• Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-06-25 22:03:10 följande:

    Ja helt otroligt att man ska vara mamma nu! Blev varnad på föräldrargruppen att känslorna går mycket upp och ner nu i början och det kan jag ju verkligen säga att dom gör!! Gråter för minsta lilla gör jag, tex hur våran hund kommer att känna sig nu när han inte kommer först längre (väldigt bortskämd är han). Men man är ju ändå gladast i världen samtidigt! Är så glad att jag har en sån stöttande och bra sambo vid min sida i allt detta förvirrande lyckorus!!


    Åh vad skönt att veta att man inte är ensam! Jag lipar också för minsta lilla. I går var det större delen av dagen :( Sambon blir ju också helt förtvivlad när jag är ledsen. Jag är jättelycklig över vårt lilla underverk men samtidigt orolig för hur jag ska reda ut mammarollen, hur kommer jag att klara det sen när sambon går tillbaka till jobbet, blev förlöst med kejsarsnitt och har rätt ont i ärret så jag är fortfarande lite rörelsehindrad, blir överväldigad av all kärlek för vår bebis och min sambo. Börjar gråta bara jag ser henne med honom för han är så fin med henne och hon är så trygg med sin pappa. Ja känslorna är verkligen ute och åker med mig :)

    Hade besök av en sköterska från BVC i tisdags som vägde bebis osv och vi pratade om detta också och hon sa att det är helt normalt men det känns ju klart jobbigt när man är mitt uppe i det. Hon verkade i alla fall supermysig så det känns skönt efter att ha hört en massa skräckhistorier om folk som haft problem med sina BVC-sköterskor :)
  • Kela1981

    Hur gör ni när ni ska natta era bebisar?

    Vi har vyssat henne till sömns och sedan lagt ner henne i sängen men nu tänker jag att jag kanske binder ris åt egen rygg och att vi borde lära henne redan nu att somna själv i sängen. I alla fall när hon ska somna för natten. Vagnen är ju lättare att få henne att somna i på dagen om man går ut och går och så. Det är mest natten i sängen som jag funderar över. Hur gör ni?

  • Kela1981
    Juronjaure skrev 2014-07-02 10:04:13 följande:

    Vad KÄNNER ni nu när ni är hemma med era små knoddar? Min lilla ängel ligger här bredvid mig så ofattbart fin och jag KAN INTE FATTA att man kan ha så mycket känslor för henne och kring hela situationen. Massa rädslor (psd, måste lämna bort henne till dagis så småningom, tänk om nån är elak mot henne nån gång, tänk om hon börjar må dåligt, blir sjuk, deprimerad, råkar ut för olyckor......). Och så detta att vilja ha henne tillbaks in i magen... Älska mycket, men sådär lite på avstånd, med skyddande fostervatten och inga direkta möjligheter att göra FEL. Nu finns det många möjligheter att göra fel... Att glömma blöjbyten, missa signaler, införa felaktiga rutiner som slår tillbaks på en senare... Och att vilja ha förlossningen kvar... Och samtidigt en kärlek större än allt. En glädje över att hon äntligen är ute, vi väntade så länge! Hela situationen får mig att gråta och le om vartannat. Javisst, hormoner... Men ändå. Pappan jobbar för första gången sedan förlossningen, idag. Vi är ensamma och jag blir väl extra orolig därför... Suck.


    Känner igen mig i väldigt mycket av det du skriver. Gränslös kärlek blandad med rädsla, frustration och känslan av att inte kunna skydda dom mot allt ont i världen. Pratade med min mamma om allt detta och rädslan att göra fel och då sa hon att "bara ni är proffs på att ta hand om ert barn. Det som är rätt för er är fel för någon annan så jämför er inte!" Försöker att hålla det färskt i minnet när mina psykbryt är nära ;)

    Antar att allt är som det ska, för det är väl en förälders jobb att oroa sig :) Du är inte ensam i det du känner!
  • Kela1981
    ellami skrev 2014-07-05 11:11:26 följande:

    Hur klär ni era små bebisar när det är ca 25 grader sommarvarmt, som idag? Jag har ju handlat fina sommarplagg typ bodysuits med korta ärmar och korta ben men är rädd att liten kommer frysa om armar/ben av nån anledning fastän jag själv inte har på mig mer. Klär jag på honom långärmad body och byxor är jag rädd att han blir för varm..


