Inlägg från: Anonym (Ellie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ellie)

    Hur ofta får ni träffa era barn?

    Jag har jobbat som jourhem för små barn, 0-3 år. Då var det vanligtvis umgänge två gånger i veckan.

    Numera är jag familjehem för två barn som är 3 och 5 år. De träffar sin mamma en gång i månaden (hemma hos oss) och utöver det någon gång ibland då det är någon särskild släktsammankost (då skjutsar jag barnen till mormor eller moster)

    Det är lvu på barnen och det är tänkt att det är en s.k. uppväxtplacering. De är placerade pga av moderns psykiska problem, adhd, borderline, sviktande omsorgsförmåga samt misstänkt misshandel.

  • Anonym (Ellie)
    Anonym (Undrar) skrev 2014-06-01 10:46:19 följande:
    Tack för ditt svar! En gång i månaden - det låter så lite tycker jag. Vet du om det är praxis? Märker du om barnen har ett behov av att träffa sin mamma oftare? Har de en fin relation till henne?

    Hon är helt oförmögen att ta hand om sina barn på ett ok sätt. Men de timmarna hon är här är hon en jättebra mamma! Barnen älskar henne och ser fram emot hennes besök. Men det är inga ledsamheter när hon åker...
    Med tanke på att det är en uppväxtplacering och barnen har sitt hem, sin nya familj och hela sitt sammanhang här hos oss - så tycker jag att en gång i månaden är lagom. De har inga problem med att komma ihåg henne! Vi pratar om henne ofta, barnen har foto osv och hon finns med i vår vardag fastän hon bor 7 mil bort!

    Mamman vill såklart träffa dem jätteofta, men det är barnens bästa som styr och det fungerar så bra nu som det är. Det är viktigt att det inte blir splittrar för barnen. De har en fin relation till sin mamma och det har vi också. Hon är nöjd med hur barnen bor och hur de har det hos oss. och självklart känner barnen av att det är ett avspänd och trevlig atmosfär när vi alla träffas!

    En gång i månaden är nog praxis då det gäller umgänge vid uppväxtplaceringar. Sedan finns det såklart varianter åt båda håll....
Svar på tråden Hur ofta får ni träffa era barn?