• Dao

    en äkta muslim

    Esma Sultan skrev 2014-05-28 00:00:23 följande:
    Givetvis ser man sig som troende, om man är det, och att man gör så gott man kan för att vara en god muslim. Alla gör nog det. Sen vet jag iof visa som säger att de är muslimer men gör saker som man inte borde göra, som att spela för pengar, dricka mängder av alkohol, vara giriga mm. och därför ser de ner på sig själva som muslimer. Men jag tycker att alla är lika mycket muslimer men alla lever mycket olika liv och har olika förutsättningar.

    Det finns inte bara ett enda sätt att leva som muslim. Gud vill att vi följer den rätta och raka vägen men är samtidigt ständigt förlåtande och barmhärtig. Vill man ändra sitt beteende men hamnar i fällan gång på gång så har man i alla fall försökt och fortsätter antagligen försöka göra rätt för sig.

    Att kalla någon för sämre muslim eller inte riktig muslim för att denne inte lever till punkt och pricka efter islam är ju galet. Vem av oss människor gör aldrig felsteg? Ingen. Därför kan vi  aldrig vara perfekta och det begär inte Gud heller. Men vi gör så gott vi kan.

    Många icke kunniga, obildade Icke-muslimer tar fram stereotypen varje gång det pratas om muslimer och islam. För enligt dem finns det bara eller så är större delen av muslimer våldsamma, fundamentalistiska typer som har som mål att omvända hela världen till muslimer.
    Även om man som muslim försöker hävda annat och att man är lika muslim som andra muslimer men att fundamentalisterna har feltolkat och missbrukat allt vad islam innebär går inte budskapet fram. Det går inte göra skillnad på muslimer och muslimer utan på människor och människor.
  • Dao
    Esma Sultan skrev 2014-05-28 00:00:23 följande:Gud vill att vi följer den rätta och raka vägen men är samtidigt ständigt förlåtande och barmhärtig. 
    Jag bryter ut en del av ditt inlägg eftersom det leder till min fråga: Hur vet du vad Gud vill? På vilka grunder hävdar du att Gud är barmhärtig?

    Tror du att småflickorna i Sudan, Syrien, Afghanistan, Indien, Somalia och andra strikt religiösa samhällen tycker att de tas om hand av en barmhärtig gud?
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    Esma Sultan skrev 2014-05-28 00:26:04 följande:Hedersrelaterade brott begås av människor som lever i patriarkala familjer som har vissa speciella normer och värderingar (som jag tycker är vidriga) vilka leder till hedersbrott.
    Hedersmord är enligt Amnesty vanligast i muslimska länder. Samma muslimska länder som är mansdominerade och där kvinnan betraktas som den underordnade parten i parrelationer.

    I våra svenska förorter där muslimska invandrare är rikt representerade, är också hederskulturen ett faktum. Informella klädpoliser är så vanliga så att det börjar bli föremål för insatser från riktiga poliser.

    Föreningen "Glöm inte Pela och Fadime" har gång på gång visat att hedersvåldet motiveras med att religionen kräver lydnad från döttrar och systrar.

    På deras hemsida kan man se otaliga exempel på hur islam inspirerar till hedersvåld och även om inte islam i sig uppmanar till hedersvåld, är sambandet övertygande.
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    oOHalalOo skrev 2014-05-30 17:31:51 följande:
    Dock var ju i alla fall  inte  Fadime muslim, så det är synd att den föreningen i så fall inte har ändrat sin information, om de säger att det är Islams fel så att säga.
    Jag skrev inget om Fadimes religion. Bara att föreningen GAPF informerar om sambandet islam och hedersvåld i många artiklar. Läs om läs rätt!
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    oOHalalOo skrev 2014-05-30 17:31:51 följande:
    Så det du påstår stämmer inte att Islam uppmanar till hedersvåld, om det är vad personligen kommit fram till så uppmanar jag dig att läsa Islams källor och sedan hänvisa till var det där skulle stå att hedersvåld anses vara påbjudet och beeättigat.
    Försök att läsa innan du kommenterar tack!

    I det svenska språket är det stor skillnad mellan att inspirera och att uppmana.

    Inspiration kräver ingen uppmaning serru {#emotions_dlg.djavulsk}
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    Esma Sultan skrev 2014-05-30 19:48:47 följande:
    Jag hänvisar genast till Koranen, Guds ord.

