Inlägg från: realisten |Visa alla inlägg
  • realisten

    Vad har du för hund och vad gör du med den?

    Jag har en amstaff/schäfer. En aktiv sällskapshund som jag tränar sök med. Jag har även börjat rikta in mig på lydnad och planerar att börja träna agillity. Men det främsta syftet jag har med honom är sällskap då han får vara med på det mesta. tränar även lite spår med honom.

  • realisten
    iniomi skrev 2014-07-16 21:25:00 följande:


    vi har 2 renrasiga labradorer, Dino på 3 år och Joker på 4 år. Båda mina gossar är otroligt lugna och väl disciplinerade, hundarna har en otroligt fin stamtavla med många vinster både internationellt och nationellt men jag har valt att inte ställa ut dem. Istället för att vara på tävlingar får de vara med mig om dagarna som sällskap. båda barnen älskar hundarna också men redan från början har vi lärt både barnen och hundarna att de alltid är barnen som bestämmer hundarna har ingen makt över dem! Det har också varit en otroligt stor lättnad för mig att jag kan ha med mig hundarna överallt utan att behöva ha dem kopplade, Jag har alltid haft med dem in i hästhagarna och i stallet, bland okända mäniskor, bland andra hundar mm. de bryr sig knappt om vad som är runt dem de är otroligt duktiga på att inte skälla och hoppa och liknande så man behöver absolut inte vara rädd för dem även om dem ser ganska stora ut!
    Labradoren är en perfekt hund för mig!!
    Jag hoppas verkligen ni var lika noga med att lära barnen att respektera hundarna också! Annars så va det två väldigt fina hundar tycker jag.
Svar på tråden Vad har du för hund och vad gör du med den?