• Axo

    Junibebisar 2014

    soffipropp1987 skrev 2014-11-28 07:09:22 följande:

    Vilken natt.... Sen halv två har jag inte sovit någonting. Liten kille som inte legat stilla och så drar han ut nappen, sen skriker han för att han inte har någon napp. Smart kille det där :(


    Det är då man börjar fundera på om det är lagligt att tejpa fast nappen och binda ihop händerna
  • Axo

    Inte nog med att malte är jätteförkyld med hosta och massa snor, nu trillade han ner från soffan också

    Känner mig som världens sämsta mamma..

  • Axo
    smalljey skrev 2014-11-29 12:51:20 följande:

    Men alltså på riktigt...majskrokarna?! Köpte en påse igår när jag såg att ni hade såna. Hon har den i max 10 sekunder sen är den uppäten...? Hur gör ni med dem?


    Samma här, Malte slukar de jättefort, bara den sista lilla kladdiga biten kvar!

    Jag brukar lägga upp tre-fyra stycken på bordet så brukar han vara nöjd 10 minuter
  • Axo
    nica skrev 2014-11-30 11:01:46 följande:

    Min duktiga lilla tjej

    Min mellersta grabb brände sig på armen igår när vi bakade som tur är blev de "bara" rött och ömt.

    Smalljey - så skönt att du fått en bra natt, hoppas de håller i sig

    Kela- trist att hon inte är lika ivrig med maten som du vill men de kommer nog snart min lilla tigger värre än hunden när vi äter:-P

    Amalian- hur vet du de är mardrömmar? Visste inte som kunde drömma mardrömmar nu så jobbigt


    Wow vad duktig hon är!!

    Någon mer som har problem att hålla fötterna varma? Spelar ingen roll om han har varma strumpor, tossor och fötterna invirade i filt så är han kall när vi kommer in. Likadant inne, då är han också kall om fötter och händer.
  • Axo

    Självklart så känner jag i nacken och han är inte kall på kroppen, men jag vet ju själv hur ont det gör i både händer och fötter när de blir riktigt kalla.

    Får se om jag hittar några andra tossor till honom!

  • Axo
    soffipropp1987 skrev 2014-12-01 08:32:43 följande:

    Igår va vi på Liseberg. Det va ca 1 grad ute och jag hade på L ett par vanliga sockar ett par raggsockar, fleeceoverall med fötter på och så satt han i en åkpåse. Han va varm om fötterna :)

    Men tror ni inte att det beror lite på om fötterna är varma eller kalla innan man sätter på sockarna? Är de kalla så är det väl svårare att få upp värmen?


    Jag tror en overall som man kan dra över fötterna gör mycket, har ingen sån. Har inte heller plockat fram åkpåsen än, får göra det!
  • Axo
    Gulas skrev 2014-12-02 00:14:17 följande:

    Ahh jag blir galen på dessa språng! Han är totalt omöjlig att natta, bara skriker och ska absolut inte sova. Är vaken från 18-23 och är så trött så han knappt orkar hålla upp ögonen. Enligt appen har han inte ens gått in i språnget än så hoppas verkligen inte det blir värre. På dagarna går det bra, somnar lätt i vagnen om vi är ute och går, somnar lätt även på andra ställen. Men just kvällarna är omöjliga. Sambon hota med att vi inte ska skaffa fler barn, men han hinner nog glömma hur det är snart ;)


    Du har inte möjlighet att ha vagnen inne så kan du ju testa att natta i den och sen flytta över till sängen efter en stund?

    Så fick mina föräldrar göra när de var barnvakt åt våran stora grabb när han var mindre.
  • Axo
    ellami skrev 2014-12-02 16:32:40 följande:

    Förresten nu blev jag fundersam.. Vi var på bvc 2 veckor sen också och nu när jag räknar ut har han knappt gått upp 120 gram sen sist. Blir kanske 55 g/vecka. Är inte det jättelite?? Han gick upp jättebra förr så nu blev jag lite nojig. Hans kurva har börjar plana ut, förr låg han på +1 på vikt men nu går han ner mot medelkurvan. Jättetråkigt tycker jag, han var så gosig som knubbis! Men inte bara det utan jag blir ju lite orolig också fast bvc sköterskan sa bara att allt såg fint ut så tänkte inte på det där och då.. Vet att det är vanligt bland ammande barn med den här sk amningspuckeln men ändå. Blir nojig över att han kanske borde få i sig mer mat men han vägrar äta så mycket annat. Ammar gör han nästan varannan timme dygnet runt men det hjälper tydligen inte längre

    Hur mycket går era upp i vikt per vecka? Främst undrar jag över de bebisar som likt min gått upp väldigt bra från start och kanske legat nån kurva över så jag har att jämföra med.


    Om han har börjat röra på sig så gör han ju av med mer energi!

    Malte har också legat 1,5 kurva över sen han föddes, sist han vägdes så hade han planat ut lite i vikten och låg nog på 1 kurva över.

    Du behöver inte oroa dig, bvc säger till om han inte går upp som han ska
  • Axo
    Gulas skrev 2014-12-02 13:35:19 följande:

    Vagnen fungerar inte inne, lägenheten är för liten för att få upp en bra fart, för det räcker inte med att dra den fram och tillbaka. Då fattar han att man tycker han ska sova, smarta unge, haha.


    Har du några högre trösklar? Det fick jag göra med min stora när han skulle sova middag, körde vagnen över trösklarna i huset
  • Axo


    Så här ser det ut hemma när Malte äter majskrokar

    Angående dricka så har Malte fått smaka på vatten när jag har druckit så jag tror jag ska börja ge honom från flaska när han äter!
Svar på tråden Junibebisar 2014