• Deceree1

    Dubbelmoralen om jämställdhet

    Tom Araya skrev 2015-09-01 10:49:56 följande:

    Manlig omskärning av medicinska skäl finns ingen anledning att diskutera, så de bortser jag helt ifrån.

    Jag har bett om en förklaring av skillnaden i ingreppet, inte hur orden stavas (den största skillnaden antagligen).


    I vissa länder skär dom bort både yttre och inre blygdläppar och sedan bara syr ihop det. Hört om exempel där tjejer varken kan få fram sitt kiss eller sin menstruation efter det. Dessutom görs det för att kvinnan inte ska få njutning vid sexuell kontakt. Detta görs dessutom när barnet är 4-5 år och ofta utan bedövning. När det inte finns verktyg kan de använda en glasbit. Behöver jag fortsätta ?
  • Deceree1

    Jag förespråkar inte på något sätt manlig omskärelse. Men. Könsstympning är precis som det låter. De förstör alla funktioner i underlivet för en kvinna. I En manlig omskärelse skär man bort en liten bit av förhuden. Barnet är dessutom bebis och kommer inte att få några men, inte heller att minnas. Manlig omskärelse är bara acceptabelt i medicinskt syfte eller i länder där det inte finns tvål och vatten. Kvinnlig omskärelse( könsstympning) är inte accepterat alls, dessutom förbjudet och gör stor skada för kvinnan. Både psykiskt och fysiskt.

  • Deceree1
    Tom Araya skrev 2015-09-01 11:36:03 följande:

    Du menar att all omskärelse av pojkar är försvarlig för att det i vissa fall sker av medicinska orsaker? Eller vilken poäng är det du vill få fram?Förr kallade man det omskärelse för både flickor och pojkar, numera kallar man det könsstympning för flickor. I båda fall handlar det om att avlägsna del av kroppen och i de flesta fall kan det inte motiveras medicinskt (stympa= skära/kapa bort).

    Man har dragit alla dess former över en kam och förbjudit dem, helt förståeligt, men jag hoppas det bara är en tidsfråga innan man gör detsamma för pojkar, där endast medicinska behov undantas.Ganska så väl.

    Alla delar av könsorganet, såväl det kvinnliga som det manliga har en funktion.

    Ska vi fortsätta diskussionen så vill jag att du förklarar med egna ord, utan att hänvisa till lagar eller något annat (sk dravel) den stora skillnaden mellan att avlägsna den sk klitoriskappan/-förhuden på flickor och förhuden på pojkar av andra skäl än medicinska och/eller frivilliga (hos vuxna människor) som är så väsentlig för hur ingreppet ska betraktas.


    Men herregud, hur många beskrivningar ska du ha? Va faan är det du inte fattar?
  • Deceree1

    [quote=75704637][quote-nick]Tom Araya skrev 2015-09-01 13:42:17 följande:[/quote-nick]Men ge dig! Det finns massor av kvinnor i världen som uttrycker att de inte lider av ingreppen i deras kön, vissa hävdar t.o.m. att det är så ofarligt att de skulle själva göra detsamma med sina döttrar.

    Enda anledningen till att de gör det med sina döttrar är för att de är starkt indoktrinerade.

Svar på tråden Dubbelmoralen om jämställdhet