    Jag kan omöjligt veta vad andra tänker men som muslim tror du på att Gud är barmhärtig och förlåtande men också rättvis. Gud ger inte någon en börda man inte kan bära och låter oss inte genomgå ett test som vi inte kan klara av.
    Hur kan du veta att koranen är guds ord?
    Är det för att det står så i koranen så är du offer för ett cirkelresonemang Skrattande
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    Esma Sultan skrev 2014-05-30 20:05:34 följande:
    Var finns källan till den infon? 
    Som jag skrev så framgår det av uppgifter på Amnestys hemsida
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    Esma Sultan skrev 2014-05-30 20:05:34 följande:
    Var finns källan till den infon?

    1 - Vem säger att morden har begåtts med stöd av islam? Det går inte att säga att det var en muslim, hindu, buddist, jude, kristen eller en alevit som begick morden. Religionstillhörighet är inte någon info som man brukar registrera när ett brott begås, för det är irrelevant.

    2 - Vilka länder är det du talar om?

    3 - Var finns de klädpoliserna? Jag har aldrig sett en sådan.

    4 - GAPF består bla av en grupp kvinnor som föraktar religioner och framför allt islam. De har dåliga erfarenheter av tex. muslimer. Därav har de svårt att sära på religion och kultur och kan inte inse att kvinnoförtryck och barnmisshandel inte görs för att islam förespråkar det.

    5 - Kan du själv leta fram något i Koranen där Gud uppmuntrar till våld mot kvinnor och barn?
    1 det är skillnad mellan stöd och inspiration. Nine-eleven-terroristerna var inspirerade av islam men om de fann stöd i islam vet jag inte.

    2 De muslimska länderna som jag skrev

    3 I Stockholms, Malmös och Göteborgs ytterdelar är muslimska klädpoliser ett vanligt fenomen.

    4 Jag litar mera på GAPF

    5 Varför ska jag göra det när jag inte har hävdat att det finns sådana uppmuntranden? Jag skrev om inspiration.
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    Esma Sultan skrev 2014-05-30 22:57:07 följande:
    Därför att jag tror på det. Jag är troende.

    Du skrev: Hedersmord är enligt Amnesty vanligast i muslimska länder. Samma muslimska länder som är mansdominerade och där kvinnan betraktas som den underordnade parten i parrelationer.

    Hur ska jag kunna veta att det är sant eller var du läst den infon? Skriver du det så får du vara beredd på att jag ber dig om källa.

    1. Med det resonemanget kan man säga att tomten eller varför inte nationalsången inspirerar till våld och terrorism. Vet du vad terrorism är och hur det uppstår?

    2 Vilka muslimska länder, undrar jag fortfarande?

    3 Du är den första som jag har hört säga det. Konstigt, om det skulle vara ett vanligt fenomen.

    4 Än på?

    5 Nu är vi vid inspirationen igen. Som sagt - mycket kan inspirera till mycket för vissa som gärna drar saker och ting till det yttersta. Att någon terrorist "inspireras" av islam betyder ju så klart inte att islam ska behöva stå till ansvar för den enskildas handling. Det finns inget som stöder terrorism i Koranen och om någon ändå tolkar/vill tolka det som att Koranen och islam gör det så är det dennes sak, inte islams eller resten av alla muslimers.


    1 - Förnekar du sambandet mellan islam och självmordsbombare?

    2 - De flesta

    3 - Det är nog bara du som har missat denna nyhetsförmedling

    4 - Än på dig

    5 - Likafullt hävdar de muslimska terroristerna att de har stöd i islam för sina illgärningar.
    Tänk på alla konstnärer, filmregissörer, författare och apostater som terroriseras för att de har förolämpat islams profet.
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    Esma Sultan skrev 2014-05-31 00:20:37 följande:

    Så vad jag försöker säga är helt onödigt.
    Helt rätt Skrattande Ditt hysteriska försvar för en våldsbejakande ideologi vars spridning och överlevnad helt bygger på ett tanketvångssystem, har visat tydliga tecken på andligt tvångströja.

    Alla stora nyhetsmediers förmedling av den grymhet som islam inspirerar till, filtreras bort av den som låter medvetandet och omvärldsanalysen omprogrammeras till blindhet inför verklighetens islam.

    Här har du verkligheten www.thereligionofpeace.com/

    Först tyckte jag att din aningslöshet var lite kul men nu inser jag att du verkligen är en del av vålds- och förtrycksideologin vilket gör fortsatt meningsutbyte meningslöst.

    Du tror ju att de största nyhetsmediernas verklighetsrapporter om islam är lögner.
Svar på tråden en äkta muslim