Inlägg från: Anonym (rätt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (rätt)

    Soc delar ut liserbergsbiljetter

    helt rätt.

    det är inte direkt kul att gå på försörjningsstöd och inte heller något man gör frivilligt som många verkar tro. så att dessa barnfamiljer får något extra och roligt ser jag bara som positivt. de barnen kommer ju uppskatta det så otroligt mycket, blir glad inuti bara av att tänka på det.

    avundsjuka och missunnsamhet är verkligen ocharmigt.

  • Anonym (rätt)
    Anonym (FEL) skrev 2014-07-01 15:41:14 följande:
    Lever man på soc så pass länge att man inte hinner ordna upp sin ekonomi så pass att man kan bjuda ungarna på en kväll på liseberg under hela deras uppväxt så är man inte utsatt, bara jävligt bekväm. 
    men fyyyy vilken människosyn, blir verkligen ledsen av se att det finns så naiva personer som dig.
  • Anonym (rätt)
    Anonym (Fattig) skrev 2014-07-01 16:07:07 följande:
    Eller att jag ger bort saker där kanske...
    skulle du ha gett bort saker där hade du inte missunnat de här barnen lisebergsbiljetter.
  • Anonym (rätt)
    Anonym (Friskies) skrev 2014-07-02 01:19:07 följande:
    Jamen självklart. Lata människor ska belönas. För visst går alla på soc för att det inte finns jobb och för att de är sjuka och f-kassan är orättvis och visst blir alla barn till medan föräldrarna är superutbildade genier men så plötsligt hamnar de i fattigdom, m.m., m.m., m.m. Det kan väl inte alls vara så att folk är lata, utan något go i sig, avlar hellre en massa ungar än att ta det obekväma ansvaret för sitt liv och skaffa sig ett yrke och ett jobb och sedan sitter och gnäller för att de minsann inte orkar något och alla kan drabbas av olycka (som håller i sig i massor med år fast ungarna är bara några få år gamla) och det är så synd om dem? Det är de som valt att skaffa ungar trots att de inte har några bra förutsättningar för det. Då får de väl ta följderna. Och om det nu är sååååå synd om ungarna finns där en lösning. Skaffa en vettig, ansvarstagande familj till dem. Det finns många som hade gett vad som helst för ett barn och som kan ta ansvar för dem och föregå med gott exempel. Meningen med soc är att folk har ett tak över huvudet och mat i magen. Det är det hela. Lyx får man arbeta för. Kommunisterna kan ta och flytta tillbaka till Sovjet eller Kina. Nej, just det, inte ens de tycker att det var en bra lösning så de har övergett det. Och i Kina tyckte visst kommunisterna själva att de inte ville betala för kalaset så det låg döda spädbarn i rännstenen. Så kommunism funkar inte. Lev på era egna pengar, inte våra som arbetar. Skaffa inte ungar om ni inte har råd med dem. Barn är ingen mänsklig rättighet men barn har mänskliga rättigheter som imbecila föräldrar förvägrar dem. 
    vilken hejdlös radda fördomar och vilken vedervärdig människosyn.
  • Anonym (rätt)

    förstår faktiskt inte alls hur en del vill förvägra barnen en enda rolig dag på liseberg, pga sina fördomar att föräldrarna är "lata" "har satt sig i sin situation själva" ""får allt gratis utan att göra nånting" etc etc etc. fy så missunnsam och otrevligt. blir ledsen. att trampa på de som redan ligger är faktiskt bara pinsamt.

    det här är också något man ser i flera trådar här på familjeliv, hur man ser ned och trampar på de redan utsatta. sorgligt.

  • Anonym (rätt)

    det är faktiskt barn det handlar om. och en dag på liseberg kan knappast ses som lyx. visst jag har heller inte råd att ta med mina barn på liseberg, fastän jag har ett jobb, men inte missunnar jag någon annan det ändå.

