Inlägg från: Lavskrikan |Visa alla inlägg
  • Lavskrikan

    Detr röda Norrland, vad är det med dom?

    Det dummaste jag hört. Det är snarare södra Sverige som lever på oss. Kapa vid Dalälven!

  • Lavskrikan
    Paulina P P skrev 2014-05-09 18:46:29 följande:
    Gå in i en mataffär i valfri norrländsk stad. Ja mejeriprodukter och lite inhemskt kött, men väldigt mycket mat kommer söderifrån. För något år sedan var det smörbrist. Till slut fixade affärerna fram smör från Arla. Norrländska kor producerar mindre mjölk pga klimatet.



    Skulle lätt kunna leva på enbart norrländska matvaror. Eller om man ser det så - man kanske äter något från andra länder också som inte ens södra Sverige kan producera såsom kaffe eller apelsiner. Men jag tror inte man med tvång BEHÖVER produkter som inte är norrländska. Vi skulle kunna vara självförsörjande utan självgoda sörlänningar!
  • Lavskrikan
    Runes skrev 2014-05-09 23:07:38 följande:
    Förklara



    Det dummaste jag hört var en syftning på den diskussion som följde det första inlägget. Att Norrland skulle vara beroende av södra Sverige. Jag tycker inte att det är på det viset, som jag senare sa. Att vi vill leva på södra Sverige är rent skitprat eftersom vi står för en jävla massa malm, el, skog... Så menade jag.
  • Lavskrikan
    Runes skrev 2014-05-10 23:50:21 följande:
    Malmen går till Norge fvb och vinsterna får Norrland tillbaks.Elen köper vi och skogen går på export. Menar du att om jag har mark i Norrland så är den inte min?



    Du är väldigt tvärsäker. Jag vill ha reella siffror på det där. Och du.... Vi tar emot mycket asylsökande.
  • Lavskrikan
    Runes skrev 2014-05-11 15:06:49 följande:
    Skriver det jag minns och är något fel får du visa det.

    Ja Norrland fyller på i glesbygder som jag skrev och asyltrafiken totalt går med 100 miljarder i förlust per år så vi nu har skulder på 10-20 ggr det beloppet och en minskad välfärd.



    Ja jag undrar förstås om du minns rätt och ska du stå här och gapa är det väl du som får visa siffror. Du började.
Svar på tråden Detr röda Norrland, vad är det med dom?