Inlägg från: Kela1981 |Visa alla inlägg
  • Kela1981

    Junibebisar 2014

    nica skrev 2014-09-26 09:17:15 följande:

    phpDw4FqE09113.jpg

    Sähär hittade jag min lilla loppa idag.

    Hon blir tre månader idag och då ska jpn få vaccinet. Hur länge hat era bebisar haft feber efteråt?

    Mina andra barn har fått vaccinet och personligen tycker att de är bra. Finns biverkningar på allt man trycker i sig. Jag anser dock inte att de som väljer att inte vaccinera sina barn gör fel.

    En sak jag märkte när jag var på baby café förra veckan var att de bara var jag och en till som ammade typ 2 av 20 personer. De fick mig att undra lite om de typ är pinsamt att amma eller så numera.


    Ha ha vilken liten rymling :) Min tjej kämpar förtvivlat för att komma runt på mage men än så länge har det inte hänt :)

    Vad gäller amning så känns det som att alla ammar runt omkring mig :D I vår föräldragrupp är det bara jag som flaskmatar och det känns som det är lite nedvärderande blickar som kastas på mig så fort flaskan åker fram :( I en annan mammagrupp däremot är det många som tilläggsmatar för att bebisarna inte får i sig tillräckligt av mjölken. Amning/ flaskmatning är ett väldigt laddat ämne känns det som.
  • Kela1981
    Juronjaure skrev 2014-09-26 22:09:48 följande:

    Apropå rörliga barn. Min unge ligger där hon ligger om jag inte håller i hennes fötter så att hon kan sparka sig framåt. Hon har så smått börjat försöka vända sig. Lämnade henne på rygg i vardagsrummet i morse, och när jag kom tillbaks låg hon och tok-ansträngde sig för att vända sig till mage (såg det ut som). Huvudet var dessvärre alldeles för stort för att detta skulle lyckas :P

    För vår del får hon gärna vänta nååågra månader till med att ta sig runt, så att vi hinner barnsäkra lägenheten...


    Ha ha ha min unge har en arm i vägen för att komma runt :)

    Håller helt med dig vad gäller amning/flaska. Fokus borde ligga på att barnen får vad dom behöver, inte på vilket sätt.
  • Kela1981

    Sitter inlagd på barnavdelningen på Lunds lasarett med sessan :( Virusinfektion i halsen tror dom att hon har. Vägrade äta på 15 timmar!! Klarade oss precis undan sondmatningen eftersom hon började äta igen efter att hon fått Ipren. Vilken jäkla dag det har varit och natten blir nog inte superspännande heller :( bläääää! Stackars lilla plutt som inte kan berätta vad som är fel eller var hon har ont :/

  • Kela1981

    Det är ju helt makalöst vad trög man är :) Varje gång bebisen är vaken hela natten, skriker hela dagen eller vad det nu må vara så tänker jag "åh nej, det är såhär det ska vara nu hela tiden" och varje gång hon gör något som jag tycker är riktigt najs så tänker jag "äntligen så har hon hittat rätt i sina rutiner". Hur trög får man lov att vara? Hon ändrar ju både dom bra och dåliga grejerna hela tiden :P I natt var fantastisk! Somnade 19:30, sov till midnatt, somnade efter maten direkt, vaknade vid 3 och ville ha napp, sov till 5:30 , fick mat och somnade sedan om till 7:30. Helt fantastiskt! Och då säger min hjärna direkt; det är såhär det kommer att vara nu ;) Nä mest troligt inte men det är skönt att veta att detta också är en verklighet som kan bli sann en dag :) Hoppet är det sista som lämnar, säger man inte så ;)

  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-09-30 15:09:48 följande:

