Inlägg från: Esma Sultan |Visa alla inlägg
  • Esma Sultan

    en äkta muslim

    Rikard skrev 2014-06-10 16:46:39 följande:
    Apropå en annan tråd: Hur kan det finnas "förislamisk tid" om islam alltid har funnits?
    Eftersom islam, i muslimernas föreställningsvärld, alltid har funnits, så kan man ju inte tala om någon "förislamisk tid" då det var på något annat sätt.
    Hur menar du att islam alltid funnits? Vem påstår det? Alla vet väl att islam kom till med den sista profeten? Där emot så har ju såklart Gud funnits innan islam kom till.
    There is a crack in everything, that´s how the light gets in
  • Esma Sultan
    Rikard skrev 2014-06-10 16:43:26 följande:
    Har inte läst mer än trådstarten, så min kommentar utgår från den.
    Vi har religionsfrihet och därmed har alla rätt att definiera sin religion och agera efter den så länge landets lagar följs. Däremot kan ingen begära att någon annan ska följa eller anpassa sig efter religiösa regler.
    Religionsfriheten betyder också att alla har rätt att definiera andras religioner eller uttolkningar av religioner som felaktiga, samt att var och en kan strunta i detta.

    Några kan att anse att en "äkta" och "bra" muslimsk kvinna måste täcka sitt ansikte en annan kan tycka att en kvinna kan ha huvudet bart och ha sex före äktenskapet och ändå vara muslim. Och så kan man käbbla om det.

    Jag tror inte det är möjligt med en total samsyn i religiösa frågor.
    Tråden handlar inte om att pracka på någon annan en religion.

    Det jag undrar är om du gör skillnad på muslim och muslim?
    There is a crack in everything, that´s how the light gets in
  • Esma Sultan
    Tom Araya skrev 2014-06-10 16:47:45 följande:
    Jag anser att du bättre än jag avgör hur god/dålig muslim du är och jag tycker inte att andra, som inte påverkas av det, ska ha någon åsikt om det, men om de ändå har det kan de hålla den för sig själv.

    Det som stör mig med religion är just det att man försöker påverka och bestämma inom en religion hur folk ska leva och vad som är rätt och fel, istället för att låta folk avgöra det själv för sig och sitt liv.
    Men det är just det. Gud eller islam tvingar inte mig leva på ett visst sätt utan vägleder, visar människan vilken väg som är bäst lämpad och visar hänsyn till ens förutsättningar. Ser man bara till Koranen så står det tex. så här:

    [25:6] Säg [Muhammad]: "Den som har uppenbarat denna [Koran] är Den som känner himlarnas och jordens hemligheter. Han är Gud, ständigt förlåtande och barmhärtig!"

    Ordet barmhärtig förekommer 143 ggr, förlåtande 64 ggr, ömmar 16 ggr....

    Det är inte allt eller inget, även om vissa kan tycka så men det får ju stå för dem.
    There is a crack in everything, that´s how the light gets in
  • Esma Sultan
    Penida skrev 2014-06-11 23:28:54 följande:
    Jag har ingen fråga, vill mest säga att du verkar klok Esma sultanGlad
    Oj! Tack! Skäms Detsamma!
    There is a crack in everything, that´s how the light gets in
  • Esma Sultan

    Den här versen tycker jag förklarar en del hur man som muslim uppmuntras att leva ett bra liv:

    [41:34] Den goda handlingen och den dåliga handlingen kan inte ställas sida vid sida. Jaga bort [den dåliga handlingen] med en bättre - den som var din fiende kan bli din nära vän!


    There is a crack in everything, that´s how the light gets in
  • Esma Sultan
    Penida skrev 2014-06-12 00:00:51 följande:
    Tack! Kom på en fråga, är du infödd (kan man säga så?) muslim eller konvertit? Om du är konvertit, var din make en anledning till att du började undersöka islam?
    Jag har varit i samma trådar som dig och du verkar så liberal, jag har väldigt svårt att se att du täcker dig men jag kan vara ute och cykla. Varför/varför inte?
    Ja, jag är född muslim:) Men jag blev inte religiös föränn i vuxen ålder men inge pga av någon man:)
    Bär ingen hijab eller något annat än kläder på kroppen. Tror inte att vi kvinnor "måste" bära ett tygstycke på huvudet utan det ska räcka med att klä sig anspråkslöst. Men sen kan miljön och kulturen spela in och därför kan det vara nödvändigt att bära något på huvudet.

    Av praktiska skäl skulle jag kunna ta på mig en sån här:

    Skulle vara skönt att slippa fixa håret som ändå aldrig vill vara där jag vill ha det. :)
    Tappar också en del hår nu så då skulle jag slippa hår över allt.

