• Kela1981

    Junibebisar 2014

    Usch i natt var ingen rolig natt :(

    Eftersom det har varit så grymt varmt på senaste tiden så har vi inte haft någon värme på i huset. Men nu slog det om ganska plötsligt så igår var det skitkallt här hemma. Jag fick tom sova i pyjamasbyxor (första gången på typ 10 år). Detta innebar att stackars bebis frös ju också och bara vaknade hela tiden men ville inte äta på hela natten. Fick tillslut lägga henne i våra sängar tätt intill mig så somnade hon tillslut och sov till klockan 10 idag stackarn.

    Nu har jag skruvat på alla elementen och hoppas att hon kan sova i egen säng i natt. Visst är det mysigt att ha henne nära men jag sover så oroligt av rädsla att rulla på henne.

    Ett par nätter nu så har hon inte velat ha mat på natten utan bara napp och sen kommer det några nätter när hon vill äta. Kan detta vara ett tecken på att hon snart tänker sova hela nätter?

    Hur äter era på nätterna?

  • Kela1981
    Sansa Snark skrev 2014-08-19 12:41:10 följande:

    Min plutt har precis börjat sova 12 timmar (22-10) med bara en mat-paus. Tack tack, säger mamma och pappa, fortsätt gärna med det smile1.gif


    Åh vad härligt!!!! Det önskar jag mig också ;)
  • Kela1981

    I dag har hon sovit större delen av dagen. Bara precis varit uppe och ätit, lekt lite grann och sen gäspat sömnigt igen. Ska bli spännande att se hur denna natten blir :/

  • Kela1981
    Juronjaure skrev 2014-08-19 22:12:24 följande:

    Herregud, min unge har slutat sova på dagen lagom till killen börjat jobba, suck. Hoppas att det bara är tillfälligt. Idag vaknade hon 8, trodde hon skulle somna på vagnpromenad vid 10-11, men hon höll sig vaken. Somnade till vid bröstet ett par gånger under eftermiddagen och sov 25 min vid 5-tiden, men det är ju INGENTING jämfört med hur hon sovit hittills! Det värsta är att hon inte är särskilt nöjd när hon är vaken, så man måste underhålla (eller bära) hela tiden, ajaj i mammas rygg... :( NU äntligen sover hon, och jag hoppas på en bättre dag imorrn, är helt slut...

    Frukost: Fil, killen hemma och kunde hålla barnet
    Lunch: äggröra och banan, barnet var lugn en minut så jag hann kasta i mig maten
    Middag: halvkokt gröt, mums...? Seriöst, när ska man hinna laga mat??? Kommer bli frysrätter, fil och gröt i ett år nu känner jag...


    Vi har haft såna dagar också men det har inte hållt i sig så det är tur. Det är precis som du säger; bära, leka, prata, mata och trösta gnällig bebis hela dagen lång. Man är helt färdig när kvällen kommer! Men det håller inte i sig som tur är även om dom dagarna är dryga när dom infinner sig :)

    Matlagning har jag inte ens gett mig in på ännu. Det blir rester och frysmat för hela slanten här hemma!
  • Kela1981
    Jenyma skrev 2014-08-20 16:59:37 följande:

    Hej! Min bäbb föddes den 15 juni. Jag hakar på! :) Tungan ute


    Välkommen och grattis!
  • Kela1981
    smalljey skrev 2014-08-20 06:26:52 följande:
    Samma här! Förstår inte att hon ska vakna hela tiden?! Jag ligger bara och gråter nu för att jag är så slut av att ha jouren dygnet runt. Man kan ju fan aldrig slappna av längre, inte ens på natten får man ro.

    Jag ammar inte så jag måste springa upp och fixa välling typ varannan timma hela natten och ska det ätas en längre stund och lagom tills jag lyckats varva ned och somna om är det dags igen ungefär. Det suger! smile4.gif ( jag orkar inte!!

    Usch, läskigt med feber! Hoppas det går över fort!
    Jag ger också ersättning och har löst nätterna med en termos med lagom tempererat vatten samt en doserare så jag slipper räkna fel på måtten mitt i natten. Nattlampan i hennes rum ger tillräckligt mycket ljus för att kunna hälla upp rätt mängd vatten så det går snabbt och smidigt utan att behöva tända överallt osv :)
  • Kela1981

    Vi kör på NAN sensitive dels pga att den är lättare att blanda eftersom vattnet inte behöver koka och sen verkar vår tjejs mage må mycket bättre av den än Sempers. Blev bara en massa skrik och magknip när vi provade. Men alla är ju olika, svägerskan har haft Sempers till alla sina och avskytt NAN.

    BVC sa till oss att anledningen till att man ska värma ersättningen över rumstemperatur är att bebisens kropp kan snabbare ta upp näringen i den. Om den är svalare än kroppstemperatur när den kommer ner i magen så måste kroppen först värma upp den innan den kan börja tillgodose sig näringen.

  • Kela1981

    I natt sov jag och bebis hos mina föräldrar och för första gången så sov hon från 22-08!!! Hoppas hon tänker fortsätta med detta hemma också :)

    Ang barn som äter ersättning så behöver dom inte alls bli hårda i magen. Vår tjej äter enbart ersättning och hon är inte hård i magen. När hon var riktigt nyfödd så hade hon lite problem men jag fick beskedet att det berodde mer på omogna tarmar än ersättningen :)

  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-08-22 12:07:01 följande:

    Hur klär ni era bebisar när ni ska ut? Och vad han ni på dom när de ligger i vagnen? Det börjar ju bli kallare ute nu.


    Vi har en luvtröja på henne i vagnen om det är lite kallare annars brukar vi bara ha täcke och sen sätta på locket på vagnen som gör det mer vindtätt. Dessutom verkar hon tycka bättre om att ha locket på, blir väl mysigare antar jag :)
  • Kela1981
    Sansa Snark skrev 2014-08-23 11:58:12 följande:

    Ibland är jag avundsjuk på dem som kan amma för det verkar så praktiskt! Det känns som att jag knappt gör annat än blandar ersättning och diskar nappflaskor hela dagarna.


    Håller med till viss del. Men jag diskar hellre nappflaskor dagarna i ända än går omkring med såriga bröstvårtor :( Det finns för- och nackdelar med båda sätten :)
Svar på tråden Junibebisar 2014