    Idag har jag och min mamma varit på stan och shoppat kläder och overaller till min son, ska också tillägga att det är andra gången jag har med honom dit. Första gången va jag själv och sprang igenom allt på en timme medans han sov. Men idag tog vi det lugnt, han sov första timmen men sen vaknade han och ville inte ligga i vagnen, skönt att ha med mamma då så vi kunde hjälpas åt med att bära! Sen gick vi till en "korvkiosk" och skulle äta, då ville ju Ludwig såklart inte att man skulle sitta still med honom. Vi sa till honom typ "Vad vill du nu då?". Då säger en äldre dam från andra sidan av borden att "Jag vet vad han vill, han vill ha mat." Min mamma skrattade och sa att "ja här sitter ju vi och äter och så får han ingenting." Sen fick vi tyst på honom och jag såg att damen vände sig om typ för att kolla vad vi hade gjort (kanske matade honom?!?). Jag fick känslan om att hon tyckte att vi skulle ge honom mat (han skulle inte äta förrän 1,5 h senare). Blev irriterad o tänkte att ja hon om någon borde ju veta hur MIN son är när han är hungrig. Gah! Ville bara skriva av mig litegrann :)


    Det är väl helt magiskt att vissa inte kan låta bli att komma med expertutlåtande angående ens barn?! Jag är så laddad för nästa gång det händer och då kommer jag att vara riktigt otrevlig, mest för att få det ur systemet. Stackars människa som stöter på mig ;)

    Skönt att ha mamma med på stan. Jag drar mig fortfarande för att gå ut längre stunder med Alice även om det börjar bli bättre nu. Bara jag har någon med mig så blir jag mycket lugnare, oavsett vem det är.
  • Kela1981

    Idag vände sig Alice från mage till rygg för första gången! Jag är stoltast i världen! Fram tills nu har hon fullkomligt avskytt att ligga på mage och jag har inte tvingat henne till det heller. Men så fastnade hon för sin egen spegelbild så då provade vi magläge igen och då går det hur bra som helst :) Min lilla plutt börjar bli stor ;)

  • Kela1981
    LovaViola skrev 2014-10-01 10:07:10 följande:
    Åh vad härligt! Visst blir man stolt och glad, trots att man är trött och sliten! Jag har för mig att våra tjejer är födda på samma dag.. 23 juni.. Och min tjej gjorde också stora framsteg igår. Inte vände sig helt men hon har också hatat att ligga på mage (har bara gjort faceplant hela tiden..) men igår tog hon sig upp på armarna när jag la henne på mage!! Samt att jag fick första skrattet.. Så härligt! Bubblande skratt när jag kittlade henne :)
    Alice är född den 16e så hon var lite tidigare än din flicka fast hon var beräknad till den 21a. Men visst är det fantastiskt! All sömnbrist är som bortblåst när man får uppleva dom där avgörande ögonblicken :)

    Det tar säkert inte lång tid för din tjej nu tills hon vänder sig. Alice började acceptera magläge ungefär en vecka innan hon bestämde sig för att vända sig. Om dom inte gillat mage från början så kanske dom skyndar sig med att få koll på hur man tar sig därifrån ;)
  • Kela1981

    Ibland slår det mig ; "herregud! Jag är ju mamma!" Vardagen går så fort förbi med allt som ska göras, oroas, klura ut vad bebis vill osv att jag glömmer bort att jag faktiskt är mamma! I tre månader har jag varit mamma till en fantastisk liten flicka och även om det har varit långt ifrån en dans på rosor så har jag faktiskt rett ut det. Tänk vad mycket starkare och säkrare vi är nu än när detta äventyret började! Håller ni inte med? Visst är vi fantastiska?! <3

  • Kela1981
    rosii skrev 2014-10-02 10:01:23 följande:

    Sorry om jag spammar.. men KÄNSLAN när dom gamla jeansen går på igen!!! -21 kg, det lönar sig att kämpa <3


    Wow! Snyggt jobbat!!! Själv undrar jag vad jag ska ha på mig i höst eftersom mina gamla brallor inte är i närheten av att passa :/ Det får bli klänning helt enkelt ;)
  • Kela1981
    Axo skrev 2014-10-02 17:51:07 följande:
    Wow vad duktigt! Själv har jag drygt 15 kg kvar innan jag kommer i mina byxor..
    Kela1981 skrev 2014-10-02 16:19:29 följande:

    Wow! Snyggt jobbat!!! Själv undrar jag vad jag ska ha på mig i höst eftersom mina gamla brallor inte är i närheten av att passa :/ Det får bli klänning helt enkelt ;)


    Mjukisbyxor is the shit smile5.gif
    Jo mjukisar används flitigt men det känns inte så spännande att ha på sig ute bland andra människor ;)
Svar på tråden Junibebisar 2014