Inlägg från: Mamapingu |Visa alla inlägg
  • Mamapingu

    Åldergräns vid adoption bör vara individuellt anpassat

    Jeaninne skrev 2014-08-07 16:21:02 följande:

    Jag tycker att en adoptivfamilj bör vara så lik en vanlig familj som möjligt. Det vill säga: det enda som skiljer borde vara att deras barn är adopterade. Detta för att inte barnens situation ska vara ännu mer avvikande mot kamraternas. 

    En mamma bör alltså inte vara mycket mer än 40 år äldre än barnet, medan en pappa kan vara betydligt äldre. Dock måste han ju orka tills barnet är vuxet, han också, så... kanske maxgräns 55 år mellan far och barn..?

    Homosexuella borde inte få adoptera alls av samma skäl som en familj där kvinnan är i klimakteriet (= de skulle inte kunna bilda en vanlig familj).


    50-talet ringde och vill ha tillbaka sina värderingar!
  • Mamapingu
    Jeaninne skrev 2014-08-07 16:41:16 följande:
    Så du håller inte med om att en adoptivfamilj bör vara så lik en riktig familj som möjligt..? Den principen gällde i adoptionsvärlden väldigt länge. Och det var för barnens skull. 
    I mina ögon är det inte könen på föräldrarna som bestämmer vad som är en "riktig" familj och inte. Att tänka att mamma, pappa, barn är det enda riktiga är hemskt förlegat och det finns ingen forskning som stödjer att barn i regnbågsfamiljer eller "alternativa" familjer mår sämre än barn från "kärnfamiljer". Att något varit på ett visst sätt länge betyder inte automatiskt att det är någonting positivt eller att det är korrekt. Länge hade kvinnor inte rösträtt och länge sågs homosexualitet som en sjukdom, idag vet vi bättre och har anpassat vårt tankesätt och våra regler/lagar/hur vi gör efter bättre vetande. 
Svar på tråden Åldergräns vid adoption bör vara individuellt anpassat