• MrsThor

    Någon annan med PCOS som försöker bli gravida som vill följas åt?

    Hallå! Hakar på jag också!


    Jag har pco vilket jag har vetat om sedan jag var 13 år. Är idag 23 och min man är 30. 


    Jag slutade med ppiller för 3 år sedan och har kanske haft mens 4 gånger under den tiden.
    Eftersom jag är överviktig och redan vet om min pco har jag inte sökt hjälp hos kvinnokliniken än. Deras krav brukar vara att man ska gå ner i vikt först , så nu i sommar har jag tagit tag i det. Hitills har jag gått ner 10 kg på 5 veckor. Äter lchf-kost och tränar nästintill varje dag.
    Redan efter 2 veckor kom mensen igång utav sig själv. Så det kändes jätteskönt.

    Det jobbigaste just nu är att alla släktingar och vänner tjatar om att vi måste skaffa barn snart. Vi vill ju så gärna men jag försöker hålla en sund inställning och tänka att jag faktiskt bara är 23 år, och att allt kommer lösa sig.
    Jag vill inte ägna varje dag åt att tänka på hur svårt det kommer att bli för mig att bli gravid.

    Hoppas att det kommer att gå bra för alla i den här tråden! Solig

  • MrsThor
    TessanTess skrev 2014-08-27 20:41:07 följande:
    Jag är också överviktig, och jag vill försöka gå ner lite i vikt, men det är svårt med tanke på att jag älskar mat och godis, och ogillar motion. Men 10kg är jättebra! Gick ner något liknade när jag åt lchf för några år sedan men har gått upp allt + mer därtill efter jag slutade. Vill inte heller börja med lchf igen, bara jag tänker på maten mår jag illa (vi åt lchf i cirka 6-12 månader). Men ska FÖRSÖKA minska ner lite på kolhydraterna.

    Jag är bara 25 så är också fortfarande ung, men vi har försökt i 1,5 år. Så vill att det ska lyckas snart :/ Har som tur är sluppit en del frågor, tror det beror på att jag har pratat om min barnlängtan i många år och eftersom vi fortfarande inte har barn så tror jag många har förstått att vi har det svårt.


    Jag är också en sån som älskar mat! Kan sitta och dagdrömma om bröd och pasta!Flört Men jag ger mig själv 1 dag på 2 veckor som jag får äta vad jag vill bara jag tränar.
    Mådde också illa de 2 första veckorna men som tur avtog det. Det finns inget som är så omotiverande som att fortsätta på en diet när man mår illa utav den.

    Det jag tycker är så jobbigt är att alla säger; "Ja men det händer om man bara slutar tänka på barn. Man blir gravid så fort man slutar försöka"
    Hur fan slutar man tänka på att man vill ha barn? Det är ju helt omöjligt!!

  • MrsThor
    TessanTess skrev 2014-08-29 21:50:23 följande:
    Jag är inte jätteorolig över att inte kunna bli gravid, för jag har ändå blivit det 2 gånger. Sen har det inte slutat bra tyvärr. Om det beror på slumpen eller om det beror på något kroppsligt vet jag inte. Men vill inget hellre nu att bli gravid och att få behålla det...

    Ja, det skulle inte varit helt fel. En (väldigt) liten anledning till varför jag och min man gifte oss var för att då skulle det vara en sak mindre att tänka på OM det skulle sluta med adoption. Men förhoppningsvis kan jag få biologiska barn. Sen skulle inte ett adopterat barn vara mindre älskat för det.

    Jag förstår det! Vad tråkigt att det inte gick vägen i dina två tidigare graviditeter{#emotions_dlg.flower}
    Men vi får hålla tummar och tår att det ska lyckas nästa gång!


    Nej vid adoption är ju det en stor fördel att vara gift! Även om det inte är skälet till att man gifter sig.

Svar på tråden Någon annan med PCOS som försöker bli gravida som vill följas åt?