Inlägg från: Storkbo |Visa alla inlägg
  • Storkbo

    Gravid vid 42

    Även jag är född -70, förlorade tvillingar i ett tidigt missfall i januari i år och har jobbat som sjutton på att få bli gravid igen. Åsså köpte vi en fertilitetsmonitor i april och det visade sig att ja inte alls hade ÄL när ja trott utan hela 9 dagar senare. På första försöket lyckades vi få till det...och ja är nu gravid i v 6...känns helt underbart å samtidigt jättenervöst eftersom ja nu hela tiden oroar mig för att nåt ska gå snett igen ????. Det känns lite som jag jagar symptom just nu ????. Å jo dom finns där till å från ????

    Ang KUB testet var det uteslutet för oss vid förra graviditeten pga min ålder fick vi till svar, det blir för missvisande svar och dom rekommenderade ist FVP om vi kände att vi ville kolla över huvudtaget.

  • Storkbo

    Tack så hjärtligt!

    Det var nåt med att tabelluträkningen dom använder blir så missvisande ju äldre man är. Ja tror dock att NUB rekommenderas olika på olika platser i landet...men hos oss var det tydligen inget alternativ tyvärr.

  • Storkbo

    I torsdags var det dax för VUL å äntligen fick vi se "Liten"...ett litet hjärta som slog som det skulle!

    Vid förra graviditeten som tyvärr slutade med missfall sa läkaren att KUB test var uteslutet pga min ålder...läkaren vi träffade i torsdags sa att det va bara "skitsnack"...så nu blir det KUB inom nån vecka å vi håller alla fingrar å tår för att allt går vägen denna gång!

  • Storkbo

    Ja det var lite så den förra läkaren resonerade tror ja...att åldern gör att det oftast blir lite skevt i uträkningen...vi får se vad dom säger helt enkelt.

    Jo jag har oxå fått beskedet att jag inte får gå över tiden utan då sätter dom igång det...nu hinner jag ju fylla 44 innan.

  • Storkbo

    Jag tror tom att det är väldigt olika på vilken läkare man träffar...motivet som min senaste läkare hade var att "barnet är ju klart i v 40 så då är det ju bara onödigt att utsätta både mamma å barn för onödiga risker"...skulle tro det är väldigt individuellt som sagt. Exakt som med KUB testet...vissa läkare säger att det är helt onödigt å göra det (jag är 43) pga art det kommer bli så missvisande pga min ålder å dom rekommenderar FVP ist som visar säkrare resultat och inte alls är särskilt farligt för graviditeten att utföra...en annan läkare avrådde mig helt från att göra FVP om jag inte absolut måste göra det, han sa till mig att börja med ett KUB och utgå därifrån eftersom risken för missfall vid FVP är 1 på 100...svårt å besluta själv tycker jag...hade varit enklare om läkarna var eniga i frågan.

  • Storkbo

    Va tråkigt cupcakemom :( Håller tummarna för er!

    Jag har blivit gravid på naturlig väg. Jag fick missfall i januari i år å hade en massa komplikationer efter det...köpte en fertilitetsmonitor i maj och i juni var ja gravid igen.

    Det värsta är att nu går jag ju på helspänn hela tiden å oroar mig att det ska gå åt pipsvängen igen :/

    Grattis till er MinnasL :)

  • Storkbo

    Jag ska göra mitt KUB den 22 augusti å är skitorolig just nu...känns som ja får syrebrist i hjärnan ibland för ja spänner mig så ja glömmer å andas typ!!!

    Efter missfallet i januari å allt som följde efter det så är det ganska svårt å bara njuta av att vara gravid igen tyvärr...men vi hoppas på ett bra svar på KUB så vi kan börja glädja oss åt det här nån gång...

Svar på tråden Gravid vid 42