    There is a crack in everything, that´s how the light gets in
  • Esma Sultan
    Tom Araya skrev 2014-06-12 02:37:41 följande:
    Gud eller Allah (om han finns) är inte problemet med religioner, utan det är alla andra som har åsikter, allt ifrån utsedda tolkare och predikanter, till gemene man/troende/religionsutövare, i alla led finns de som ska tala om hur andra ska leva sina liv enligt Islam/Koranen. Islam är inget unikt i detta, det gäller de flesta andra stora religioner med, det är mest traditioner kring detta i olika delar av världen som skiljer sig.
    Jag är övertygad om att om den Gud finns, som man tror på i de abrahamitiska religionerna, så är inte hans vilja att människor ska styra över människor vad det gäller tro och religionsutövning, utan att det ska vara mellan Gud och den enskilde.
    Håller helt med dig!
    Alla uppfattar religionen olika och allas tro är individuell. Alla praktiserar religionen utefter egna förutsättningar. Det blir inte alltid helt identiskt med andra sätt att tro och praktisera men det är ju helt okej. Jag tror inte heller att Gud vill annat än att vi ska ha en ärlig avsikt och tro på att det finns en väg som är den rätta och den bästa för oss. Hur den vägen exakt ser ut är som sagt individuellt. Huvudsaken att man följer åtminstone islams fem grundpelare (om möjligt) och försöker leva ett gå gott och hälsosamt liv som möjligt.
    Tom Araya skrev 2014-06-12 02:41:54 följande:
    Tillägg:
    Tyvärr är det ett inbyggt problem med de flesta religioner att de blir kollektiva och att man har åsikter och påverkan på varandras religionsutövning.

    Det är inte så konstigt egentligen att de ofta blir kollektiva och i grupp ställs ju andra krav på en som individ och de kraven kommer inte helt oväntat från människorna som tror att de behöver var ett tillägg till religionen.
    Tom Araya skrev 2014-06-14 20:43:28 följande:
    Hur många gånger nämns straff eller något som kan likställas med straff?
    158 ggr kunde jag finna det ordet. Här finns ett ex. :

    [3:3] Steg för steg uppenbarar Han för dig denna Skrift och med den sanningen och bekräftelse av det som ännu består [av äldre tiders uppenbarelser]; det är Han som uppenbarade Tora och Evangeliet

    [3:4] i äldre tid, till vägledning för människorna och det är Han som har uppenbarat den måttstock med vars hjälp rätt kan mätas och skiljas från orätt. Ett strängt straff väntar dem som förnekar [sanningen i] Guds budskap - ja, Gud är allsmäktig och hämnden är Hans.

    Varför tror du det nämns att man ska straffas så ofta i Koranen? Vad tror du straffet blir varje gång man trotsar påbuden?

  • Esma Sultan
    Halvtre skrev 2014-06-14 21:19:38 följande:
    En äkta muslim för mig älskar muhammad och tycker det är bra att han var pedofil, att han våldtog kvinnor, att han mördade judar och hatade människor som älskade Gud. En riktig muslim dyrkar muhammad mer än allah och blir mer arg över att man säger något illa om muhammad och tar hädelser mot allah med en klackspark. En riktig muslim tycker det är ok att förtrycka kvinnor, att hänga homosexuella och hatar judar. En riktig muslim tror att om man dricker kamel urin så får det en helande verkan, en riktig muslim tror inte på muhammads omdömmen och låter andra bestämma vad som är sant och fel. Osv osv.
    Alltså är din bild av en muslim så pass rubbad.
  • Esma Sultan
    IiIlenora skrev 2014-06-15 12:31:49 följande:
    Självklart finns det muslimer som inte lyder muhammads påbud, och väl är det. Här är en artikel med "riktiga muslimer" som förhindrar polio vaccineringar: 
    english.alarabiya.net/en/News/middle-east/201...

     


    Du säger ju det själv. Så vad vill du med den artikeln?

    Ett fel dock GUDs påbud inte Profetens.
  • Esma Sultan
    Halvtre skrev 2014-06-15 14:52:42 följande:
    Är du en riktig muslim om du inte älskar muhammad?
    Är du en riktig muslim om du kritiserar hans initiativ till att ha sex med en 9 åring?
    Är du en riktig muslim om du kritiserar våldtäkten mot Safiyah?
    Är du en riktig muslim om du inte blir arg över kritik mot muhammad?
    Är du en riktig muslim om du ifrågasätter muhammads omdömmen?
    Är du en riktig muslim om du tycker det är ok med homosexualitet?
    Är du en riktig muslim om du inte tror att kamel urin är helande?
    1.Vem har sagt att jag inte älskar profeten?
    2.Jag tror nämligen inte att det stämmer.
    3.Ursäkta men vad pratar du om??
    4. ag blir ledsen, arg men mest besviken på mänskligheten när människor är intoleranta, egoistiska och fyller sig själva med så mycket hat att de är villiga att vara respektlösa och elaka mot andra bara de får ut sina aggressioner och får veva med armarna så mycket de vill.
    Har jag som muslim rätt att bli arg?
    5.Vad syftar du på omdömen? Varför är det relevant?
    6. Jag tycker att man får göra vad man vill mellan sina lakan så länge det inte är med barn, djur, försvarslösa människor som handikappade eller äldre.
    7.Dricker inte piss. Varför tror du att en muslim skulle göra det? Kanske du skulle ta och smaka på det istället?
Svar på tråden en äkta muslim