• Anonym (villrådig)

    Hur ska jag berätta för våra vänner att han är otrogen och har barn med en annan...?

    Hej! Jag sitter i en knivig sits. Vi har ett par vänner som vi umgåtts mkt med det sista året. Jag har även visst samarbete arbetsmässigt med mannen i fråga. De har en son på 3 år och nu väntar även de ett 2:a barn i år. Jag har fått reda på den jobbiga nyheten att han nu har barn med en annan som är 11 månader. Jag har fått detta bekräftat med uppgifter från Skatteverket. Sambon vet ingenting. Hur berättar jag detta på bästa sätt för paret? Tillsammans, en och en eller hur gör jag? Detta kommer vara mkt avgörande för mannens karriär och jag tror han kommer tappa många av sina samarbeten arbetsmässigt på grund av detta. Men sanningen måste ju komma fram. Jag är lika "god vän" med båda parterna. snälla, tacksam för råd och hjälp!

  • Svar på tråden Hur ska jag berätta för våra vänner att han är otrogen och har barn med en annan...?
  • Anonym (lägg ner .)

    Lägg ner. Det är inte din sak att rota i hos myndigheter mm . Hon kanske vet bara inte berättat för dig . Låt henne fullgöra sin Graviditet och glöm bort att du snokat .

  • Anonym (M)

    Skicka en kopia på uppgifterna från Skatteverket till sambon utan att tala om att det är du som har skickat.

  • spirituality

    Varför "måste sanningen komma fram"? För vems skull? Hur vet du att hans fru inte vet någonting? Hon kan mycket väl veta, fast de har valt att inte diskutera det med dig/er.
    Som sagt, låt det vara. Det här är någonting som du absolut inte har med att göra.

  • Anonym (öm)

    Förtydliga lite för mig..
    Vet mannen inte själv om att han har ett barn med någon han varit otrogen med?

    Hur vet du att hon inte vet?

  • Anonym (Svårt)

    Inte lätt sits alls, att berätta kan leda till att du blir den "elaka budbäraren" och att båda tar avstånd från dig, samtidigt lär det orsaka en rejäl turbulens i deras förhållande.

    Du får vara beredd på att ta en del skit men jag hade velat veta, jag hade önskat att någon berättade för mig om jag vore i den situation som du beskriver.

    Berätta för henne, men som sagt, var beredd på att det inte blir vidare trevligt.

  • Anonym (lägg ner .)

    Ghur vet du att han forfarande är otrogen? Är det med dig han är det ? Och du vill hämnas ?

  • Anonym (villrådig)

    Oj, ja hade jag inte behövt säga detta till dem så hade jag givetvis inte gjort det. Men mamman till det extra barnet är en anställd på gården. Den anställda på gården är dessutom en vän till mig. barnen leker sida vid sida utan att veta att de är halvbröder. Mamman mår så fruktansvärt dåligt nu att hon inte klarar läget mkt mer, och mannen hotar henne att hålla tyst. Sambon har tydligt sagt till mig att om det någonsin skulle komma fram att mannen skulle ha haft en älskarinna så ber hon att få komma o bo i vårt gästrum, för sånt tålde hon inte. (obs detta togs endast upp en gång då ytterligare bekanta till oss fick en otrohetsaffär avslöjad)  Alternativet är ju att jag säger upp bekantskapen med dem allihop utan förklaring och inte umgås med dem mer, lägger ner vårt samarbete för jag klarar inte att gå och se dem allihop i ögonen och veta detta. mannen i fråga har dessutom många kloka råd att ge andra i hur man lever och uppför sig. det blir en stor teater alltihop. Det ekonomiska samarbete vi har är inte heller bara att skita i, men i dagsläget gynnar samarbetet mer honom än mig. Som sagt jag är inte den som ville ha den här infon,  men den blev berättat rakt upp i ansiktet och istället för att gå och lyssna på rykten om deras ekonomi och faderskap så fick jag svart på vitt från skatteverket. Tyckte jag va mer renhårigt än nåt annat.

  • Anonym (villrådig)

    För att förtydliga, jag är alltså lyckligt gift själv och har inte med dramat att göra mer än att jag har samarbete med familjen, inte klarar av att veta detta och se allihop i ansiktet, att jag själv har blivit bedragen 2 ggr i förhållanden och vänner visste detta, och ingen sa nåt. Det va fruktansvärt i efterhand. jag brukar heller inte bege mig utpå såna här forum och be om råd eller ens läsa andra inlägg om tjafs och intriger. Men nu är jag i detta dilemma och jag mår asdåligt. Önskar att jag inget visste.

Svar på tråden Hur ska jag berätta för våra vänner att han är otrogen och har barn med en annan...?