Inlägg från: Pingvinanie |Visa alla inlägg
  • Pingvinanie

    BF januari 2015 Göteborg?

    Superbra!

    Är snart 27, bor i Guldheden med sambo och vår kille Jack som är 2 år. Plusset kom som en chock trots att vi bestämt oss för att börja försöka nu i maj. Läser till lärare annars och blir klar i mitten av januari.. :/

  • Pingvinanie
    Scintilla skrev 2014-05-10 19:55:59 följande:

    Kul med en lite mindre tråd där man lättare kan hålla reda på varandra :).

    Jag är 30 år, bor i Norra Guldheden och väntar första barnet med BF 12 januari.


    Jasså bor du också i guldheden:)
  • Pingvinanie

    Blir så irriterad på att man alltid måste ha en ursäkt när man tackar nej till alkohol. Det kan omöjligt vara att man inte känner för det bara liksom..

  • Pingvinanie
    frightened skrev 2014-05-11 21:39:08 följande:

    Hej!

    Får jag haka på här också? Plussade i veckan, förvånad till tusen men ändå glad. Blir tredje barnet, men andra biologiska.


    Känner av mer i brösten denna gång, men i övrigt kommer symtomen krypandes lite då och då. Hoppas inte jag behöver vara konstant illamående denna graviditet dock.


    Jag är 26 år, och bor i Högsbo :)


    Hej! Grattis och välkommen :)
  • Pingvinanie

    Jag känner mig väldigt ogravid emellanåt.. Men det måste väl vara normalt? Har för mig det var så sist med..

  • Pingvinanie
    Scintilla skrev 2014-05-12 18:48:13 följande:

    Jag ringde MVC i dag och frågade om det här med tidigt ultraljud. Det var inga problem alls att få göra ett genom den allmänna vården! De erbjuder UL (inte VUL) fr.o.m. vecka 10 (räknat på barnmorskans sätt, dvs. fullgångna veckor).

    Jag fick en tid 19 juni, dagen före midsommar :)


    Vilken mvc var det?
  • Pingvinanie
    Scintilla skrev 2014-05-12 20:25:43 följande:
    Jag ringde till Gibraltargatan eftersom det är dit jag ska på inskrivning, men det fanns fler tider på Kungshöjd så det fick bli där (bara själva ultraljudet alltså).
    Hmm det är ju där jag ska skrivas in. Behövde du inte prata om oro etc? Jag har ju bokat privat men tänker avboka det nu.. Oavsett om jag får göra via mvc eller ej så känns det som lite dumma pengar.. Kan lika gärna vänta isåfall.
  • Pingvinanie
    Aja24 skrev 2014-05-13 09:51:28 följande:

    Hej! 
    E de ok om jag hakar på här?=) Bor i Kungsbacka..
    Fick ett plus igår och gissar att bf blir runt 20 januari, så väldigt tidigt än=) Ringde mvc idag och fick inskrivningssamtal redan på torsdag! Skönt med en snabb tid när det är första barnet så vi kan ställa lite frågor å så! Känns väldigt spännande och pirrigt.

    Har en liten fråga, tror jag hade ägglossning 20 april, är det från det datumet jag räknar, alltså bf 20 januari? Läst nånstans att man räknar från sista mensen eller lägger på två veckor?

    /Alexandra 


    Du räknar första dagen från din senaste mens du hade! Välkommen och grattis:)
  • Pingvinanie
    Lycka2014 skrev 2014-05-14 10:36:36 följande:

    Guldheden ynglar av sig rejält ;)

    Fick inte tid till inskrivning förrän 30/6 på barnmorskegruppen.. Då kommer jag vara i v 12. Känns sent. Särskilt eftersom det är första barnet.

    Kanske ska kolla vad det finns för andra mvc här i närheten av majorna. Någon som vet någon bra i majorna/Linné?


    Jajemen, vi i Guldheden håller oss aktiva haha:)

    Kungshöjd? Inte så nära Majorna visserligen.. Men det är där jag har min son på BVC och jag ska skrivas in där på fredag..
  • Pingvinanie
    Kawi skrev 2014-05-15 10:17:08 följande:

    Jag tar gärna tips, jag har liksom ingen aning?


    Tyckte jag hörde så himla mycket bra om Barnmorskegruppen och att de skulle ha mer tid och resurser än "vanliga" mvc, men vad vet man??


    Jag gick på Gibraltar under min förra graviditet och vad väldigt nöjd. Regelbundna träffar, och en "utbildning" eller föräldragrupp för förstföderskor där vi träffades under 3 gånger och pratade om sånt som vi funderade på (mest förlossning och amning). Hade en helt underbar barnmorska. Tror inte alls att vanlig mvc är sämre bara för att de är kommunalt. De är lika mycket utbildade:) sen är det klart att personer skiljer ju sig emellan. För mig var det perfekt iallafall.
Svar på tråden BF januari 2015 Göteborg?