Inlägg från: Prill86 |Visa alla inlägg
  • Prill86

    BF Mars 2015

    Hej hej

    Tänkte kolla om det fanns ngt intresse i att följas åt, vi som väntar vårt första barn i mars 2015. Dela erfarenheter etc. Har sett liknande grupper men tänkte att det kunde vara roligt att ha en grupp för oss förstföderskor.

    Lite kort om mig då; 27 år o väntar mitt första. Är nu runt v.5 o hoppas såklart att allt ska gå vägen. Enligt egna beräkningar ska bebisen komma runt 11/3.

    Hoppas fler vill joina!

  • Svar på tråden BF Mars 2015
  • Prill86
    Kawinna skrev 2014-07-09 20:11:17 följande:

    Hej!

    Väntar första barnet, bf 11-18:e mars är 22 år och gift sedan drygt ett halvår.

    Vilka symtom har du?


    Va roligt, grattis!! :D jag är trött som fan haha. Spelar ingen roll hur mkt jag sover. Brösten är spända och humörsmässigt tänder jag till direkt. Mindre kul för min sambo :p va har du för symptom?
  • Prill86

    Va roligt för alla det största som kommer hända oss, så himla häftigt. Jag ska på första mötet hos BM om 2 v, då är jag i slutet av v.7

    Om jag fattat det rätt så får jag sedan vänta tills v.18-19 för nästa och då är det UL bl.a. Känns inte det konstigt att man ska vänta sålänge? Mkt kan hända menar jag. Hade ju velat se att faktiskt allt är ok någonstans mittemellan, kan man kolla upp sånt privat, ngn som vet?

  • Prill86
    Kawinna skrev 2014-07-10 08:06:32 följande:

    Ska till bm 21/7 på ett hälsosamtal sedan inskrivning i augusti. Vet inte hur länge det kommer dröja efter det till nästa besök men när jag har läst runt verkar man gå på kontroll typ 1 gång i månaden fram till v. 30 sedan mer tätt. Fast kan ju vara olika i olika delar av landet :)


    Min inskrivning är om 2 v(när jag är i v7), därefter är det ingenting förrän första UL i v18-19. Sen är det mer regelbundna kontroller, jag TROR det är så men det kanske är annorlunda beroende på vart man bor?
  • Prill86
    Lilj3 skrev 2014-07-10 09:58:24 följande:

    Har ni berättat för någon om graviditeten än? Vi har inte berättat för någon än, men våra föräldrar kommer troligtvis få veta under helgen. Det är kanske lite tidigt men vill att de ska veta, om det skulle hända något.


    Jag har berättar för 3 nära kompisar, just ifall ngt händer så vill jag ha ngn att prata med utöver min sambo. Våra föräldrar ska få veta om ngn månad när det känns "säkrare"
  • Prill86

    En annan fråga; jag börjar nytt jobb i augusti, fastanställning. Jag blev gravid efter kontraktet skrevs på. Visst kan dem inte sparka mig för det? Och när måste jag berätta?

  • Prill86
    Lilj3 skrev 2014-07-10 11:19:41 följande:

    Nej de kan och får inte sparka dig för det. Tror det är två månader innan föräldraledigheten börjar som man måste berätta.


    Tack! :)
  • Prill86
    Kawinna skrev 2014-07-10 13:05:05 följande:

    Har berättat för två nära vänner, enbart p.g.a. att jag berättade om missfallet förra månaden annars hade jag väntat. Ska berätta efter v. 12 eller beror på när man får ul :)

    Hur tänker alla med KUB-test?


    Första UL är väl inte förrän v18 ca? Jag är för dåligt insatt när det gäller KUB. Dem rekommenderar äldre att göra det lr hur är det? Som sagt, vet nada
  • Prill86
    ulricalovisa skrev 2014-07-10 18:51:34 följande:

    Hej!

    Jag plussade igår och bör vara i v. 5-6 enligt mina egna beräkningar :) Jag fyllde precis 31 och har inga barn sedan tidigare så allt är väldigt nytt. Inte så påläst heller då vi precis bestämde oss för att börja försöka, är snarare chockad över att det gick så fort ????var beredd på att försöka 1 år.

    Kul att du startade en tråd :) Lite nyfiken på var alla bor? Själv bor jag i Göteborg


    Vi med, det tog sig på första försöker jag bor i Vänersborg men är från Göteborg ursprungligen
  • Prill86
    trytofindme skrev 2014-07-13 11:17:07 följande:

    Åh,äntligen kan man gå med i en sån här tråd. På fjärde försöket tog det sig, och jag plussade igår. BF 20:e mars enligt datum för senaste mensen. Har inga som helst symptom än så länge. Längtar tills man kan börja känna sig gravid på riktigt, men det lär väl dröja ett tag. Undrar hur tidigt man kan börja se något.

    Första barnet, och både jag och min sambo är nyss fyllda 26. Bor i en småstad i Hälsingland, köpte hus för två år sedan.


    Grattis! Jag ska ha den 13e enligt egna beräkningar, vet inte om det är på riktigt lr om det bara är typ vätska men jag har en liten bula på magen. Har lite halvångest över det; klart jag vill att det ska synas o att man verkligen får känna att det är på riktigt samtidigt som jag verkligen inte vill gå upp alldeles för mkt i vikt. Får väl hoppas att det blir normal viktuppgång även om det syns tidigt
  • Prill86
    trytofindme skrev 2014-07-13 13:19:43 följande:

    Så här tidigt bör det väl bara vara inbillning eller eventuellt att man tillfälligt samlat på sig vätska.

    Jag tänker mig att jag ska försöka äta normalt. Näringsrikt och inte onödigt onyttigt, sen har det varit lite stiltje när det kommer till träning, men efter sommaren ska jag komma igång och motionera mer. Tror man bör klara sig rätt bra då om man bara äter vettigt och motionerar regelbundet, men det är väl förstås individuellt.


    Det är väl så. En kompis till mig kunde inte dölja det längre i v10. Känns lite jobbigt då kroppen har förändrats så mkt på kort tid. Tränar o äter hälsosamt, nu har jag dock inte orken att träna på som jag gjort innan men man får göra sitt bästa
  • Prill86
    Nixe skrev 2014-07-13 13:38:09 följande:

    Bulan kan ju vara tarmarna som svullnat en del. Tarmpaketet påverkas tydligen ganska tidigt av en graviditet så därför kan man få en bula rätt tidigt :)


    Ahaa! Det kan ju vara så då. Tyckte det va konstigt att magen gick från platt till bulig på bara 2 v
Svar på tråden BF Mars 2015