Inlägg från: Ellen Dellen |Visa alla inlägg
  • Ellen Dellen

    Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!

    Jag har fortfarande inte vägt mig sen jag insåg att jag var gravid men det känns som att jag gått upp några kilon. Gick upp 13 kg med första och 11 kg med andra. Har gått ner mer efter varje graviditet. Efter första fick jag fokusera på att äta upp mig efter ett tag, så hemsk ut. Så olika det kan vara!

  • Ellen Dellen

    Jag har fortsatt äta som vanligt, dvs frukost, lunch och middag i lagom mängder. Äter sällan kakor, godis, snabbmat eller dricker läsk.

  • Ellen Dellen

    Jag gick på gravidyoga under min första graviditet. Det var skönt men lite för lätt träning för min del. Tyckte bättre om vattenjympan.

    Denna våren har jag tränat Inför att springa milen och gått 8 ggr hos PT. Träningen hos PTn var riktigt jobbig och jag har 4 ggr kvar som jag knappt vågar ta nu;) han måste anpassa den ordentligt till graviditeten om jag ska fixa det nu.

    Under min första graviditet jobbade jag som dansare och sångare och höll på ända in i vecka 36. Men då var jag ju 9 år yngre!!

    Måste komma igång med träningen igen nu efter semestern känner jag. Kommer nog köra en del body balance och springa efter förmåga.

  • Ellen Dellen

    Jag ska göra på måndag och då är jag i v 12+3. Tog plodprovet när jag var i v 10+0. Men det är Ju inte exakt... Undra hur mycket några dagar påverkar resultatet?! Om jag var i v 9+4 egentligen tex?!

  • Ellen Dellen

    Gjorde kub-test idag och fick 1/20000!! Det bästa man kan få så det känns ju skönt:) den lill* var så söt och aktiv!

  • Ellen Dellen

    Var bor alla förresten? Hade ju varit kul att ha nån att kanske ta en promenix/fika när bebisarna är ute! Alla mina kompisar har slutat skaffa barn så denna gången blir det att vara mammaledig själv!

    Jag bor i Malmö. Ser att mullemeck bor i närheten. Kul!

  • Ellen Dellen

    Jag har en av var och har inte mått illa någon av graviditeterna. Inte denna heller. Däremot upplever jag det som att jag är mycket tröttare denna gången men det beror nog på åldern:/

    Är sjukt disträ också, så det börjar bli lite jobbigt. Gör så många klantiga saker så jag knappt vågar berätta. Undrar hur det ska gå när jag börjar jobba om två veckor?!! Är lite lagom disträ i vanliga fall men inte som nu! Ibland kan jag inte tänka på annat än graviditeten, googla grav. Info osv. Har kanske för mycket ledig tid;)

  • Ellen Dellen

    Bådas föräldrar blev förvånade ( man trodde inte vi tänkte ha fler barn helt enkelt) men blev glada.

    Pingeming; jag förstår dig helt. Hade min svärmor sagt så hade hon lika gärna kunnat slippa träffa barnbarnen. Sen att det inte funkar i verkligheten är en annan sak men jag hade känt så iaf.

    Min svärmor har en hel del åsikter varje gång man är gravid som kan irritera mig men man får försöka blunda för dem och svara vänligt men bestämt att "jag är inte sjuk, jag kan bära saker, jag kan träna, man kan inte framkalla missfall osv". Jag känner min kropp bäst men det är svårt för en del äldre att förstå. Jag hörde om nån lista man kan ge oroliga föräldrar/svärföräldrar om "nya" rön kring graviditet nuförtiden. Borde ge henne den!;)

  • Ellen Dellen

    Jag mår oftast hur bra som helst. Har berättat för alla i princip, nu är det bara jobbet kvar men jag lär knappast behöva säga något.... Alla som ser mig ser direkt att jag är gravid. Är i v 14+2 nu. Var hos bm på inskrivning i måndags och hon var jättetrevlig så det känns skönt. Ska dit i v 25 men innan dess är det rul i v19. Börjar jobba på måndag efter 7 veckors semester - kommer att kännas misstänker jag. Då kommer tiden att rusa fram. Barnens och egna aktiviteter sätter igång och vips är det jul!

  • Ellen Dellen

    Vi kommer inte heller kolla könet. Har inte gjort det med de tidigare två och tycker att det är så kul när man äntligen får veta efter förlossningen så det nöjet vill jag ha kvar!????

    Jag är så sugen på att handla lite bebiskläder... Finns så mycket fint. Som är neutralt. Har inte sparat mycket heller eftersom vi inte tänkt oss en trea. Nån som har handlat än?!

  • Ellen Dellen
    Laura79 skrev 2014-08-15 12:37:51 följande:

    Nu har jag varit på kub. Fick se en vild liten bebis som slog kullerbyttor i magen. Fick väldigt bra siffror 1:10 000 för Downs och 1:20 000 för de andra trisomierna. Känns väldigt väldigt skönt.


    Så skönt!

    Tycker det är konstigt dock... Vi fick ett risktal som gäller alla tre. Skumt att det inte är lika överallt... Eller så har jag missuppfattat men jag har ändå frågat en extra gång. Ja ja... Har ju ingen betydelse egentligen!
  • Ellen Dellen

    Kommer inte in på sidan. Tror man måste bli vän med admin för att den ska godkänna. eller att man blir inbjuden av den personen.

  • Ellen Dellen

    Gruppen heter Januari-februari bebisar 2015. Tror man kan söka in genom att skriva meddelande till den som startat gruppen så släpper den in dig.

Svar på tråden Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!