• Juronjaure

    Junibebisar 2014

    Här hakar jag på! Kom hem från BB-hotellet med plutten idag, lite läskigt, ska man klara sig på egen hand nu liksom? :) MAMMA...ojoj :)

  • Juronjaure

    Jag har gråtit en del på hotell-BB också, dels pga en barnmorska som inte lyssnade på mina önskemål att koppmata ist för flaskmata (för att inte störa amningen). Vi fick båda två en negativ känsla av denna människa direkt när hon kom in och hälsade. Lite en sån där känsla av att "Jaha, nu ska vi kolla vad ni gjort för fel eftersom bebisen gått ned lite över 10%, jag vet bäst, jag vet bäst, jag vet bäst..." Tokgrät för att hon hade övertalat oss att flaskmata vid ett tillfälle och tokgrät för att hon liksom gav mig en känsla av att jag borde oroa mig för barnet, fastän det aldrig varit någon fara med barnet över huvud taget... Hormoner och känslor. Man sitter där med det finaste man någonsin åstadkommit, med fullt ansvar, andras åsikter som haglar över en, okunskap och osäkerhet om hur man tar hand om små bebbar och med en skräck större än döden för att göra FEL.Blandat med fullständig lycka. Inte konstigt att man gråter...

  • Juronjaure

    Och apropå hormoner... Tårarna rinner här på grund av att jag aldrig mer kommer få föda mitt första barn. Kanske ett andra och tredje, men ALDRIG mer mitt första... Och visst sa jag efter förlossningen att det inte blir fler barn, för att det var så jäkla jobbigt på slutet, men... nu vill jag bara göra om det. (Eller?!)

    Att vår underbara skatt ligger här och är så perfekt man bara kan vara gör mig bara ännu mer gråtfärdig. 

  • Juronjaure
    Amalian83 skrev 2014-06-29 11:04:57 följande:

    Min skrutta vill fortfarande inte sova själv, men det vi har lyckats med är att jag ammar henne till sömns i sängen (ca kl 22) och lägger henne i babynesten mellan oss. Då sover hon 1-2,5 h innan hon vaknar. När hon vaknar ammar jag henne till sömns igen, men därefter sover hon endast 1 h i taget plus att hon tar god tid på sig att somna om. Framåt 4tiden är jag så trött att jag liggammar henne och låter henne ligga kvar bredvid mig hud mot hud. Då sover hon 3 h och vi vaknar relativt utvilade vid 7 :)


    Usch, låter jättejobbigt! Hur länge äter hon vid varje tillfälle? Kanske det hjälper om du försöker hålla henne vaken så att hon äter längre stunder och blir mättare. Så lagom enkelt när man själv är helt slut och slumrar till när barnet äter, haha, men tror man kan tjäna energi på det i längden :)
  • Juronjaure
    Tizi skrev 2014-07-01 13:01:48 följande:

    Ansluter mig till gruppen! Min tjej kom 13 dagar över tiden den 23 juni


    Grattis :)
  • Juronjaure

    Vad KÄNNER ni nu när ni är hemma med era små knoddar? Min lilla ängel ligger här bredvid mig så ofattbart fin och jag KAN INTE FATTA att man kan ha så mycket känslor för henne och kring hela situationen. Massa rädslor (psd, måste lämna bort henne till dagis så småningom, tänk om nån är elak mot henne nån gång, tänk om hon börjar må dåligt, blir sjuk, deprimerad, råkar ut för olyckor......). Och så detta att vilja ha henne tillbaks in i magen... Älska mycket, men sådär lite på avstånd, med skyddande fostervatten och inga direkta möjligheter att göra FEL. Nu finns det många möjligheter att göra fel... Att glömma blöjbyten, missa signaler, införa felaktiga rutiner som slår tillbaks på en senare... Och att vilja ha förlossningen kvar... Och samtidigt en kärlek större än allt. En glädje över att hon äntligen är ute, vi väntade så länge! Hela situationen får mig att gråta och le om vartannat. Javisst, hormoner... Men ändå. Pappan jobbar för första gången sedan förlossningen, idag. Vi är ensamma och jag blir väl extra orolig därför... Suck.

  • Juronjaure
    soffipropp1987 skrev 2014-07-07 20:43:38 följande:

    Hur har era bebisar gått upp i vikt? Min pojke har gått upp från 3780 g till 4370 g på 1,5 vecka. Ja han tycker verkligen om att äta min plutt :) det va andra gången vi vägde honom sen vi kom hem från bb :)


    OJ, det låter ju suveränt! Vår plutt gick ned strax över 10%, så vi fick stanna 6 dar på BB, men nu i fredags (på dag 14) hade hon bara 20g kvar till sin födelsevikt 3590g. Så nu går det uppåt :) Vad olika det kan vara.
  • Juronjaure
    Kela1981 skrev 2014-07-12 13:55:11 följande:

    Vill bara dela med mig av ett litet tips om det är någon mer än jag som glömmer bort att kniiiipa om dagarna. Tycker att det är svårt att komma ihåg då man har 48 andra saker att tänka på ;)

    Varje gång man går på toaletten så kan man knipa av strålen 3-4 ggr och hålla några sekunder varje gång. Jag dricker ganska stora mängder kaffe för att hålla mig vaken i sömnbristen så det blir ganska många toabesök per dag ;)


    Fast det är väl ingen rekommenderad träningsmetod att knipa av strålen? dock ett bra sätt att hitta rätt knipsätt. Jag försöker knipa när jag ammar, blir också ganska ofta ;) Tycker dock det är rätt svårt och kan inte knipa av strålen alls sedan förlossningen, så träningsbehovet finns... :(
  • Juronjaure

    Jag presenterar mig också då :) Ronja, 29, från Norrtälje, fick en dotter (första barnet) 20 juni. 3590 g, 50,5 cm lång.

  • Juronjaure
    nica skrev 2014-07-18 19:14:12 följande:

    Någon som har tips om någon bra sida man kan köpa sommar kläder till bebisar? Var på ett köpcentrum idag...var inte mycket att välja på+ att brandlarmet gick:-P


    Jag tycker att Kappahl har fantastiskt fina klänningar i alla fall, gammeldags beiga, gammelrosa med spets och grejer, gulliguuuull :)
Svar på tråden Junibebisar 2014