    Jag har bara haft kortärmad body på vår tjej i dag. Ska dom ligga i vagnen så är det ju lä i vagnen och då svalkas dom ju inte av vinden direkt. Sen har jag haft en gallerfilt i beredskap om jag tycker att hon känns kall. Jättesvårt att veta hur mycket man ska ta på dom tycker jag också men man får väl prova sig fram och ha med lite ombyten om man är ute.
  • Kela1981
    smalljey skrev 2014-07-08 17:16:23 följande:
    Samma här! Min bebis sover vill oxå ha mat varannan-var tredje timme. Plus att hon knorrar mkt övriga tiden så jag sover rent ut sagt skitdåligt. Har väldigt svårt att hitta stunder till att sova på dagarna med så vissa dagar mår jag riktigt dåligt psykiskt. Man pallar liksom inte så mkt när man inte är utvilad. De flesta dagar är jag glad och mår bra, men de dagar jag är trött faller jag djupt ner så jag funderar på förlossningsdepression. Någon mer som lider av humörsvängningar på det sättet? Har alltid varit väldigt självständig och driven så jag har lite svårt för det här "sitta ned och inte hinna med något alls på en hel dag"-livet. Och att vara beroende av andra för att få göra nåt själv tycker jag är jättejobbigt. Fantastiskt med bebis, men fruktansvärt jobbigt oxå :-/
    Du är inte ensam! Min bebis vill också ha mat varannan eller var tredje timme på natten, antar att det blir värre av värmen för då behöver dom ju mer vätska.

    Jag har precis som du också alltid varit väldigt driven och effektiv. Lite kontrollfreak blandat med att jag tycker om att vara igång och ha ordning omkring mig. Så JA det tar på humöret och energin att helt plötsligt vara tvungen att ta det lugnt :( Jag satsar på att det blir bättre i takt med att bebis blir äldre och man får mer fasta rutiner osv :)

    Nu förlöstes jag med ks och det innebär ett visst fysiskt handikapp också då jag inte får lov att göra vad jag vill på 6-8 veckor och min bebbe är 3 veckor bara så nu vill jag bara läka ordentligt så jag kan bli normal igen ;)
  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-07-11 17:54:31 följande:
    Kan tillägga att våran Bvc-sköterska kollade på den i måndags och att den då såg väldigt fin och bra ut.
    Alice navel trillade också när hon var 7 dagar och sen var den torr ett tag för att sedan börja blöda igen. Jag tvättade med vanligt vatten på en tops i några dagar och nu är den helt läkt (var hos BVC idag). Det var ingen rodnad runt hennes heller och BVC sa att så länge den inte luktar illa och var röd så skulle jag inte oroa mig. Det låter som att det är samma som händer din bebis nu så håll koll bara så ska det nog lösa sig. Har du tid igen nästa vecka hos BVC?
  • Kela1981
    Skattkistan skrev 2014-07-12 12:40:26 följande:

    Vågar ni andra ha era bebisar sovandes på mage? Min lilla tös sover 100 gånger bättre på mage men jag blir dö-nervös o vågar knappt sova själv...


    Vår lilla sover på sidan istället för på rygg. Jag vågar inte ha henne på mage även om jag tror att hon egentligen skulle föredra det. Men hon sover mycket bättre på sidan, man får bara se till att hon har en arm framför kroppen så hon inte rullar över :)
  • Kela1981
    Pmamma skrev 2014-07-11 22:21:46 följande:

    Fick en gosse 2/6 alltså 5,5 vecka idag.. Jag är lite orolig för kommunikationen oss emellan då han inte söker någon ögonkontakt alls, har lyckats vid något tillfälle att få mycket kort kontakt. Han vänder inte på huvudet efter ljud eller om vi ropar på honom. Han följer med blicken efter leksaker och vrider då på huvudet från sida till sida. Han ler inte än men det ska man kanske inte begära iofs. Vad tror ni, hur är era bebisar? (Jag är ointresserad av övernaturliga bebisar) Tack på förhand!


    Oj, jag har inte tänkt på något av det du skriver. Vår tjej är född 16/6 så hon är snart 4 veckor. Hon söker ögonkontakt när hon får mat men inte ofta utöver det. Väldigt ofta verkar hon titta förbi mitt ansikte som om hon såg något bakom mig. Leksaker är hon inte super intresserad av och de enda gångerna jag har sett henne le är när hon sover. Ibland vänder hon på huvudet efter ljud men reagerar inte direkt när vi kallar på henne. Är detta något som BVC har påtalat för dig? Vår BVC-sköterska har inte sagt någonting om detta och med tanke på att detta är första barnet för oss så har man ju ingen aning :)

    Våra små är ju inte så gamla och dom utvecklas väl i olika takt dom också. Prata med BVC om du är orolig men du ska nog se att din lilla prins är precis som han ska :)
  • Kela1981

    Vill bara dela med mig av ett litet tips om det är någon mer än jag som glömmer bort att kniiiipa om dagarna. Tycker att det är svårt att komma ihåg då man har 48 andra saker att tänka på ;)

    Varje gång man går på toaletten så kan man knipa av strålen 3-4 ggr och hålla några sekunder varje gång. Jag dricker ganska stora mängder kaffe för att hålla mig vaken i sömnbristen så det blir ganska många toabesök per dag ;)

Svar på tråden Junibebisar 2014