• rosii

    Junibebisar 2014

    Hej jag hoppar in här :) våran tjej föddes på bf+16 efter en snabb förlossning på 3 timmar. Idag är hon 10 dagar. Försökt nå bvc i flera dagar men kommer ej fram, fruktansvärt irriterande. Jag har denna gång fått amningen att funka halleluja! Med första var det bara katastrof. Hon sover om nätterna (peppar peppar) äter ca 23-00 & nästa gång 05-06, somnar om. Men med storasyster (4 år) blir det inte alltid sovmorgon ändå hihi.

  • rosii

    Nica; usch, så hemskt att gå så långt övertiden. Jag mådde riktigt dåligt sista tiden! Jag fick hjälp, blev igångsatt, gick ändå riktigt snabbt. Fick bara höra att det skulle ta sån tid så jag var jätte nervös.

    Här är det också jätte varmt. Ammar mkt tätare tycker jag. Igår var hon jätte orolig & hela dagen gick åt till att försöka få henne att sova & var jätte gnällig på kvällen. Och idag sover hon som en stock, behöver bara lägga ner henne slocknar hon. Helt ombytt.

  • rosii

    Det är så varmt att vi tar oss inte ens ut. Våran bebis kan inte komma till ro när det är så varmt, idag har vi 30 grader i skuggan. Det är så drygt när man inte tar sig ut, man måste ju ha henne att sova under dan! Imorgon ska vi & väga henne så kul! :)

  • rosii

    Igår var vi & vägde lillan, hon hade gått upp 230 gram på en vecka. Då vägde hon exakt samma som födselvikten 4430, 53 lång. Hon blir 2 veckor imorgon :) så här använder vi redan strl 56!

    Våran tjejs navel blöder lite fortfarande, på bvc sa dom att det såg fint ut. Vi fick hem sånt där sterilt "vatten" att tvätta med vid varje blöjbyte.

  • rosii

    Våran tjej sover på sida, bullar upp med stöd mot magen så hon inte kan rulla över på mage. Hon får absolut inte sova på mage annat än på våra bröst & vi är vaken. Men hon sover även på rygg ibland. & ang knipövningarna skäms jag men jag har inte ens börjat..

  • rosii

    Jag hadr amningsnapp med första, enda positiva var att jag slapp sår resten var bara negativt. Man ska komma ihåg att ta med den överallt, fick den inte att sitta fast så ungen som oftast hunnit bli ivrig innan nappen satt på slog oftast bort nappen innan hon började suga så fick börja om från början, drällde jätte mkt mjölk (hade iof mkt mjölk) fick ha en handduk under för att inte bli blöt, när man då sku amma bland folk var det väl inte det roligaste att behöva böka med en ful "strut" på tissen. TACK & LOV funkar amningen denna gång & jag slipper den där jäkla nappen.

  • rosii

    Någon som vet hur länge det tar innan karpaltunnelsyndrom går över? Min lilla är 2.5 veckor gammal & jag har fortfarande problem i händerna. Det var nästan så att jag upplevde att domningarna blev värre efter förlossningen. Ibland när jag vaknar på natten & lilla vill äta måste jag väcka min man för jag är rädd att tappa henne mellan våra sängar :(

  • rosii

    Tizi; ja jag gjorde ju det. Varmare dagar är faktiskt händerna värre, kanske inte blivit av med all vätska än. Men jobbigt är det!!!

    Är det någon annan som svettas under amning? Seriöst fifan va varm jag blir haha. Högsommar värmen gör ju sitt, men ändå!

  • rosii

    Jag måste fråga, hur länge ammar ni per gång? I början var det vanligt för mig att sitta 30-45 minuter, nu 3 veckor gammal är det vanligast med 15-20. Tror att hon "lärt sig" suga effektivt nu :)

  • rosii

    Vi har ibland en orolig tjej, märkt att lök är dåligt för hennes mage, även nötter. Choklad & jordgubbar har jag inte ens tordas pröva :) annars är hon oftast nöjd, inte alls ofta hon har mag ont, tack och lov!! Hoppas det blir bättre för er med mag problem

Svar på tråden Junibebisar 2014