• Tizi

    Junibebisar 2014

    Ansluter mig till gruppen! Min tjej kom 13 dagar över tiden den 23 juni

  • Tizi

    Jag har också Medelas pump och den funkar bra. Jag betala bara en hundring för den! (Bättre begagnad)

    Min tjej åt varannan timme fram till i förrgår så mina bröst gör sååå ont och var sprängfyllda jämt. Nu äter hon var tredje/fjärde timme så det har lagt sig lite. Jag köpte iaf mjölkuppsamlingskoppar då jag läcker så otroligt från brösten, speciellt när jag ammar ur ena bröstet så spänner det o läcker massor i det andra bröstet. Jag fyller en hel kopp med mjölk under amning så jag behöver inte pumpa längre. Man kan även sätta i dom mellan amning och läcka ut lite så nu har vi massa extramjölk i frysen!

  • Tizi

    Min lilla har legat i bara blöja i vagnen igår. Har en termometer i vagnen som jag går och klär henne efter.

  • Tizi

    Jag väcker helst inte min bebis men i början var mina bröst så sprängfyllda att jag vaknade på natten och bara var tvungen att få henne att äta. Men hon somnar om direkt efter amningen så det gjorde inget. Nu har det reglerats ganska bra i brösten så nu är det bebis som styr amningen och vaknar en gång per natt och vill äta.


    mmjansson85 skrev 2014-07-07 17:08:52 följande:

    Hur gör ni andra med amning på nätterna? Väcker ni bebisen när det är dags att äta eller väntar ni tills bebis vaknar och signalerar att h*n är hungrig?


  • Tizi

    Jag har oxå en matglad tjej som helammas. Hon vägde 3460g när hon föddes, efter 3 dagar vägdes hon igen 3550g och en vecka efter det 3880g så hon har gått upp bra och gick antagligen inte ner så mycket alls efter förlossningen. På torsdag är det vägning igen och då har hon nog passerat 4 kg med råge

  • Tizi
    Axo skrev 2014-07-13 21:26:02 följande:

    Kliar brösten på er när ni ammar? Mina kliar något fruktansvärt, speciellt när han har ammat en stund så de börjar bli tomma.


    Ja mina bröst kliar oxå runt om både när jag ammar och inte gör det. Kanske det beror på att huden har töjts ut på brösten?
  • Tizi

    Min bebbe har oxå fått torsk. Hon hade hela tungan full av vit tjock beläggning som BVC först sa bara va bröstmjölk o kräks. Sen såg vi att hon även hade på insidan av kinderna så blev rekommenderad vichy vatten.

    Jag googlade dock på torsk då mina andra barn aldrig fått det och läste om bikarbonat o vatten som man doppar en tygbit i och drar runt i munnen, det har vart väldigt effektivt och det har försvunnit massor bara på två dagar. Hon verkar dock ha fått i rumpan oxå vilket är lite jobbigt för henne. Hoppas det försvinner snarast!!

  • Tizi

    Jag hade karpaltunnelsyndromet med mitt första barn. Sååå jobbigt.. Jag samlade ju på mig massa vatten så när jag blev av med det försvann även domningarna relativt snabbt efter förlossningen. Samlade du vatten under graviditeten? Kan ju va värmen som gör att ditt inte försvunnit ännu?


    rosii skrev 2014-07-16 11:22:26 följande:

    Någon som vet hur länge det tar innan karpaltunnelsyndrom går över? Min lilla är 2.5 veckor gammal & jag har fortfarande problem i händerna. Det var nästan så att jag upplevde att domningarna blev värre efter förlossningen. Ibland när jag vaknar på natten & lilla vill äta måste jag väcka min man för jag är rädd att tappa henne mellan våra sängar :(


  • Tizi

    Jag är 29 år och bor i Skaraborg. 13 dagar över tiden fick jag mitt tredje lilla hjärta den 23 juni, en flicka som heter Elvira. Hon var 51 cm lång och vägde 3460g. Syskonen är 7 år (son) och 5 år (dotter).

  • Tizi

    Vi var på BVC igår vi när lillan var prick 4 veckor. Hon var 55,7 cm lång och vägde 4580g (51 cm o 3460g vid födseln) så hon växer jättebra! :)

Svar på tråden Junibebisar 2014