  • Anonym (rätt)
    Anonym (LÄS !) skrev 2014-07-02 13:13:18 följande:

    Uppskattat initiativ. 11 500 gratis entrébiljetter och åkpass delade Liseberg ut via socialkontoren förra året till barn och unga vars familjer annars inte har råd att besöka den populära nöjesparken. Initiativet var så uppskattat att samarbetet fortsätter även i år.


    ? Vi har fått så fantastisk feedback från barnen och deras föräldrar, inte minst på sociala medier, att det känns extra roligt att fortsätta även i år, säger Lisebergs informationschef Julia Vasilis, som samtidigt naturligtvis beklagar att behovet över huvud taget finns.

    11 500 entrébiljetter och åkpass blev det alltså till slut, när Liseberg förra året gav stadens socialkontor i uppdrag att hjälpa de barn och unga som annars inte skulle ha råd att besöka nöjesparken.

    ? Vi har flera liknande projekt sedan tidigare för att stötta barn och unga kommuninvånare under 18 år som av olika anledningar inte har möjlighet att på egen hand besöka oss. Till exempel skänker vi biljetter till Bris och arrangerar Särskolans dag, men vi ville utöka det engagemanget och slöt därför ett avtal med socialtjänsten om ett samarbete, säger Julia Vasilis.

    Positivt merjobb
    Därmed blev det socialsekreterarnas uppgift att bedöma behovet och till slut dela ut biljetter och åkpass till de barn och familjer som har ett långvarigt försörjningsstöd.

    ? Det blev ju ytterligare en arbetsuppgift som lades på socialsekreterarna, men även från dem har vi fått oerhört positiv respons efter förra årets samarbete. De har förmedlat goda nyheter som betytt mycket för de annars väldigt utsatta familjerna, inte minst eftersom deras besök i parken kan ske vilken dag som helst och inte sker på något utpekande sätt, säger Julia Vasilis.

    Att företag på detta sätt tar ett samhällsansvar kallas ibland CSR, efter engelskans corporate social responsibility, något som för Lisebergs del uppgick till ett totalt marknadsvärde på 9,5 miljoner kronor, när alla insatser räknades samman 2013.

    ? Nu har vi samma upplägg som förra året med socialtjänsten, sedan ska vi utvärdera och se om just den delen av vår CSR går att utveckla på något annat sätt, säger Julia Vasilis. 


  • Anonym (rätt)
    Moonis skrev 2014-07-02 14:04:02 följande:
    Har helt andra erfarenheter här på FL. Här är man verkligen en low life parasit som går på soc och självklart är alla lata eller så ljuger dom till sig diverse diagnoser så dom kan slippa ta ansvar och jobba.
    Det är dessa åsikter jag mest sett här och framförallt så ska man inte under någon omständighet alls ens få ha lite roligt när man går på soc för man ska sitta hemma, söka alla jobb och thats it.
    Gärna leva på bröd och vatten också och helt enkelt bara vara tacksam att man ens får existera.

    Sanningen är den att det är väldigt få som tycker det är "kul" att gå på soc och få som faktiskt utnyttjar systemet. Dom flesta vill verkligen komma ifrån soc så man slipper leva på minimalt med pengar och bli synad i sömmarna varje månad.
    Tyvärr så är det allt fler som hamnar hos soc när dom med det nya systemet blir utförsäkrade. Smart drag av regeringen då dessa inte räknas in som arbetslösa längre och vips så ser det ut som man sänkt arbetslösheten.
    jag har samma erfarenhet, ibland har jag verkligen lust att lämna familjeliv pga alla fördomar och den människosyn vissa här har.

    jag gick på soc en sommar, för att jag inte hade något annat val, jag pluggade på universitetet och fick inte tag på något sommarjobb. det var verkligen ingen rolig erfarenhet, och jag kan verkligen inte tänka mig att någon gör det pga lathet och bekvämlighet.

    vem som helst kan bli arbetslös, vem som helst kan bli sjuk, vem som helst kan behöva få hjälp av samhället under kortare och längre perioder.
    ibland hoppas jag att ni med era hemska fördomar skulle drabbas av det, så skulle ni se hur himla skoj det är.

