Inlägg från: EnAnonumius |Visa alla inlägg
  • EnAnonumius

    Har alla barn rätt till sin/en mamma?

    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 21:47:35 följande:
    Nej, du hittar ju på nu. Det är inte jag som påstår att en förälder är sämre än den andre. Jag vill ju att ett barn ska få ha båda sina föräldrar, medan du/ni propagerar för att det inte spelar någon roll (vilket i praktiken betyder att man kan bli utan en förälder). Alltså. Mitt scenario: Alla barn ska ha rätt till en mamma och pappa. Ert scenario: Om några vuxna känner för det ska de kunna bestämma att barnet blir utan den ena föräldern med motiveringen att "det spelar ingen roll vilket kön man har": 

    Alltså minns du inte själv vad du skriver?
    Hantera du inte heller detta med orsak, verkan, och konsekvens?
    Du säger att mamman är viktigare än pappan. Konsekvensen av ett sådant påstående, när man har ett utlåtande som rangordnar föräldrar  så som du gör genom att hävda att mamman är viktigare än pappan så bli det att du anser att pappan är en sämre förälder (inte lika viktig).

    Är verkligen ditt scenario att barnet har rätt till en mamma och en pappa? 
    När du sitter och hävdar, i inlägg #14 följande:

    "På grund av graviditeten har mammor och barn ett mer fysiskt och nära band till varandra. Nästan alla mammor utvecklar instinktiva moderskänslor för sina barn. Jag tror att även kvinnor som inte fött barn har ett närmare förhållande till barn och därför passar bör ta hand om de barn som inte kan tas hand om av sin biologiska mamma. "
    (slut citat)

    Så vem sitter i grund och botten och stänger ut kön? Du gör det i lika hög grad själv, stänger ute kön. 

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Bling1975 skrev 2014-05-14 18:48:23 följande:
    Nej, men jag tycker att alla barn ska ha rätt till en kärleksfull förälder. Har man två så är det en extra bonus. Kön är verkligen inte det viktiga.



    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 21:24:57 följande:
    Båda är viktiga. Det är inte jag som debatterar för att man kan ta bort en förälder, det gör ni som argumenterar emot mig. 
    Nu säjer du emot dig IGEN.

    Det är mycket enkelt att bevisa att du säger emot dig själv här också genom att göra återigen en hänvisning till vad du själv har skrivit, jag tar inlägg #16 denna gång:

    "Varför just din mamma skulle vara bättre än just din pappa kan jag inte svara på. Däremot tror jag i allmänhet att en mamma är viktigare än en pappa, om man tvingas välja, och att alla barn har rätt till i första hand sin biologiska mamma, och i andra hand en adoptivmamma. "

    (Slut citat)

    Du använder ju en adoptivmamma som andrahandsval, i stället för den biologiska/genetiska pappan. Alltså snacka om att indirekt, men ändå mycket tydligt, säga att "pappan är inte trovärdig" som förälder i grund och botten.

    Så du säger ju emot dig själv upprepat i inlägg efter inlägg. Många i denna debatten ser detta och pekar på det också ändå sitter du och blundar för din egna självmotsägelser.   

    Sedan så är det bara kontraproduktivt av dig att sitta och kräva att andra skall kunna motivera sina svar och åsikter. När du inte ens kan motivera själv, din egna åsikt, varför du anser att en mamma är viktigare än pappa om man skall välja. 


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Har alla barn rätt till sin/en mamma?