Inlägg från: Snuttan80 |Visa alla inlägg
  • Snuttan80

    Ridläger

    Vill höra lite om olika ridläger, vad ni tycker om dom, vad som var bra, mindre bra m.m

    Hämtade dottern från grällsta ridcenter idag, en riktig besvikelse för oss tyvärr


  • Svar på tråden Ridläger
  • Snuttan80

    Det jag var mest besviken på var hur dom delade in grupperna, 11 stycken i dotterns grupp. Dottern och hennes kompis, 12 år gamla, ridit i 1 1/2 år var i samma grupp som ett flertal 8-9 åringar som ridit ca 4 gånger. Med andra ord kan dom absolut inget. Dom kunde inte ha vanliga ridlektioner då många av barnen inte kunde styra och stanna sina hästar. Rida ut gick absolut inte, flertal började gråta så dom fick vänta direkt.

    Min dottern ringde flera gånger och var så besviken. Och nu idag på den så kallade uppvisningen( som ej gick att genomföra) så pratade jag med ägaren och hon anser inte alls att det var ett problem.

    Blev oxå besviken på att "ridlärarna" var 17-18 åriga tjejer, jättetrevliga tjejer, men inte med så mkt kunskap att dom ensamma kan ta hand om allt.

    Långritt, bad med hästar m.m var alltså bara att glömma.

    Nä riktigt illa enligt mig, och så besviken att man försökt göra allt för att ha råd med detta för dotterns skull och så blev det såhär.

  • Snuttan80

    Vad mysigt, bra initiativ av er!!!


    Starkast skrev 2014-06-21 20:05:44 följande:
    Jag var på Grällsta som barn. Tyckte det var jättebra då! Men var så där 20 år sedan  

    Vad tyckte ni inte var bra?

    Nu för tiden är vi två mammor som ordnar ett eget ridläger med riktigt bra tränare osv. Ett lyxläger på ALLA sätt Men det är enbart öppet för barn och ungdomar med Diabetes. Vi diabetesföräldrar vågar ju inte släppa iväg våra barn på vanliga läger på samma sätt som föräldrar till friska barn, så därför ordnade vi ett eget. Hoppas årets deltagare blir lika nöjda som förra årets  

  • Snuttan80

    Det var inte bara för nybörjare, och vi skrev ju även hur länge dom ridit på anmälan.

    Ja det finns många såna föräldrar som tror att deras barn är bättre än dom är, jag är inte en av dom. Men vet att min dotter kan hantera en häst och kan dom enklare hjälperna, byta sittben m.m trodde dom skulle få utvecklas lite mer denna vecka.

  • Snuttan80

    Det värsta av allt är att jag misstänker att hästarna inte behandlas så bra heller, det är verkligen inte ok om det är så!

Svar på tråden Ridläger