• Tamousha84

    Junibebisar 2014

    sommarbarnet skrev 2014-07-15 00:45:39 följande:

    Har helt missat denna tråd! Fick en flicka den 2/6.

    Vad många som verkar ha fått sån bra hjälp av bm när de gäller att komma igång med amningen och göra på rätt sätt. Hon som hjälpte mig sa 'det löser sig till slut' och skickade hem oss från bb (ja, vi ville ju hem och trodde ju på henne att det skulle lösa sig) Jag trodde ju på det men inte löste det sig, amningsnapp är det för vår del, på gott och ont.


    Det blev lite så för mig också, Min son var dessutom för tidig och orkade inte suga ordentligt :( Varför är det så illa med amningsnapp? Visst det är lite knixigare men viktigast är det ju att barnet får i sig det hen ska ha. Amning ÄR svårt också- för min del blev det att varva amning och pumpning. Det är mer jobb men det funkar för oss. Som sagt, viktigast att barnet får i sig näringen och växer. Har du prövat amningsmottagningen istället?
  • Tamousha84
    rosii skrev 2014-07-15 11:52:50 följande:

    Jag hadr amningsnapp med första, enda positiva var att jag slapp sår resten var bara negativt. Man ska komma ihåg att ta med den överallt, fick den inte att sitta fast så ungen som oftast hunnit bli ivrig innan nappen satt på slog oftast bort nappen innan hon började suga så fick börja om från början, drällde jätte mkt mjölk (hade iof mkt mjölk) fick ha en handduk under för att inte bli blöt, när man då sku amma bland folk var det väl inte det roligaste att behöva böka med en ful "strut" på tissen. TACK & LOV funkar amningen denna gång & jag slipper den där jäkla nappen.


    Ok, jag provade bara amningsnapp på BB och det funkade ganska bra. Han ratade mitt sprängande höger bröst och den övertalade honom att suga där också. När du beskriver hur det är med amningsnapp i längden så låter det verkligen frustrerande. Härligt att du slipper denna gång!

    Han är forfarande inte förtjust i höger- förstår inte varför för att jag har massor med mjölk med bra flöde där :( någon annan som har liknande problem? Har ni kunnat lösa det eller ammar ni bara på ett bröst då?
  • Tamousha84
    ellami skrev 2014-07-15 20:01:32 följande:
    Testa "tvillinggreppet", det har funkat för en bekant som hade samma problem.
    Har testat att lura honom med tvillinggreppet faktiskt, det fungerade ett par gånger. Men bebisar är ju tyvärr ganska smarta ändå haha Flört 
    Amalian83 skrev 2014-07-15 18:09:17 följande:
    Kanske har han en låsning någonstans som gör att positionen för det högra bröstet blir obekvämt för honom?
    Det har jag också funderat på, höger bröst är högre, plattare och fastare också. Det är nog svårare för honom att få grepp, till slut tappar han tålamodet.
    nica skrev 2014-07-15 16:34:30 följande:
    De kan inte vara så atr han har svårt att amma på höger för de är för spänt? Du kan ju prova pumpa ut lite isf så bröstet inte är så spänt.
    Har även provat att pumpa ur lite, vilket också underlättade något, men misstänker att det också kan ha att göra med att bröstvårtan är platt och lite inåtvänd. Eller så är vänster helt enkelt hans favorit... har en väldigt bestämd bebis.

    Är det någon annan som har inåtvända bröstvårtor? Hur går det för er? Använder ni amningsnapp?

    Tycker ni att man ska acceptera att bebisen har ett favoritbröst eller ska man vara mer ihärdig och försöka få hen att ta bröstet ändå? Är ju inte kul att gå runt med ett enormt stint bröst och ett helt tomt och betydligt mindre i flera månader. Kanske dumt att tycka så bara för att det ser konstigt ut, viktigast att barnet får mat, men synd också att bebisen ratar om man har mjölk.

Svar på tråden Junibebisar 2014