  • Anonym (rätt)
    Anonym (Friskies) skrev 2014-07-02 15:34:22 följande:
    Varför vill du betala lata socfall? Märk väl att inlägget du citerade också refererar till just lata socfall. Inte alla socialbidragstagare.
    tycker att du generaliserade ganska friskt och fick det att låta som att alla socialbidragstagare är lata (när det förmodligen är en ytterst liten andel)
    vad tror du om dem som inlägget handlar om då? är de lata? förtjänar de sina biljetter eller inte? hur ska man göra bedömningen vilka som är "lata" och vilka som inte är det? ska man kollektivbestraffa och komma med fördömanden utifrån de "lata" (vilket du gör) eller ska man utifrån en lite trevligare människosyn utgå från att de flesta faktiskt inte är lata och faktiskt borde få uppleva någonting bra emellanåt (som lisebergsbesök för familjen)?
  • Anonym (rätt)
    Anonym (Friskies) skrev 2014-07-02 16:12:30 följande:
    Som sagt massor med gånger. Barnen kan få det men inte de vuxna. Vuxna ska se till att arbeta för det de vill ha och behöver.
    du svarade inte på de andra frågorna.
  • Anonym (rätt)
    Anonym (Friskies) skrev 2014-07-02 16:16:32 följande:
    Ja, för 90-talisterna har verkligen visat vilken nytta fler barn gör.  Det behövs 5 stycken 80 eller 90-talister för att samma mängd arbete som en 60 - 70-talist hanterar ska utföras. De är borta från jobbet hela tiden med olika krämpor, de orkar inte, de mår inte bra, alla ska ta hänsyn till att de minsann fått barn, de orkar inte bli stressade och allt annat de kan hitta på. Gissa varför så många av dem int har något jobb.
    jag tycker att det verkar himla tråkigt att ha den människosynen du har, att gå runt och vara så arg och bitter och tro illa om alla och se allt negativt. har du någonting positivt att säga om något eller någon?


  • Anonym (rätt)
    Jeaninne skrev 2014-07-02 20:26:22 följande:
    Ja, men det får man inte. Det är endast inhemska bidragstagare som kan avkrävas ansvar.
  • Anonym (rätt)
    Anonym (Friskies) skrev 2014-07-02 22:51:59 följande:
    Jadå, det har jag. Om dem som själva tar ansvar för sig och sitt och inte gnäller, tar på sig 5 offerkoftor och kräver att andra löser deras misstag. D.v.s. inga bortskämda, självcentrerade, arroganta, lata ilandsparasiter.
    du delar ju ut kängor till alla möjliga här iallafall. socialbidragstagare är lata, arbetslösa också, 80 och 90-talister är alla också lata och bekväma och mesiga, människor som skaffar barn är lata och gör det för att slippa arbeta, jag tyckte att jag läste nånstans att du själv "valt bort det", jaha, good for you om du är nöjd med det.

    det känns inte direkt som att du själv är särskilt nöjd med ditt liv, du verkar snarare vara ganska bitter. annars skulle du inte känna ett behov av att spy ur dig ilska över alla som du bara kan komma på.
  • Anonym (rätt)
    Anonym (Friskies) skrev 2014-07-02 23:20:18 följande:
    Du får gärna ha din åsikt även om det dryper av bitterhet. Men du får också acceptera att andra har en annan. Om du inte kan det börja blogga istället för att skriva på forum. Eller skriv vanlig dagbok.
    det är inte jag som är bitter. jag är väldigt nöjd med mitt liv som det ser ut och unnar andra gott (socialbidragstagare etc) jag har inte en massa fördomar om alla möjliga och tycker folk får leva som de vill, skaffa barn om de vill etc. det är ju du som inte riktigt verkar kunna acceptera det, utan precis alla är lata i dina ögon. det är ju deprimerande.


Svar på tråden Soc delar ut liserbergsbiljetter