• MadHatter

    Dubbelmoralen om jämställdhet

    Grejen är ju att dina två bilder hänger ihop. Kvinnor vill ofta ha män som är större än de själva eftersom de är uppfostrade med att det är kvinnligt och attraktivt att vara nätt. Är man större än sin man känner man sig lätt klumpig och därmed oattraktiv. Dvs de båda idealen hänger ihop med varandra.

    Fast sen håller jag väl inte riktigt med att det inte skulle vara socialt accepterat att föredra kvinnor av en smalare kroppstyp.

    För mig handlar inte jämställdhet alls om vilka kroppstyper enskilda män eller kvinnor attraheras av.

  • MadHatter
    Threezool skrev 2014-05-31 18:07:33 följande:
    Nu var det mer som sagt att män som har sina preferenser som inte är "PK" för brist på bättre ord så stämplas de som idioter eller ytliga eller gubbsjuka, Gör kvinnor densamma så är det ingen som bryr sig eller att kvinnor är starka som har sin egen vilja eller åsikt.

    Samma sak ser man på när kvinnor blir slagna av män och män som blir slagna på kvinnor. Har gjorts flera experiment med detta där alla kom till undsättning för kvinnan men när det var mannen som blev utsatt så gick folk till och med förbi och skrattade...



    Ja visst har vi fördomar baserade på kön, som i misshandelexemplet, håller jag helt och hållet med om. Så tror jag det är i alla möjliga och omöjliga sammanhang att vi tolkar handlingar olika beroende på om det är en man eller kvinna som utfört handlingen. Det visar ju också forskning i många olika sammanhang.
  • MadHatter
    vfja skrev 2014-06-11 15:15:55 följande:
    Vem uppfostrar kvinnor att det är feminint att vara liten? Har du belägg eller bevis för det du säger?
    det finns massa forskning om vad som anses manligt och kvinnligt men jag har inget specifikt att hänvisa dig till här, den andra sidan av detta är ju att det är maskulint att vara stor - det hänger ju ihop.
    sen ändras ju normerna för manligt och kvinnligt hela tiden men jag tror att normen fortfarande är att mannen ska vara längre än kvinnan. Det verkar ju bilden ts visar mena i alla fall och det var ju den jag bemötte.
Svar på tråden Dubbelmoralen om jämställdhet