Inlägg från: asaand |Visa alla inlägg
  • asaand

    Gravid vid 42

    Hej :) Är 41 snart 42 (om en månad). Gravid med första barnet. Har aldrig tidigare provat att bli gravid :) Gick fort som fan jag är helt fötvånad och Överlycklig ;) var på ultraljud i veckan allt var normalt hihi. Mår jättebra förutom att jag är såååå anfådd börjat öka på järnet from idag.

  • asaand

    Vecka 17 påbörjad här :) mår jättebra förutom att jag jag hör mina egna hjärtslag i örat ibland (misstänker att det är för att det får jobba lite extra) samt om jag sluter ögonen på jobbet när jag tänker att nu känner jag mig lite trött då somnar jag direkt haha. Andfådd som en flodhäst emellanåt känns som jag aldrig har motionerat :)
    Annars toppen :)
    Det där med nummer 2 känner jag igen...tips är att köpa en barnmatsburk med katrinplommon ät en sådan varje dag samt lite russin så fixar det till sig :)
    Min aptit är nog samma som vanligt fast jag har mer behov av salt misstänker att det är för jag dricker mycket är törstigare än normalt.

    Ha det så bra :)

  • asaand
    MinnasL skrev 2014-06-18 13:30:20 följande:
    Hej! Är 42 år och är gravid. Gick in i v 10 igår om vi beräknat rätt.
    Var inte planerat men nu när chocken har lagt sig ser jag fram emot en bebis i januari, om allt går som det ska. Har 3 flickor så detta blir 4.e barnet. Oron är dock större den här gången. En del av mig vill göra FVP och andra halvan vill inte. Jag var 35 när jag födde min första dotter, 37 när dotter nr 2 föddes och 38 när 3.an kom. Alla tre friska!
    Hej

    Du behöver inte göra fostervattensprov med en gång börja med KUB test. Om du får dåligt resultat där kan du gå vidare med KUB test. Jag har precis gjort kubtest och det visade inga problem :) = jättelycklig :)


  • asaand
    MinnasL skrev 2014-06-19 10:05:28 följande:
    Härligt asaand :) Jag har uteslutit KUB pga att det är jätte vanligt med höga värden och sen visar det sig att barnet är frisk. Låter kanske dumt men. Det som gör att jag tvekar med FVP är dels risken med missfall men också för att jag inte tror att jag fixar en abort då. Man får föda fram barnet vilket jag tror att jag inte fixar. Får helt enkelt hoppas och tro att det går bra även denna gång.
    Nu är mitt bekymmer hur jag ska överleva denna illamående ???? hur mår ni?
    AAa oki då förstår jag hade inte hört det där med värden på KUB test.
    Nope mår fortfarande bra :) inte mått illa en enda gång...bara för jag säger det så börjar jag säkert spy om 10 min haha.
  • asaand
    TheElfa skrev 2014-06-19 10:05:40 följande:
    Ska göra mitt KUB-test v 31! Ser såååå fram emot det!!!!
    De hade en stor monitor i taket så jag kunde följa hela ultraljudsundersökningen va jättekul/spännande :)
    Så fick jag ett ultraljiudsfoto på bebis hihi.
    Lycka till på ditt test :)

  • asaand

    Hej hej på er hoppas att allt går bra för er.

    Själv är jag inne på vecka 23 och är jättetrött extremt trött. Har ni några tips?

    Testade för lågt blodvärde för två veckor sedan de sa det skulle ta 2 till 3 veckor innan det går upp med hjälp av järntabletter.

    Ska jag testa för brist på annat tycker ni?

    Jag äter bra och tar multivitamin på morgonen dricker nu bara 2 till 3 koppar kaffe om dagen.

    Ha det gött :)

Svar på tråden Gravid vid 42