• Palestrina

    Dubbelmoralen om jämställdhet

    LindaSolis skrev 2014-06-05 13:20:19 följande:
    Bilden beskriver mycket bra det som gör män aggressiva mot feminismen idag. 

    Man säger en sak men gör något annat, eller så säger man olika saker beroende på. Dubbelmoral helt enkelt. 
    Männen skulle bli lugnare och mer "snälla" mot feminismen om feminismen var konsekvent. Om man antingen fördömde både fallen i bilden eller accepterade båda fallen i bilden. 

    Inte att man håller på och tycker olika om det är män eller kvinnor som säger eller gör något. Det är det som gör män aggressiva mot feminismen. 
    Fast bilden har väl ingenting med feminismen att göra? Det är inte feminister på bilden.
  • Palestrina
    Skepparen skrev 2014-06-05 13:35:36 följande:
    Nej, det som bilden illustrerar är dubbelmoral. Och det som många ser som feminismens problem är just dess dubbelmoral. På så vis påvisar bilden problemet med feminismen av idag.
    Är det inte möjligt att diskutera jämställdhet eller synen på kvinnor och män utan att blanda in och hacka på feminismen, eller feminismens förmodade dubbelmoral? Ifall bilden stämmer är det väl hela samhället som lider av dubbelmoral, så det är ju allas problem och inte feminismens. Eller, håller du inte med?

    Jag tycker att MadHatter har bra poänger i sina inlägg.
  • Palestrina
    LindaSolis skrev 2014-06-05 18:09:49 följande:
    Men då kunde ju feministerna hjälpa till och fördömma denna dubbelmoral och hjälpas åt med att skapa riktig jämställdhet där denna dubbelmoral inte finns. 

    Men tyvärr så hjälper feministerna till att spä på denna dubbelmoral. Det är ganska ofta feminister argumenterar för att kvinnor ska få göra något som män inte ska få osv. 

    Om man ska ha lika rättigheter så kan man också dela på skyldigheterna. Men tyvärr så ser inte feministerna på det på det viset. 
    Om det är några som försöker förändra könsnormer, så är det väl feminister? För det är ju det bilden handlar om. Könsnormer.
  • Palestrina
    LindaSolis skrev 2014-06-11 13:41:03 följande:
    Ja om de verkligen gjorde det så och inte föll för frestelsen att ändra könsnormer som gynnar sig själv.
    Tycker andra att feministerna riktar in sig på fel könsnormer är det fritt fram att själv göra någonting åt det som man anser behöver förändras. Utan att bara klaga på att feministerna ingenting gör, eller gör fel saker. Det är inte konstruktivt.
  • Palestrina
    Paulina P P skrev 2014-06-11 15:17:23 följande:
    Det verkar inte som du har någon som helst aning om vad feminism är.
    Vad??
  • Palestrina
    Tom Araya skrev 2015-08-31 15:14:23 följande:
    Den jämförelsen stämmer bra med de former av kvinnlig könsstympning som innebär att man skär bort de yttre delarna av klitoris, men så ser inte alla könsingrepp på kvinnor ut, utan det finns lindrigare former som kan jämföras med manlig omskärelse.
    Kan du berätta om de lindrigare formerna av kvinnlig könsstympning, och styrka det du säger med någon källa. För även om jag har fattat att det finns olika grader i helvetet här, har jag inte uppfattat någon form av kvinnlig könsstympning som direkt jämförbart med manlig omskärelse, eller tvärtom.
  • Palestrina
    Daniel12 skrev 2015-08-31 16:45:13 följande:
    Men jag kan hålla med dig om att kvinnor ofta stereotypiserar män. Bara för att en man beter sig illa t.ex. så utmålas han ofta som en djävul. Kvinnor tänker inte ofta nyanserat när de lämnar en man, utan fokuserar bara på det negativa han har sagt och gjort, och sprider bilden av den mannen i enbart negativa termer. Där kan vi vara överens.
    Jag vill lyfta ett varnande finger för att kasta sten i glashus. Ägnar du dig inte själv åt ganska mycket "sterotypiserande" här? Om inte, så är det i alla fall väl generaliserande.
  • Palestrina
    Nerfherder skrev 2015-09-01 14:33:26 följande:

