Inlägg från: Anonym (o) |Visa alla inlägg
  • Anonym (o)

    Har alla barn rätt till sin/en mamma?

    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 17:48:24 följande:
    Men i praktiken kommer det ju bli så att barnet aldrig kommer ha någon mamma. Det är ju inte alla gånger det går att ta reda på vem den riktiga mamman är, och även om man gör det kommer man kanske kunna träffas en gång i hela livet. Varför tycker du inte att en mamma är viktig? 
    Det är väl samma sak som när tjejer går på krogen och blir på smällen för att få barn och inte vill ha någon pappa med i bilden. Eller behöver inte barn pappor? 
  • Anonym (o)
    Tow2Mater skrev 2014-05-14 17:54:50 följande:
    Hur forbjuder vi dem att gora det?
    Det kan vi inte. 
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 17:54:52 följande:
    Jag tycker att pappor behövs. Dock tror jag att ha ett nära band med en mamma är något viktigare. 
    På vilket sätt då, förutom amningen om man tycker det är viktigt är det ju ingen skillnad. 
  • Anonym (o)
    Anonym (Beror på) skrev 2014-05-14 18:08:06 följande:

    Jag byter ut biologisk mamma mot genetisk mamma eftersom det är det de flesta menar,men inte kan skillnaden på. Och där är svaret nej-självklart har inte alla barn rätt till sin genetiska mamma. Vid adoption,ÄD och ED kanske man inte har en aning om vem hon är. Däremot har barnet rätt att få veta sitt ursprung och det ligger på föräldrarnas ansvar. Rätt till en mamma-ja,vid adoption,jag är 100% emot bögadoptioner.


    Vad har du emot att homosexuella adopterar, och är det ok med lesbiska men inte bögar?
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 18:10:10 följande:
    På grund av graviditeten har mammor och barn ett mer fysiskt och nära band till varandra. Nästan alla mammor utvecklar instinktiva moderskänslor för sina barn. Jag tror att även kvinnor som inte fött barn har ett närmare förhållande till barn och därför passar bör ta hand om de barn som inte kan tas hand om av sin biologiska mamma. 

    Med detta inte sagt att män/pappor inte är viktiga för barn. Dock handlar ju tråden om huruvida barn ha rätt att ha en mamma eller inte. 

    Skulle du själv önska att du aldrig hade haft en mamma? 
    Oj, det var dåligt uppdaterat. I dag vet man bättre än så.

    Jag har ingen åsikt eller känsla. Om jag aldrig haft en mamma och man inte gjort så stort väsen av (biologiska) mammor så hade jag troligen inte saknat en heller. 
  • Anonym (o)
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 18:22:03 följande:
    Hur anser du att verkligheten ser ut då? Du får nog vara lite mer specifik än så om du påstår att jag har fel. Jag står för att jag anser att mammor och barn skapar ett band och att kvinnor står närmare barn än män. 
    Vissa mammor skapar ett band till barnet redan när det är i magen, men det gäller inte alla. För barnet gäller att det inte kan skapa något band alls innan det är fött, utan det knyter an till den eller de som tillgodoser dess behov efter födseln. 

    Du får naturligtvis tro något annat, men om du uppdaterar dig inom den senaste anknytningsforskningen ser du att din teori inte stämmer. 

    Jag håller med  anonym #23 om att det är rätt tydligt vad ditt resonemang syftar.
  • Anonym (o)
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 18:49:02 följande:
    Du väljer att tro att jag försöker påstå att pappor är helt onödiga och inte kan knyta an till barn över huvud taget. Pappor är viktiga. Jag är glad att min pappa funnits där för mig i mitt liv. Känns det åtminstone lite bättre nu? 

    Trots att män kan knyta an till ett barn, varför ska man välja bort en mamma? 
    Då frågar jag igen, varför ska man aktivit välja bort en pappa? 

    För mig spelar det ingen roll vilket kön föräldern/na har, hur många de är, så jag är helt ok med att man även som singel adopterar eller skaffar barn. Så länge man inte går bakom ryggen på någon annan. 
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 18:50:48 följande:
    För att den biologiska mamman eller en annan kvinna kommer ha ett närmare band till barnet. Varför skulle en mamma vara så oviktig att man aktivt väljer bort henne? 
    Varför inte inse att du har fel? Kvinnor har inte automatiskt ett närmare band till barn, hur gärna du än vill tro det. 

    En (biologisk) mamma är lika oviktig som en (biologisk) pappa, så länge barnet har någon omsorgsperson  att knyta an till, kön eller biologi spelar ingen roll. Varför läser du inte på innan du hittar på egna sanningar som stämmer bättre med dina åsikter än den rådande forskningen? 
  • Anonym (o)
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 19:07:37 följande:
    Men alltså, vad är det du inte förstår? Den här diskussionen handlar inte ens om att man ska kunna välja bort pappan, utan om att man inte ska kunna välja bort mamman (enligt mig alltså). Jag tycker att barn ska ha båda sina biologiska föräldrar, i andra hand en adoptivmamma och pappa, i tredje hand en adoptivmamma. Jag tycker även vi kan ifrågasätta de kvinnor som aktivt gör valet att barnet aldrig någonsin kommer ha en pappa (ex vid insemination). Det är också fel. 

    Jag har inte fel och det handlar inte om vad jag vill tro. Se dig omkring hur världen ser ut. Om vi nu tvunget ska jämföra kvinnors och mans band till barn, så är det väl uppenbart hur det ligger till? Sedan att världen består av 7 miljarder människor och du säkert kan hitta miljoner exempel på pappor som är mer lämpade än mammor hör inte till saken. Mammor har fortfarande ett speciellt band till sina barn. Jag har inte hittat på någonting och det finns ingen forskning som säger emot det jag säger. 
    Du är alldeles för okunnig för att det ska vara intressant att föra en diskussion.Vore du minsta kunnig skulle du veta om miljöns betydelse för barns uppväxt, liksom hur traditionella könsroller/genus påverkar människor. Det gör du inte.  Jag kommer inte helelr att kunna få dig att uppdatera din kunskap eller läsa på, eftersom du inte är mottaglig för argument som går emot din livsåskådning. 

    Du förstår inte heller att det är hur uppenbart som helst att det just handlar om att du vill framhäva mammor som bättre och närmare föräldrar än pappor, dessutom osar dina inlägg av homofobi.

    Det blir för mycket Lebensborn för min smak, så jag har ingen lust att slösa tid på detta. Ajöss. 
Svar på tråden Har alla barn rätt till sin/en mamma?