• Simon 681

    Ensam oskuld kille dödade 6 människor

    Eh, har du sett en del av de män som har stadigt sällskap? det är inte idel 10-poängare precis.

    Hans paranoida, självömkande, våldsbenägna personlighet kanske var avskräckande?

    Och siste men inte minst, när man har med sådana killar att göra som är singel för att de är fula och man föreslår en dejt med någon tjej som inte heller är någon looker så duger inte det, nejdå...

    Det skall vara stereotypt snygga tjejer som skall gilla fula, ytliga killar för att bevisa att de inte är ytliga? Har aldrig fått det att gå ihop.


    How do we see the new masculinity in its most ideal form? In one word - Freedom.
  • Simon 681
    johannessssss skrev 2014-05-25 13:06:09 följande:
    absolut, men faktum är att tjejer i hans sits har kille. förstår du? kanske var det som fick han att gå amok, att liver är så orättvist.

    att fula killar inte vill ha en ful tjej är en myt, det är fula tjejer som inte vill ha fula killar. fula killar får ingen alls och blir deprimerade medans fula tjejer är lyckliga för dom får närhet och kärlek.

    jag blir tex nobbad av ALLA. men jag är ändå ingen kvinnohatare, fast jag är besviken och väldigt ledsen. jag vill bilda en familj. vill inte bli sedd som en udda ensamvarg.
    Men jag har personligen sett massvis med killar som är bra mycket fulare än den där killen med kvinnligt sällskap.
    How do we see the new masculinity in its most ideal form? In one word - Freedom.
  • Simon 681

    Jag rekommenderar denna video som ger en analys av bakgrunden till händelsen utifrån killens manifest. Den är lång, går på djupet och försöker inte plocka enkla poäng.


    ">



    Fast det är klart är man ute efter att plocka enkla poäng på denna tragedi och/eller redan har beslutat sig för vad man tycker utifrån ideologi lär man ju inte bry sig om att sätta sig in mer.

    Klar är att en del saker han skriver i sitt manifest är bland det galnaste jag har stött på. Han ser sig själv som en gud och vill bli diktator i en värld där han från ett torn ser på när kvinnor svälter ihjäl i koncentrationsläger för att de har förnekat honom det som rätteligen är hans, nämligen vit tiopoängarblondin-fitta.

    Det är en tragisk historia av en pojke som upplevde många motgångar i sin uppväxt, som på sju år förvandlades från en kille som räddade en annan människa med risk för sitt eget liv till en massmördare. Att gå vidare utan att försöka lära sig något av denna tragedi, detta fria fall in i mörkret är djupt oansvarigt och att försöka driva någon egen förenklad tes med detta som utgångspunkt är vidrigt.  


    How do we see the new masculinity in its most ideal form? In one word - Freedom.
  • Simon 681
    Anonym (anonym) skrev 2014-05-27 20:49:47 följande:
    Han hade inte upplevt speciellt svåra motgångar, däremot hade han autism och blev fixerad vid en enda sak sedan han kom i puberteten att ha sex och det med de snyggaste blonda tjejerna. Ganska troligt att han förutom autism hade någon eller några psykiska sjukdomar/störningar dessa brukar debutera någon gång kring puberteten.

    Någon borde ha ordentligt utrett vad mer han hade förutom autism och sett till att han medicinerats från de vanföreställningar han hade, i Sverige hade han troligtvis blivit tvångsomhändertagen tills medicinering fungerat-
    Uppmärksamma föräldrar och/eller en fungerande psykvård hade kunnat stoppa det, liksom om poliserna som kom till hans hur strax innan dådet hade kollat om han köpt vapen eller bett att få kolla hans rum.

    Men att vara övergiven av vackra kvinnor var definitivt ett mönster från hans barndom. Lyssna gärna på videon som går igenom manifestet och berätta vad du tycker. 
    How do we see the new masculinity in its most ideal form? In one word - Freedom.
  • Simon 681
    Anonym (anonym) skrev 2014-05-27 21:26:49 följande:
    Har läst hela manifestet han hade aldrig blivit övergiven av vackra kvinnor han hade knappt talat med en enda kvinna i sin egen ålder förutom sin syster och någon tjej han lekte med när han var liten.

    I sitt huvud trodde han under alla dessa 8 år att han blev bortvald av snygga blonda tjejer trots att han inte ens umgåtts med de tjejer han talar om dvs fullständigt ända tjejer han sett på strandpromenader eller kurskamrater i kurser han hoppade av efter någon dag när hans utvalda visat sig ha pojkvän eller inte närmat sig honom.

    Varför han inte registrerats som olämplig att köpa vapen verkar väldigt konstigt med tanke på att han gått i specialskola under delar av skoltiden, varit inom psykiatrin sedan han var barn, haft inhyrda kontaktpersoner under flera år, verbalt antastat och slängt kaffe på okända unga par, haft diverse utbrott mot de olika han delat lägenhet med.

    Att han överhuvudtaget började på detta college berodde på att han sett en film Alpa Dog som utspelade sig just i Isla Vista, han trodde hans liv skulle bli precis som i filmen. Föräldrarna hade säkerligen inte gått med på projekt Santa Barbara om det fått veta att det var en fantasi om ett liv som i filmen som gjorde att han ville studera där snarare hade de då verkligen ansträngt sig för att se till att han hamnade på psykiatrisk klinik för hjälp med vanföreställningarna han hade.

    Har läst dina inlägg och håller i stort med om din analys. Många av "mass shootings" i USA handlar om folk som har haft kontakt med psykvården, men ändå för köpa vapen. Sedan verkar ju inte psykvården fungera så bra heller.

    Jag funderar på vad man kan göra för att se sådana här tendenser så tidigt som möjligt.


    How do we see the new masculinity in its most ideal form? In one word - Freedom.
  • Simon 681
    Anonym (Oskuld) skrev 2014-05-28 23:54:41 följande:


    Ingen är lyckad jämt men det finns ju en anledning till att jag aldrig fått en tjej trots mer ön 20 års försök eller hur?
    Definitivt.

    Men många av de faktorerna kan du kontrollera. Vägra vara ett offer.
    How do we see the new masculinity in its most ideal form? In one word - Freedom.
  • Simon 681
    Anonym (Natt-tankar) skrev 2014-05-29 08:10:38 följande:
    Sedan kan det ju vara så att någon som får en partner, får känna sig trygg och känna sig älskad, kan FÅ självförtroende av det. Och förändras. Om någon bara vågar ge dem en chans... Och detta gäller båda könen.
    Fast det är svårt att ge snubben på parkbänken som blänger på en med hat i blick en chans om man inte ens vet att han är ensam. Det är nog lite för mycket begärt av kvinnor att de skall gå fram och prata med alla kufar de ser.
    How do we see the new masculinity in its most ideal form? In one word - Freedom.
Svar på tråden Ensam oskuld kille dödade 6 människor