bim? De så skönt me familjeliv att man kan prata me folk i samma situation. Ens vänner tröttnar ju o tycker man e besatt.



    Men det är ju jättebra hade varit jobbigt om man inte hade fått utslag på testet. Nej och jag kan väl förstå att folk säger så, alltså att det händer när man "inte tänker på det" för så kanske det va för dem, samtidigt som jag aldrig kommit över några seriösare studier som faktiskt visar på att man av bara tanken minskar sina chanser... Så jag tror ärligt talat inte att det finns någon sanning i det, och tycker att det är synd om man ska må dåligt för att man tror att man själv genom denna "stress" inte kan bli gravid. Får du symptom varje månad? Jag får ju symptom varje månad i princip så jag kollade upp detta hos min gynekolog, helt normalt enligt henne att kroppen reagerar så när man försöker bli gravid. Hon tyckte det var ett bra tecken för hon menade på att det var kroppens sätt att förbereda sig. Jag själv hade hellre inte haft några symptom, det är inte direkt kul att ha ont i brösten i typ två veckor varje månad och sen kommer mensen i rätt tid. Har dessutom vid något tillfälle tagit gravtest innan bim för att se om det kan va så att jag får väldigt tidigt missfall, men det har aldrig visat positivt så det är bara kroppen som är skum. Jag har bim 24 maj tror jag så det är ju ett tag kvar. Men vi håller tummarna för dig nu!! :) Javisst det är sjukt skönt, slipper man ventilera allt med sin stackars sambo hela tiden också.
  • FridaPe
    Plasmid skrev 2014-05-07 13:00:22 följande:
    Jag känner mig taggad och hoppfull generellt, men just idag känns det skit med allt, som att det aldrig kommer att gå vägen. Men man får ju ha såna dagar med.

    Vi har ju kört oskyddat i ett år nu även om vi inte aktivt försökte jan-april så fanns det ju lite hopp om att vi kanske kunde ha lyckats ovetande ändå så det känns som att jag börjar bli van vid besvikelsen varje månad... Vet inte vad nästa steg blir om det inte går vägen snart, ägglossningstest känns onödigt då jag känner av min ägglossning tydligt och när vi har använt test säger det samma som jag känner.

    Har ni andra några metoder eller tips som ni kör med? :)



    Tyvärr blir man lite van att pendla mellan hopp och sen plötsligt känslan av att det aldrig kommer gå! Men i det stora hela har ni inte försökt ens 1 år än så man får tänka att än så länge är det ju fullt normalt att det tar tid. Ok om det är så är det klart att du hoppar över ägglossningstest! Nej vi gör egentligen inget speciellt... Vi är båda icke-rökare, dricker inte ofta, vi är ute och rör på oss varje dag, vi äter bra och har normal vikt. Jag är kanske precis på gränsen till underviktig om man ska vara petig men min BMI är inom ramen för vad en normal BMI ska ligga på så egentligen inget konstigt där heller :) Funderar på om vi däremot ska ligga extremt mycket denna månaden, vi brukar köra på 1 gång per dag/ varannan dag. Och så kanske man ska ligga kvar en sväng efteråt, man säger ju att det är en myt att det hjälper men jag tänker att det inte kan skada i alla fall! Jag äter folsyra men det har nog inget med fertilitet att göra. Så jag tycker vi verkligen gör allt "rätt"! Min sambo är också under 30 så vi är ju pigga och fräscha haha. Själv har du tips??:)
  • FridaPe
    Plasmid skrev 2014-05-07 14:57:41 följande:
    Ja, det är bra att det än är inom normalramen. Är väl rädslan att det aldrig ska fungera som kommer igenom och den där tron att det skulle gå på första försöket :)
    Vi är också hälsosamma i levernet, dricker sällan och lite och motionerar / tränar dagligen båda två. Vi har provat både att ligga jättemycket, varannan dag osv, vet inte hur stor roll det spelar att pricka exakt ägglossning så länge någon eller några av gångerna är inom ramen för den fertila perioden sas.
    Folsyran är ju bra när du blir gravid, jag äter inget tillskott än men kommer att börja den dagen jag plussar.
    Har tyvärr inte heller något tips eller någon mirakelkur på lut. Vi får hålla tummarna istället.
    Jag hade ägglossning i helgen så nu börjar nedräkningen till mens, tiden går så sakta! :)
    Precis! Ja men eller hur, man undrar lite grann hur folk lyckas bli gravida någonsin! Jag har 17 dagar kvar till BIM och fram tills nu har det gått rätt fort och man har inte fokuserat så mycket på det, men så fort ÄL inträffar blir varje dag som typ 1 månad :D
  • FridaPe
    lucylight skrev 2014-05-07 20:09:56 följande:
    Ja, jag har använt ägglossningstest sedan vi startade! Har även testat Munkpeppar, Rosenrot, Bidrottninggelé & bisolvon i olika omgångar. Vi har förvisso haft "paus" på två - tre månader under det här året, men i alla fall.. Nu kör jag munkpeppar + rosenrot denna månad, sen har vi tänkt ta steget om det inte blir något nu! Vi kommer dock välja att gå privat! :) 

    Okej, när du testat alla dessa grejer har du då märkt någon skillnad på någonting? Jag funderar faktiskt på att springa till Apoteket idag och köpa Bisolvon, för det kan ju inte skada tänker jag... Nu är ju jag några dagar innan ÄL, och jag har läst att Bisolvon ska tas från första mensdag till ÄL... men jag tänker att jag testar några dagar ändå :) Hur gjorde du med Bisolvon, testade du i flera månader och tog du Bisolvon maxdos i flera veckor varje månad? Vad ska munkpeppar, rosenrot och bidrottninggele göra för fertiliteten? Ja men det är väl lika bra att ta steget... är det för att ni inte orkar hänga i landstingskön som ni väljer att gå privat?
Svar på tråden 26 år och försökt bli gravid i 7 månader (första barnet)!