• Xearas

    Min sambo är så snål!

    Oj hjälp vilken jobbig sits för dig! Hur menar du att du inte får handla för egna pengar, vad gör det honom när han ändå inte kommer åt dem?

    Jag har aldrig hört om något liknande, varken när det kommer till snålhet eller kontrollbehov. Det du utsätts för är ju... långt ifrån okej! Att han kontrollerande över dig, samt att du är begränsad pågrund av hans ilska gör att jag rekommenderar dig att hör av dig till en kvinnojour så att du kan få lov att ventilera. Hoppas att din tillvaro kan vändas!

  • Xearas

    Tyvärr kan man inte förändra andra människor. Viljan att förändras måste komma från en själv (inte ens vi som är utbildade till att jobba med människor kan "modellera om" personer).

    Om han gör detta mot dig så betyder det att han prioriterar bort till förmån om sig själv och sitt pengabegär. Eftersom att han sätter sig själv först, är egoistisk och skiter i vad du vill i pengafrågan så finns en risk att du förgör dig själv om du är självuppoffrande och finner dig i hans regler. Om du ställer ultimatum och han ej följer dem - så är det faktiskt han som har övergett dig och inte vice versa.

    Jag förstår att moralpredikningar inte är den magiska lösningen på ditt problem, men kanske kan kommentarer på familjeliv få dig att hålla med i något resonemang, få dig att tänka i andras banor. Ta hand om dig själv, det verkar inte som att varken du eller han gör det.

Svar på tråden Min sambo är så snål!