    FYI tråden är från maj förra året


    Förutom att halva tråden har tillkommit sedan igår.
  • Palestrina
    Nerfherder skrev 2015-09-01 14:53:11 följande:
    Ändrar det på startdatumet?
    Naturligtvis inte, det gör bara tråden aktuell.
  • Palestrina
    Tom Araya skrev 2015-09-02 12:20:16 följande:
    Jag vet mycket väl vad jag skrivit och jag har angivit källor där jag har någon och svarat att jag saknar källa att lämna i andra fall. Observera att källa även saknas som stöd för påståenden om att jag har fel i det jag påstår eller antar.

    Läs gärna även hur många inlägg det skrivits där jag bemötts med argument och fakta som gäller allmänt för könsstympning, trots att jag flera gånger tydligt uttryckt att det endast är en variant som kan jämföras med omskärelse, där om något känns det som om folk inte har koll på vad som skrivits och vad de svarar på.
    Jag tror att många reagerar för att ingen håller riktigt med om att någon variant av kvinnlig könsstympning kan jämföras med manlig omskärelse, inte ens den "lindrigaste". Ingen av oss kan heller riktigt veta, eftersom vi bara har egna erfarenheter av ett enda könsorgan, och är (förhoppningsvis!) inte könsstympade.

    Men man behöver inte heller tycka att de är jämförbara, eller att konsekvenserna är jämförbara, för att tycka att alla varianter av kirurgiska ingrepp (övergrepp!) på barns könsorgan är lika illa ur ett etiskt perspektiv.
  • Palestrina
    Digestive skrev 2015-09-05 14:23:44 följande:
    Gå inte på mediamonopolet - hur mycket Gudrun Schyman och enturage än bräker. Ställ er istället frågan om varför en aldrig har hört talas om Felira, Sveriges absolut största feministiska organisation (liberalfeminister - den raka motsatsen till socialistisk feminism, Gudrun Schyman och enturage).
    Jag ställde mig själv den frågan när jag läste ditt inlägg och googlade på namnet (eftersom jag aldrig hört talas om felira). Jag hade stora problem att hitta någon information om felira, och det kan förstås vara en del av svaret på frågan. Vad gör felira och hur många medlemmar har organisationen? Hur gör man för att hitta information? Om en skulle vilja bli medlem, hur går man tillväga?
  • Palestrina
    Digestive skrev 2015-09-06 15:33:49 följande:
    Inte dags att lyfta rösten för alla (och det finns mängder, bara att kolla runt) som idag säger "- Har tröttnat på kvoteringar, politiker i privatlivet och feministisk toppstyrning utav folket!" (- men med andra ord då) och som går omkring helt rotlösa och kallar sig för "antifeminister", "jämställdhetskämpar" och allt annat som visar på att de helt enkelt inte känner till er (och därmed inte kan organisera sin politiska vilja genuint och effektivt).
    Jag försöker förstå andemeningen av vad du säger här. Menar du att antifeminister egentligen har liberalfeministiska åsikter eller värderingar, och att de utan att känna till det själva, i själva verket är feminister?
  • Palestrina
    Digestive skrev 2015-09-06 17:10:28 följande:
    Japp, precis så ser det ut i väldigt många fall.
    Jag håller inte med dig, jag uppfattar antifeminister som framför allt upptagna av att reagera på och riva ner i princip allt de uppfattar som "feminism" (därav epitetet "antifeminism"). Sen kan de påstå hur mycket som helst att de strävar efter jämställdhet, men det som driver dem är hatet mot feminismen.
Svar på tråden Dubbelmoralen om jämställdhet