Inlägg från: ölburk2 |Visa alla inlägg
  • ölburk2

    "Tredubblad arbetslöshet och 289.000 ungdomar bostadslösa", vad är felet?

    Det är inget direkt fel, omstruktureringar å rationaliseringar betyder alltid att mindre arbetskraf krävs.., om nån tror att det går att minska arbetslösheten med de åtgärder som politikerna föreslår så glöm det bara, det kommer aldrig att hända..
    Enda möjligheten är att det skapas fler servicejobb, alltså jobb som kräver människor för att arbetet ska kunna utföras.., turistnäringen är ett alternativ.., den går heller inte att flytta utomlands..

    Marginellt går det att få ner arbetslösheten genom att öka bemanningen inom t.ex vården å skolan, men det är som sagt bara marginellt, å sen krävs det förstås att skatten höjs..


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Runes skrev 2014-06-19 01:11:30 följande:
    Det skapas nästan bara tjänstejobb bland invandrare men vi kan inte leva av tjänster till varandra, utan att exportera säljbart.

    Asylinvandringen kostar 55-250 miljarder så det finns att omfördela.

    Problemet är att det inte är lönsamt, eller rättare sagt, vi kan inte producera/tillverka till en kostnad som är konkurrensmässig med låglöneländerna.
    Vad som händer är att efter att en etblering av en nu tillverkningsindustri skett här, så flyttas den utomlands, vilket i dagens läge såklrt är helt rätt.., driva företag är ingen välgörenhet..

    Jo vi kan leva av tjänster, om tjänsterna genererar utländskt kapital.
    Däremot så har Sverige ingen större erfarenhet av den typen av tjänster, då vi lunder lång tid evt på att producera för export...
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
Svar på tråden "Tredubblad arbetslöshet och 289.000 ungdomar bostadslösa", vad är felet?